EXTRA Neobjavené ostrovné raje

2010-08-30 16:30:00 |   |    | 

CHORVÁTSKO/ EÚ - Strednodalmatínsky ostrov Vis je uvedený na zozname desiatich turistami ešte neobjavených vysnívaných ostrovov, spolu s talianskou Ischiou, vietnamským ostrovom Cat Ba, Fakaravom vo Francúzskej Polynézii, ostrovom Yap v Mikronézii a ďalšími.



“So svojimi stredovekými osadami, panenskými údoliami, starými ruinami, olivovými hájmi a najlepšími vinohradmi v Dalmácii je ostrov Vis  (Otok Vis) predurčený stať sa budúcim ‘povinným

bodom’ pre slnko a zábavu na Jadrane”, uvádza sa v opise tohto chorvátskeho ostrova.

“Kľukaté ulice vo dvoch ostrovných mestách Vise a Komiži sú preplnené reštauráciami, ktoré servírujú chutné morské plody pripravené tradičným spôsobom, kým kilometre piesočnatých pláží, štrkovitých pobreží a zálivov, ktoré svetielkujú na slnku, priťahujú kupačov”, dodáva sa v opise s poznámkou, že Vis je vzdialený iba dve hodiny jazdy trajektom a niečo viac než hodinu katamaránom zo Splita.

Mimoriadne vyniká Strieborná zátoka ako jedna z najkrajších višských pláží. Problémom na Vise je nedostatok hotelových ubytovacích kapacít, preto sa návštevníkom odporúča prenajímanie súkromných apartmánov a víl.

Zoznam neobjavených ostrovných rajov, na ktorých návštevníci nemusia deliť svoj kúsok pláže s nespočetnými turistami, Yahoo prenáša z turistického web portálu Sherman’s Travel.

Na zozname sú ešte aj ostrovy:

 

 

Cesta na rajské ostrovy je síce trochu dlhšia, no tí, ktorí to dokážu, budú odmenení peknými plážami, fascinujúcou kultúrou, exotickou kuchyňou a pôžitkom z objavenia rozprávkovej, nedotknutej, ostrovnej destinácie, sľubuju zo Sherman’s Travel

 

 

Zdroj/autor: chtz,yahootravel,shermanstravel,drom


 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa