CESTOVATEĽKA Stop minisukniam

2010-10-27 16:00:00 |   |    | 

TALIANSKO/ video - Milé cestovateľky, čo by ste povedali na to, keby sme nemohli nosiť minisukne a vôbec žiadne krátke sukne? To sa pravdepodobne stane ženám v talianskom prímorskom mestečku Castellammare di Stabia.



Tam sa totiž chystajú zakázať nielen minisukne, ale aj ďalšie provokatívne oblečenie. Týmto krokom sa mesto odhodlá podľa starostu Luigiho Bobbia zlepšiť "úroveň verejnej slušnosti".

Starosta chce totiž presadiť novú odevnú politiku "nič príliš odhaľujúceho" a tým, ktorí ju porušia, budú hroziť pokuty od 25 až do 500 eur. Okrem minisukní tak majú byť zakázané napríklad i príliš nízko posadené džínsy.

Castellammare di Stabia je zatiaľ posledným mestom, ktoré sa chystá využiť nové právomoci, ktoré vláda premiéra Silvia Berlusconiho udelila starostom v rámci boja proti kriminalite a asociálnemu správaniu.

Vďaka týmto právomociam už iné talianske mestá zakázali napríklad stavanie hradov z piesku, bozkávanie v autách, kŕmenie túlavých mačiek, nosenie drevákov či používanie kosačiek na trávu počas víkendov.

 

Castellammare di Stabia je talianske mesto v oblasti Kampánia (Campania), predmestie Neapola. Antický názov mesta bol Stabiae. Mesto leží na pobreží Neapolského zálivu.

 

Zdroj/autor: bbcnews, čtk, wikipedia, janqa, drom

VIDEO Castellammare di Stabia



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa