Keňa

26.06.2010 |   |    | 

Fakty

Názov krajiny: Kenská republika
Hlavné mesto: Nairobi
Rozloha: 582 646 km2
Počet obyvateľov: 41 070 934 (2011)
Štátne zriadenie: republika
Geografická poloha: východná Afrika.
Časové pásmo: Slovensko +1 hod.
Podnebie: príjemné počas celého roka. Pohoria na juhu krajiny a pobrežné nížiny majú od marca do mája obdobie dažďov, druhé nasleduje v novembri a v decembri. Teploty sú počas celého roka stále, od 25°C do 35°C na pobreží, vo vnútrozemí sú o niečo nižšie, pri Viktóriinom jazere opäť stúpajú.
Mena: kenský šiling (KES)
Jazyky: anglický, svahilský, kamba, kikuju, luhja
Správne členenie: 7 správnych oblastí - provincií: Stredná, Pobrežná, Nanza, Rift Valley, Východná, Severovýchodná a Západná provincia
Národnost. zloženie: etnické skupiny Kikuju (22%), Luhja, Luo, Kalenjin, Kamba
Náboženstvo: protestanti (45%), katolíci, animisti, moslimovia
Diplomatické zast.:

Veľvyslanectvo SR v Nairobi
Embassy of the Slovak Republic
Milimani Road, P. O. Box 30 204
slovensky miestny názov
Nairobi  00 100
Republic of Kenya
Telefón: +254 20 272 1896
Mobilný telefón:  +254 731 282 826
Fax: +254 20 271 7291
E-mail: emb.nairobi@mzv.sk
Internet: www.mzv.sk/nairobi


Veľvyslanectvo Kenskej republiky vo Viedni
Embassy of the Republic of Kenya in Austria
Neulinggasse 29/8
A - 1030 Viedeň  
Republic of Austria
Tel: +4317123919
Fax: +4317123922
E-Mail: kenyarep-vienna@aon.at
Website: www.kenyaembassyvienna.at
 

Honorárny konzulát Slovenskej republiky v Mombase
Honorary Consulate of the Slovak Republic in Mombasa
Leopard Beach Road, South Coast
Mombasa /Ukunda  80 400
Kenská republika/ Republic of Kenya
Tel.: +254 (0) 41 474 769
Fax.: +254 (0) 40 320 34 24
E-mail.: modigell@africaonline.co.ke

Víza a doklady:

Krátkodobé turistické vízum je možné získať i pri vstupe do krajiny na hraničnom prechode/letisku. Potrebné dokumenty: platný cestovný doklad, vyplnený formulár, spiatočná letenka, poplatok 50 USD.

Dĺžka platnosti víza je maximálne 90 dní (3 mesiace). Následne je možné jedenkrát krátkodobé vízum predĺžiť. Kenská strana nevyžaduje tranzitné vízum pokiaľ neopustíte tranzitný priestor letiska. Cena tranzitného víza (platné 7 dní) je 20 USD. Pri vstupe do krajiny existuje prihlasovacia povinnosť, ktorú splníte vyplnením príslušného formuláru na hraničnom prechode/letisku.

Deti vstupujúce do krajiny nemusia mať vlastný cestovný doklad. Zápis dieťaťa do pasu je Kenskou republikou akceptované podľa individuálnych právnych úprav štátov vydávajúcich cestovný doklad. Pri predložení žiadosti o vízum do cestovného pasu kde je zapísané dieťa, bude vydané vízum pre jednu osobu plus rodinný príslušník. Poplatok je hradený vo výške predloženia jednej žiadosti o vízum.

Vzhľadom na mieste špecifiká však odporúčame individuálne cestovné doklady pre občanov SR/EÚ vstupujúcich na územie Kene. Kenská republika nevyžaduje splnomocnenie od rodičov dieťaťa pri vstupe do krajiny maloletého bez doprovodu rodičov/právnych zástupcov, nakoľko považuje za dostatočnú záruku pokiaľ bolo dieťaťu povolené vycestovať z krajiny trvalého pobytu.

Platnosť cestovného pasu SR minimálne pol roka po ukončení plánovaného pobytu v Kenskej republike je podmienkou. Odporúča sa medzinárodný očkovací preukaz (očkovanie proti žltej zimnici). Pri vstupe do krajine sa nevyžaduje preukázanie finančných prostriedkov na dobu pobytu.

 
Ministerstvo zahraničných vecí SR

Keňa




Sobota, 16. december. 2017. Meniny má Albína.

Najnovšie príspevky

Foto dňa