Thajsko

31.01.2010 |   |    | 

Fakty

Názov krajiny: Thajské kráľovstvo
Hlavné mesto: Bangkok
Rozloha: 513 115 km2
Počet obyvateľov: 66 720 153 (2011)
Štátne zriadenie: konštitučná monarchia
Geografická poloha: juhovýchodná Ázia.
Časové pásmo: Slovensko +5 hod.
Podnebie: Tropické, priemerné ročné teploty sa pohybujú v rozmedzí 20°- 38°C, vlhkosť vzduchu je v hraniciach od 70 do 85 %. Vhodné obdobie na návštvevu krajiny je chladné (od novembra do februára), kedy nie ani veľmi horúco, ani vlhko. Juh krajiny sa oplatí navštíviť hlavne počas teplého obdobia (marec – máj).  Bangkok je nepríjemný zvlášť v horúcom apríli a vo vlhkom októbri.
Mena:

Thajský baht (THB)

Jazyky: thajčina (80%), angličtina; etnické a regionálne dialekty
Správne členenie: 75 provincií a 1 distrikt (hlavné mesto)
Národnost. zloženie: Thajčania (80%), Číňania (14%), Malajzijčania, Khméri
Náboženstvo: budhizmus (94%), islam (4%)
Diplomatické zast.:

Veľvyslanectvo Thajska vo Viedni
Royal Thai Embassy, Cottagegasse 48,
Vienna (Viedeň), Austria (Rakúsko)
Telefón: 0043/1 /478 33 35
E-mail: embassy@thaivienna.at

Honorárny Konzulát [ukáž na mape]
Viedenská cesta 7, Bratislava
Telefón: 00421/2 /6727 2124
E-mail: arozin@thaiconsulate.sk

Veľvyslanectvo SR v Bangkoku
Embassy of the Slovak Republic
9-th Floor, South Sathorn Road 25
Bangkok 10 120, Thailand (Thajsko)
Telefón: 006626773445,
+ 6681-617 4611 (mino pracovnej doby)
Fax: 006626773447
E-mail: emb.bangkok@mzv.sk
Internet: www.mzv.sk/bangkok

Víza a doklady:

Pre vstup do krajiny sa vyžaduje platný cestovný pas a príslušné vízum o ktoré možno požiadať na thajskom veľvyslanectve vo Viedni, alebo na honorárnom konzuláte v Bratislave. Občania Slovenskej republiky môžu s platnosťou od 21.7.2005 získať víza do Thajska pri príchode do krajiny na letiskách a vybraných hraničných priechodoch. Vízum sa výlučne udeľuje na 1 vstup najviac na 15 dní bez možnosti predĺženia. Podmienkou je platnosť cestovného pasu najmenej 6 mesiacov od dátumu vstupu, 1 fotografia a poplatok 1000 THB.

v prípade zmeny alebo predĺženia víz musí uchádzač vyplniť formulár o povolenie na imigračnom úrade (Office of Immigration Bureau on Soi Suan Plu, off South Sathorn Road, Bangkok 10120, tel. 02 287-3101-10 alebo na http://www.immigration.go.th.

Ministerstvo zahraničných vecí SR




Nedeľa, 20. august. 2017. Meniny má Anabela.

Najnovšie príspevky

Foto dňa