Slovenské letiská – Kam vedú naše najzaujímavejšie linky?

2014-10-28 09:00:00 |   |    | 

Čas dovoleniek na ktoré sme sa vybrali vlastným autom sa pomaly napĺňa. S prichádzajúcou zimou meníme aj dovolenkové strediská. Presúvame sa čoraz južnejšie a vo väčšine prípadov už potrebujeme aj iné dopravné prostriedky, ako len tie pozemné. V chladnejšom období uprednostňujeme krajiny, v ktorých aj počas našich studených dní vládne príjemné teplúčko. Skvelou možnosťou sú lietadlá voziace turistov do všetkých kútov sveta. Kam vedú najzaujímavejšie slovenské linky?



 

Z domu do sveta

 

Či už chceme ísť do ďalekého sveta, alebo si pohodlne obzrieť Európu, často volíme leteckú dopravu. Rýchly presun je výhodou, ktorá ostatným druhom dopravy jednoznačne chýba. Hodinka v lietadle je na neporovnanie s hodinami cestovania v autobuse. Aj ten má svoje čaro, no po letnej sezóne je čas na pohodlnejšie cestovanie. Dovolenky, alebo skôr výlety, už nie sú také dlhé a netreba šetriť na každej položke.

Naviac je v dnešnej dobe letecká doprava stále lacnejšia. Spoločnosti sa snažia, aby boli ich služby prístupnejšie a zaujímavejšie. Ponúkajú lety do atraktívnejších destinácií a tak môžeme lietať priamo z domu. Je pravdou, že slovenské letiská ešte stále nedosahujú úroveň tých svetových, alebo aj susedných, no nemali by sme na ne zanevierať.

Tento rok sa totiž opäť posnažili prilákať novú klientelu k nám na Slovensko. Nepriamo nám tak umožnili vycestovať do krajín, do ktorých by sme inak mohli ísť len okľukou cez iné letiská. A hoci sú Viedeň, Budapešť aj Praha dostatočne blízko na medzinárodné lety, na menší výlet nám postačia aj naše domáce.

Kam teda môžeme v týchto dňoch lietať? Aké zaujímavé linky majú pre nás spoločnosti nachystané? Na to sa spýtal Dromedár.

 

 

Medzinárodné letisko Poprad-Tatry

 

Aj naše veľhory si túto sezónu vyslúžia pravidelné linky. Za lyžovačkou sem totiž budú dochádzať Londýnčania a tiež Rižania. Práve medzi týmito dvoma mestami a Popradom vznikli linky umožňujúce ľahké presuny. Aj pre Slovákov sú tieto lety veľmi zaujímavé. Londýn ako tradičné turistická atrakcia pravidelne láka cestovateľov z celého sveta a Slovensko nie je výnimkou. Druhé prepojenie, s Rigou, je rovnako zaujímavé, hoci sa o meste u nás veľa nevie. Skúste teda zistiť ako prví z vášho okolia, aká Riga v skutočnosti je.

Do londýnskeho Lutonu premáva linka vždy v utorok, štvrtok, sobotu a v nedeľu o 18:15.

Do Rigy lieta spoločnosť airBaltic vždy v sobotu o 15:15.

 

 

Letisko Košice

 

Východná metropola Slovenska má tiež svoje pravidelne lety. V zimnom období sa odtiaľto pokojne dostaneme do Prahy, Viedne, BratislavyLondýna. Hlavne spojenie s Londýnom je košickou perlou. Za rok prevádzky sa ním zviezlo až 100 tisíc ľudí, čo poukazuje na to, že sa Slováci zaujímajú o lety, ktoré ich spájajú s metropolami. 

Praha – lety medzi týmito mestami premávajú pravidelne každý deň v týždni, spolu až 18 letov.

Viedeň – do rakúskeho hlavného mesta prilietajú cestujúci z Košíc každý deň, spolu mestá prepája až 10 letov.

Bratislava – do nášho hlavného mesta sa dostanete 6 krát do týždňa.

Londýn – aj Londýn patrí medzi linky, ktoré premávajú každý deň. Cestovanie do Veľkej Británie preto nie je vôbec náročné.

 

Letisko Milana Rastislava Štefánika

 

Letisko v hlavnom meste tradične ponúka širšiu škálu destinácií. V zimnom letovom období sa dostaneme do miest, ktoré už z predchádzajúcich sezón dobre poznáme. Výnimočnou ale bude linka do Dubaja. V snahe spopularizovať Slovensko a aj tunajšie letisko sa vytvorilo prepojenie s obľúbenou destináciou východu. Lietadlo sem poletí každý utoroksobotu. Prvý let je avizovaný na 6. decembra a bude poskytovať prepojenie do svetových metropol.

zimnom letovom poriadku sa okrem Dubaja objavujú pravidelné linky do sardínskeho Alghera, Barcelony, Birminghamu, Bruselu, Dublinu, Košíc, Liverpoolu, Londýna, Malagy, Milána, Moskvy, Palmy de Mallorky, Prahy, Ríma a sicílskej Trapani.  

Zdroj/autor: bts.aero, airportkosice.sk, airport-poprad.sk, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa