Prázdninová lyžovačka na východe – Malé strediská majú stále dosť snehu

2015-02-25 12:00:00 |   |    | 

Značnú časť územia východného Slovenska tvorí nížina, no ale aj tu nájdeme miesta s vhodnými podmienkami na lyžovanie a nielen zjazdové. Tohtoročná zima je koniec koncov lyžiarom naklonená, takže za dobrou lyžovačkou nemusia cestovať do vysokohorských stredísk. V dnešných dňoch si prídu na svoje hlavne deti, keďže tu máme obdobie jarných prázdnin.



 

Ski Drienica

 

Jedným zo zaujímavých stredísk ležiacich vo východnej časti našej republiky je Ski Drienica. Nachádza sa neďaleko Sabinova, pod južnými svahmi pohoria Čergov. Toto stredisko ponúka okrem prírodného snehu aj umelý. Nájdete tu lyžiarske vleky i bežecké trate. Zimné stredisko je otvorené denne od 09.00 do 16.00. Skipasy na celý deň sú v cene 17 eur pre dospelého a 13 eur pre dieťa. Medzi výhody strediska patrí požičovňa lyží, ski škola a široké možnosti ubytovania.

 

Ski Dubovica

 

Ak si myslíte, že v tejto oblasti nenájdete žiadne kvalitné stredisko, z omylu vás vyvedie návšteva strediska Ski Dubovica. Tiež sa nachádza v širšom okolí Sabinova, v pohorí Šarišská vrchovina. Toto lyžiarske centrum sa nachádza v nadmorskej výške 510 - 580 metrov. Nedávno prešlo niekoľkými  pozitívnymi premenami, čo sa výrazne odrazilo v zlepšení kvality služieb. Spolu majú tunajšie zjazdovky okolo 5 kilometrov. Otvorené je denné od 09.00 do 16.00 a nočné lyžovanie od 17.00 do 21.00. Celodenný lístok stojí 15 eur pre dospelého lyžiara a 10 pre juniora.

 

Jahodná

 

Podobne ako má metropola západného Slovenska, Bratislava, svoje lyžiarske zázemie na Pezinskej Babe, tak chodia obyvatelia metropoly východu, Košíc, do lyžiarskeho strediska Jahodná. Toto lyžiarske centrum sa teda nachádza v širšom okolí Košíc. História Jahodnej siaha až do obdobia spred roku 1930 a v súčasnosti má svoje využitie počas letných aj zimných mesiacov. Z Košíc sem premáva priama mestská linka č. 14. Prevádzková doba je počas pracovného týždňa od 09.00 do 16.00 a počas víkendu dokonca od 08.00 do 16.00. Deti zaplatia za lístok  na celý deň 11 eur a dospelí 16 eur. Večerné lyžovanie je v čase od 17.00 do 21.00.

 

Ľubovnianske kúpele – Vysoká

 

V Levočských vrchoch nájdete okrem kúpeľov, histórie aj lyžiarske stredisko Ľubovnianske kúpele - Vysoká. Ako už prezrádza samotný názov nachádza sa v tesnej blízkosti mesta Stará Ľubovňa. Stredisko ponúka zjazdovky pre mierne pokročilých lyžiarov aj začiatočníkov. K dispozícií sú 3 vleky, lyžiarska škola ale aj požičovňa snowbordov, lyží a sánok. Príjemné je spojenie kúpeľov a športového využitia - lyžovania, snowbordovania.

 

Ak ešte nemáte program na jarné prázdniny, ponúkame vám jeden tip. Navštívte niektoré lyžiarske stredisko a vyšantite sa so svojimi deťmi na snehu. Môžete skĺbiť i príjemné s užitočným a navštívte niektorú kultúrnu pamiatku, wellness či kúpele. Odvďačí sa vám za to telo i duša.  

 

 

 

Zdroj/autor: skidrienica.sk, skidubovica.sk, jahodna.sk, jakaski.sk, sorea.sk, Mária Janková

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: Mária Janková

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa