Zasurfujte si na Liptove a objavte, čo všetko je pripravené na leto v tomto regióne

2015-05-20 16:30:00 |   |    | 

Pravidelne sa v našej redakcii zamýšľame, čím by sme vás mohli čo najviac inšpirovať. Pri cestách do zahraničia je to jednoduché, no vzbudiť záujem o cestovanie po Slovensku je trochu náročnejšie. Ťažko povedať, čím to je. Asi sme už dlhodobo sklamaní zo služieb a ponuky, no nemali by sme nič zatracovať. Pomaly-postupne vidno, že sa aj u nás prebúdzajú zaujímavé atrakcie a podujatia. Inak tomu nie je ani na Liptove. V malebnom kraji, pre ktorý tlčie nejedno srdce, si na leto pripravili novinky, ktoré potešia každého, kto má záujem zabaviť sa na Slovensku.



 

Aquapark a Zoo

 

N území Liptova si na tento rok pripravili niečo, čo možno už dávno poznáme zo zahraničia, no doma sme na to všetci čakali. Alebo aspoň deti, pretože hovoríme o zoologickej záhrade, kde sa zvieratiek môžete dotknúť a bližšie sa s nimi zoznámiť. Pri aquaparku Tatralandia toto leto už druhýkrát sprístupnia ZOO Kontakt. Za vstupné (5 eur na osobu, alebo rodinné zvýhodnené vstupné) máte možnosť sa dotknúť zvierat, nakŕmiť ich (pod dohľadom chovateľov) a taktiež sa povoziť na poníkovi alebo na koni.

 

Surfovanie uprostred Liptova

 

Na ozvláštenie zážitku z vašej dovolenky môžete využiť aj tradične prímorskú aktivitu. Vyskúšajte surfovanie. Nehovoríme z cesty a ani sme sa nepomiatli. To sa len v Tatralandii objavila umelá vlna, ktorá napodobňuje podmienky známe z tropických kútov sveta. Môžete si preto vyskúšať, aké to je byť na doske a zdolávať divoké vlny. Kto sa bude báť, ten nech si radšej na dosku ľahne a body-surfuje. Za pol hodinku zaplatíte 6 eur.

 

Cyklistika

 

Na Liptove sa zabavia aj tí, ktorí sa najradšej presúvajú na dvoch kolesách. Stačí bicykel a vlastná sila a máte úžasný dopravný prostriedok poskytujúci zážitky spolu so zdravím. Na Liptove nájdete vyše 700 km cyklotrás a mnoho možností kam sa vybrať. Keď neviete kam, pozrite si napríklad stránky visitliptov.sk, kde nájdete zopár naplánovaných trás. Povodia vás po regióne a predstavia vám tie najkrajšie miesta.

 

Horská turistika

 

Ako inak, v tomto regióne nesmieme zabúdať na horskú turistiku. Práve tu nájdete množstvo prekrásnych trás, z ktorých si vyberie ozaj každý. Nenáročné striedajú zase tie pre skúsených turistov. Vyberte si z 50 značených chodníkov v rámci Západných Tatier, Nízkych Tatier, Veľkej Fatry a Chočských vrchov.

 

Podujatia a kultúra

 

Aj v mestách a dedinách objavíte zaujímavé podujatia, a preto ich radšej neobíďte. V Liptovskom Mikuláši sa počas leta môžete každý piatok zadarmo pripojiť k prehliadke niektorých pamiatok, zájsť na dobrý koncert, alebo sa zúčastniť niektorého z pripravovaných festivalov. V okolí sú aj zaujímavé skanzeny (napr. Vlkolínec pod ochranou UNESCO) a iné pamiatky ľudského ducha ako synagógy, hrady, kostoly a iné.

Zdroj/autor: REGION LIPTOV, visitliptov.sk, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa