Pozrite si TIPY NA VÍKEND vo vašom okolí: Na svoje si prídu pivári, kulinári aj deti

2016-04-15 10:00:01 |   |    | 

Aj tento víkend sa po celom Slovensku dejú zaujímavé podujatia. V Bratislave stavili na gastronómiu, v Trnave sa rozloží obľúbený rínek a v Košiciach uvidíte rušnoparádu. Zabavte sa, poučte a zažite niečo netradičné, tu sú tipy na tento víkend.



BRATISLAVA

Prvá pozvánka je ešte predvíkendová. Od stredy do piatku (13. – 5. apríla) môžete v Starej tržnici navštíviť Salón Piva a ochutnať zlatistý mok zo slovenských „craft“ remeselných pivovarov, ale aj zo zahraničia.

Cieľom podujatia ja predstaviť pivo ako nápoj, ktorý má svoj príbeh, hodnotu a výnimočnosť a poukázať špecifiká jednotlivých druhov. Návštevníci sa tiež dozvedia, akým spôsobom sa má pivo podávať a v kombinácii s akými jedlami vynikne najlepšie.

Vstupné: 5,- €

Počas Salónu piva prebieha pred Starou tržnicou aj Street Food Festival (13. – 16. apríla), kde si môžete pochutnať na pouličnom jedle. Nájdete tu predajcov s burgrami, fish&chips, thajskou kuchyňou, falafelom, kávou, sódovkou, štrúdlami a ďalšími dobrotami.

Vstupné: zdarma

 

POPRAD, KEŽMAROK

Všetkých milovníkov klasickej hudby poteší v piatok 15.4. organový koncert so speváckym zborom mladých umelcov. Organista Terence Charlston, pôsobiaci na Royal Academy of Music v Londýne a anglický zbor AMICI VOICES predstavia o 17:00 hod. v evanjelickom kostole Sv. Trojice na Nám. Sv. Egídia motety Johanna Sebastiana Bacha.  V sobotu 16.4. od 17:00 hod. uvidia tento program návštevníci dreveného artikulárneho kostola v Kežmarku.

Vstupné: zdarma

 

NITRA

V nitrianskom Agrokomplexe môžete od dnes (15.4.) do nedele (17.4) navštíviť až štyri zaujímavé výstavy.

Do pavilónu F zamieria všetci pestovatelia – koná sa tu 20. ročník medzinárodnej predajnej výstavy pre záhradníctvo Gardenia  aj výstava bonsajov, suiseki a čaju.

V pavilóne B môžu návštevníci uvidieť Domexpo, kompletnú stavebnú výstavu „Staviame od A – Z“, ktorú v pavilóne C dopĺňa Solaris Nitra, medzinárodná výstava pre solárnu techniku a fotovoltiku.

Otváracie hodiny: 9:00 – 18:00 hod. (v nedeľu len do 16:00 hod.)

Vstupné: 4,- € / 2,- €

 

MYJAVA

Sobota 16. apríla bude od 16:00 hod. patriť v Myjave heligónke. Majstri v hre na tento hudobný nástroj sa už 25-krát zídu v Kultúrnom dome Samka Dudíka, aby prítomným divákom predviedli svoje umenie.

Vstupné: 7,- €

 

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ, JASNÁ

V sobotu 16. apríla 2016 sa v Areáli vodného slalomu Ondreja Cibáka v Liptovskom Mikuláši a v Jasnej pod Chopkom uskutoční Liptov Ride,  prvé tímové štafetové preteky na Slovensku, ktoré spoja  5 odlišných športových disciplín.
Preteky odštartujú v Liptovskom Mikuláši v Areáli vodného slalomu Ondreja Cibáka bežci, ktorí pobežia do Jasnej, kde štafetu preberie skialpinista. Jeho úlohou bude dosiahnuť vrchol Chopku, kde zas odštartuje freeride - lyžovanie vo voľnom teréne Lukovej doliny. Ako další štafetár bude boj s časom zvádzať horský cyklista, ktorý absolvuje trasu do Liptovského MIkuláša. Tam pretek uzavrie vodný slalom.
Podujatie je určené pre rekreačných aj profesionálnych športovcov, účasť nie je obmedzená ani vekovo.

 

TOKAJ

V sobotu 16. apríla si môžete svoje športové schopnosti otestovať aj na Tour de Tokaj. Podujatie bude spojením cyklotúry a bežeckého preteku vytýčenými trasami cez vinohrady na územiach obce Malá Tŕňa – Vyhliadková veža Tokaj. Jedinečná príroda regiónu a úchvatné scenérie rozsiahlych vinohradov sa tak stanú miestom slávnostného otvorenia turistickej sezóny na novovytvorených tokajských cyklotrasách.
 

TRNAVA

Na Kapitulskej ulici a Námestí sv. Mikuláša v Trnave sa 16. apríla od 9. do 17. hodiny rozloží obľúbený Trnavský rínek. Tešiť sa môžete na gastronomické zážitky, knižnú burzu aj bohatý doplnkový program. Ulicou bude znieť hudba, pre deti zahrá divadielko a park bude plný rozličných dielní a workshopov.

 

KOŠICE

Najväčšie stretnutie priaznivcov železničnej nostalgie i moderny na východe Slovenska sa uskutoční cez víkend 16. – 17. apríla v rušňovom depe v Košiciach. Rušnoparáda opäť predstaví unikátne historické lokomotívy aj moderné vlakové súpravy a rušne. Pre deti sú pripravené zábavné atrakcie a kreatívne dielne, občerstvenie, hudba či premietanie. Návštevníkov priamo do depa privezú mimoriadne nostalgické vlaky z rôznych kútov východného Slovenska vrátane miest, kde už osobná doprava roky nepremáva (Sečovce, Medzev).

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SACR
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.4/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa