Skvelý úspech Slovenska: Máme tie NAJ historické hotely v Európe

2016-10-25 00:00:00 |   |    | 

Slovenské historické hotely už niekoľko rokov hviezdia v európskej hotelierskej súťaži Historic Hotels of Europe Awards. V ročníku s prívlastkom 2017 získal nominácie rekordný počet slovenských historických hotelov.



 

Už v minulých ročníkoch súťaže členovia asociácie Historické Hotely Slovenska premenili svoje nominácie na výhry. Hotel Elizabeth získal ocenenie za Najlepší zákaznícky servis v rámci Historických hotelov Európy a neskôr vyhral aj v kategórii Najlepší mestský historický hotel v Európe. Kaštieľ Chateau Belá zasa získal ocenenie Najromantickejší hotel Európy. No a Grandhotel Praha**** v Tatranskej Lomnici sa umiestnil ako tretí v kategórii Najlepší spa historický hotel.

Tento rok sa o víťazoch jednotlivých kategórií rozhodlo 23. októbra na gréckom ostrove Santorini. Slovensko  predstavovalo veľmi silné želiezko v ohni, keďže nominovaných bolo až 6 slovenských historických hotelov, medzi nimi Villa Nečas, Hotel Hviezdoslav, Château Gbeľany, Grandhotel Praha, Hotel Chateau Belá a Grandhotel Starý Smokovec.

Asociácia historických hotelov Európy pritom združuje viac ako 500 hotelov z 18 krajín, nominácia šiestich hotelov zo 17-člennej slovenskej národnej asociácie je teda obrovský úspech. O to väčšia je radost, že všetkých 6 nominácií sa premenilo na ocenenia a Slovensko ovládlo tohtoročné oceňovanie HHE v 6 rôznych kategóriách, dve z toho sú prvé miesta.

 

Prvé miesta:

Historic Hotels Host of the Year 2017 - Hotel Hviezdoslav, Kežmarok

 

Historic Hotels New Member Award 2017 - Chateau Gbeľany

 

Druhé miesta:

Historic Hotel Wedding Experience 2017 - Chateau Belá

 

Historic Hotel Gourmet Award 2017 - Vila Nečas, Žilina

 

Historic Hotel Spa Award 2017 - Grandhotel Praha, Tatranská Lomnica

 

Best Historic Hotel with „A Story to Tell“ 2017 - Grandhotel Starý Smokovec          

 

Z tohto rekordného počtu premenených nominácií má veľkú radosť aj prezident Historických Hotelov Slovenska a člen predstavenstva Historic Hotels of Europe Ján Svoboda:Slovensko prešlo v kvalite služieb a obľúbenosti u domácich aj zahraničných hostí raketovou premenou. Dávame si záležať na vysokej úrovni ubytovania, skvelej gastronómii, na dizajne a prístupe ku zákazníkovi a zdá sa, že klienti to vedia oceniť. Za všetko hovoría výsledky a ocenenia v šietich kategóriách, z toho dve zlaté a štyri strieborné priečky. Veríme, že tieto ocenenia budú silnou motiváciou aj pre ďaľšie hotely na Slovensku“.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: archív
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.0/5 (16 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa