Poprad predstavil novú turistickú aplikáciu

2018-01-29 16:00:00 |   |    | 

Návštevníci mesta Poprad, ale aj jeho obyvatelia môžu využívať novú mobilnú turistickú aplikáciu. Pomôže im lepšie sa orientovať v meste a dokáže pracovať aj offline.



Aplikáciu radnica pripravovala aj v spolupráci s mestskom informačnou kanceláriou a bude ju v pravidelných intervaloch aktualizovať. Náklady na jej zriadenie sú na úrovni viac ako 1800 eur a financovaná je z rozpočtu Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry.

Aplikácia má jednoduchý názov Poprad a je zaujímavá tým, že po stiahnutí dokáže pracovať aj v offline režime. Návštevníci v nej nájdu všetky dôležité a zaujímavé body ako galérie, pamiatky, atrakcie, turistické trasy, cyklotrasy v okolí mesta a potrebné informácie o nich. Navigácia má aj tú výhodu, že dokáže návštevníka v prípade zapnutého GPS aj navigovať priamo na konkrétne miesto,“ doplnil Galajda s tým, že k dispozícii je v aplikácii aj stručná audiostopa.

V tejto chvíli je aplikácia dostupná v slovenskom jazyku, radnica pripravuje aj anglickú mutáciu, ktorá by mala byť hotová ešte pred začiatkom letnej turistickej sezóny. „Čakáme od toho lepšiu informovanosť obyvateľstva, turistov a návštevníkov mesta, lepšiu propagáciu podujatí a zariadení, ktoré u nás máme, tiež zvýšenie bezpečnosti a využívania mestskej hromadnej dopravy,“ konštatoval primátor Popradu Jozef Švagerko. Podľa neho je aplikácia najužitočnejšia pre tých, ktorí prídu do podtatranskej metropoly prvýkrát. Pomôže im predovšetkým lepšie sa zorientovať v meste. „Chceme byť v tomto lídrom na Spiši a v súvislosti s touto aplikáciou chceme spolupracovať aj s inými samosprávami i samotným krajom,“ uzavrel primátor.

Podobnú aplikáciu nedávno spustilo aj mesto Spišská Nová Ves. Jej súčasťou sú okrem iného aj mapy a GPS navigácie, ktoré lokalizujú miesto pohybu používateľa a zároveň ho navedú na miesto jeho záujmu. "Obsahuje na mapách zvýraznené turistické trasy pre peších i mapy okolitých cyklotrás. Návštevníci tu nájdu aj informácie zamerané na šport, oddych a rekreáciu,“ informovala pred časom Mária Dutková z referátu cestovného ruchu a zahraničných vzťahov na Mestskom úrade v Spišskej Novej Vsi.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa