Novinka v Trnave: Adventná prehliadka, ktorá vás očarí

2020-12-01 08:00:00 |   |    | 

Advent je každoročne obdobím, v ktorom sa celý svet pripravuje na Vianoce. Prečo si ho však neužiť naplno a hlavne bezpečne? Vyberte sa do Trnavy a nechajte sa vtiahnuť adventnou atmosférou, ktorá uchváti každého.



 

Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Trnava Tourism si pre všetkých návštevníkov pripravila krásne predvianočné prekvapenie. V rámci individuálnych prehliadok má jednu novinku, ktorú ešte nikto nemal možnosť zažiť. Do svojej ponuky zaradila prehliadku Adventná Trnava so sprievodcom v dobovom kostýme, ktorý vás prevedie najznámejšími námestiami Malého Ríma od 1. do 22. decembra.

 

Prehliadka s lampášom

Počas prehliadky vám sprievodca priblíži adventné zvyky a tradície, akými sú vianočné stromčeky alebo adventné vence. Tiež vám prezradí, čo mali Trnavčania na svojich stoloch počas Vianoc a ako sochár Ján Koniarek spolu so zakladateľom Mikulášom Schneiderom Trnavským vytvorili betlehem pre trnavskú baziliku. Prehliadka Adventná Trnava trvá hodinu a môže sa naň prihlásiť obmedzený počet ľudí z dôvodu aktuálnych opatrení. Cena prehliadky pre pár je 15€, prehliadka pre rodinu (max. 5 ľudí) je 25€. Viac info o individuálnych prehliadkach nájdete na https://bit.ly/IndividualnePrehliadkyTT.

Sme radi, že napriek situácii môžeme všetkých potešiť a vtiahnuť ich do čarovnej atmosféry Trnavy. Aby ste si čo najlepšie užili sviatočné chvíle, odporúčame individuálnu prehliadku absolvovať po zotmení, keď sa Malý Rím rozžiari stovkami vianočných svetielok. Pomyselným svetlom môžete byť aj vy či vaše deti. V Turistickom informačnom centre vám na požiadanie dajú lampáš, a tak bude mať večerná prechádzka Trnavou ešte väčšie čaro,“ láka na prehliadku Alexander Prostinák, zastupujúci výkonný riaditeľ oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism.

 

Nevynechajte ani Mestskú vežu

V ponuke majú i ďalšie individuálne prehliadky, s ktorými spoznáte rôzne historické obdobia, ako Univerzitná Trnava, Trnava ako slobodné kráľovské mesto či Trnava počas stredoveku. Zoberte malých objaviteľov so sebou a vyberte si z dvoch prehliadok pre rodiny s deťmi – karner a hradby alebo radnica a historická pivnica.

Určite si nenechajte ujsť ani top atrakciu mesta Mestskú vežu, z ktorej výhľad na rozžiarené vianočné mesto nebudete ľutovať. Prekonanie 143 schodov nebude také náročné vďaka informačným panelom, ktoré sú na medziposchodiach. Vaše deti sa naučia mnoho zaujímavostí či hier o meste, v ktorom trávite svoju rodinnú pohodu. V Mestskej veži nájdete aj vyše 290 rokov starý, no stále funkčný mechanický stroj, ktorý slúži ako strážca trnavského času. O jeho tlkot sa stará už 5 generácií rodina Nemčekovcov, ktorá túto profesiu považuje skôr za poslanie.

Príjemné chvíle strávené v Trnave vám pripomenie okrem fotografií aj darček, ktorý si môžete zakúpiť v Turistickom informačnom centre. Nájdete tu nielen pohľadnice či magnetky, ale aj rôzne grafiky, štýlové mikiny z dielne Bratiska, originálne tričká s vtipnými názvami trnavského nárečia z lokálnej produkcie, hodnotné knihy a iné zaujímavosti. Budete mať tak krásnu spomienku na advent a hlavne spravíte radosť ľuďom, na ktorých vám najviac záleží. A presne v tom je kúzlo adventnej Trnavy, ktoré robíte vy.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Trnava Tourism
Zdroj: Trnava Tourism

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa