Dáma s pávím pierkom

2021-02-23 08:01:00 |   |    | 

Piešťanské kúpele sú na Slovensku aj vo svete symbolom regenerácie tela i ducha. K jeho najjagavejším ozdobám patrí secesný hotel Thermia Palace, ktorý z roka na rok zreje, krásnie a nasleduje svetové trendy v liečbe chorôb pohybového ústrojenstva i v ponuke služieb.



 

Secesný palác na Kúpeľnom ostrove prijíma do svojej liečivej náruče už viac ako 100 rokov ľudí trpiacich bolesťami pohybového aparátu a neurologickými ochoreniami. Medzi pravidelných hostí hotela postaveného priamo nad žriedlom vzácnej termálnej vody na piešťanskom Kúpeľnom ostrove v minulosti patril aj svetoznámy umelec – Alfons Mucha.

Vďaka liečivej vode a bahnu sa uzdravila aj jeho dcéra. Šťastný otec na znak vďaky namaľoval obraz na mieru nad dvere veľkej jedálne hotela. Jednou zo žien na maľbe s veľavravným názvom „Buď pozdravený, požehnaný prameň zdravia“ je i jeho uzdravujúca sa dcéra.

 

Má byť na čo pyšná

V roku 2006 sa Thermia Palace stal prvým plne klimatizovaným 5* kúpeľným hotelom na Slovensku. Od čias, keď ho na mieste niekdajšej krčmy „U bosého“ dala vystavať rodina Alexandra Wintera, sa v ňom vystriedali cisári, maharadžovia, štátnici a mnohé známe osobnosti.

 

Vždy očarujúca a vkusná

Symbolom tejto elegantnej dámy s vycibreným secesným štýlom je páv. Jedna z legiend hovorí o tom, že vďaka termálnej vode a bahnu sa uzdravil páv s chorou nohou. Motív pávieho pera sa preto stal neoddeliteľnou súčasťou dekorácií hotela i jeho okolia.

Štatút luxusného liečebného hotela si Thermia Palace udržiava a posúva ho na čoraz vyššiu úroveň. Vďaka tomu sa stala  preferovanou voľbou náročných domácich i zahraničných klientov. Medzi najobľúbenejšie z procedúr patria bahenné a vodné procedúry v kúpeľnom dome Irma, ktorý je pomenovaný podľa grófky Irmy Erdödyovej. Hostí dodnes fascinuje nielen očarujúce architektonické stvárnenie Bahniska a Zrkadliska, no najmä blahodarné účinky miestnych geotermálnych zdrojov.

 

Zdravie na dosah

Hotel Thermia Palace zo svetoznámej siete Ensana Health Spa Hotels so 118 izbami, pätnástimi apartmánmi, vonkajším bazénom a veľkorysým wellness po krátkej prestávke v marci opäť otvára svoju náruč pre záujemcov o liečebný pobyt. Hostia sa môžu tešiť na excelentné služby, výber z viac ako 60 liečebných procedúr a bazény vo vynovenom šate.

Okrem kvality, na ktorú sú pravidelní hostia zvyknutí, sa všetci môžu spoľahnúť aj na maximálnu bezpečnosť na pobyte. Už pred ubytovaním sú kúpeľní hostia pretestovaní a personál celých Kúpeľov Piešťany dbá o prísne dodržiavanie opatrení proti šíreniu pandémie.

Všetky potrebné informácie o pobytoch a možnosti rezervácie nájdete na stránke www.ensanahotels.com/piestany.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Ensana Health Spa Hotels
Zdroj: Ensana Health Spa Hotels

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa