Novinka v Banskobystrickom kraji: Regiónpas dáva možnosť vstúpiť do šiestich múzeí a galérie

2022-11-24 06:00:00 |   |    | 

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) zavádza originálnu možnosť vstúpiť do piatich múzeí a jednej galérie v kraji prostredníctvom jedného regiónpasu. Držitelia okrem toho jeho kúpou získajú zľavu na kurzy tradičných remesiel a aj možnosť byť zaradený do žrebovania o rodinný pobyt na Podpoľaní.



"Regiónpas je zvýhodnená vstupenka do múzeí a galérie v  zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja. Naše kultúrne inštitúcie sa snažia oslovovať ľudí atraktívnou ponukou, okrem stálych expozícií sa v nich striedajú krátkodobé výstavy, konajú sa tu workshopy či popoludnia venované tvorivým dielňam pre deti," uviedol pre TASR vedúci oddelenia kultúry Úradu BBSK Peter Černek.

Spolupráca kultúrnych inštitúcií, a tiež organizácií cestovného ruchu v Banskobystrickom kraji priniesla už niekoľko projektov. Napríklad zážitkové podujatie Tajuplné bytosti, alebo kto po nociach chodí v Horehronskom múzeu, a tiež Múzpas kultúrneho návštevníka, ktorý prepája múzeá v meste Banská Bystrica a jeho blízkom okolí s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Stredné Slovensko.

Regiónpas poskytuje zvýhodnené vstupy do kultúrnych inštitúcií v zriaďovateľskej pôsobnosti BBSK - v Lučenci do Novohradského múzea a galérie, v Brezne do Horehronského múzea, v Rimavskej Sobote do Gemersko-malohontského múzea, v Novej Bani do Pohronského múzea a v Banskej Bystrici do Stredoslovenskej galérie a Stredoslovenského múzea.

"Kúpou regiónpasu návštevník získa nielen vstupy do múzeí a galérie za zvýhodnenú cenu, ale má aj zľavy na remeselné kurzy v osvetových strediskách, zľavy na vstupné do hvezdární a planetária, zľavu na kávu či niečo iné chutné v sieti cukrární v Lučenci, Zvolene alebo Banskej Bystrici," dopĺňa ďalej Černek.

Regiónpas sa dá kúpiť v zapojených múzeách, galérii a planetáriu v Žiari nad Hronom alebo cez destinačný portál Banskobystrického kraja www.zahoramizadolami.sk.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa