Skvelá letná novinka: Do Banskej Bystrice a okolia sa vrátil turistický vláčik

2023-05-20 09:00:00 |   |    | 

Banská Bystrica patrí k obľúbeným a vyhľadávaným mestám na mape Slovenska. V uplynulých rokoch sa podarilo vďaka mnohým projektom zlepšiť ponuku pre obyvateľov, ako aj pre domácich i zahraničných návštevníkov. V nastavenom trende chce samospráva pokračovať, čoho dôkazom je aj nová atrakcia – turistický vláčik. Premávať bude počas hlavnej letnej sezóny, júl – august, denne a v mesiacoch jún a september cez víkendy a sviatky.



 

Oblastná organizácia cestovného ruchu Stredné Slovensko zaobstarala vozidlo od tradičného výrobcu z Maďarska, ktorý dodáva turistické vláčiky v rámci celej Európy. Disponuje dvomi oddeliteľnými vozňami, s celkovou kapacitou 52 cestujúcich. Má aj miesto pre invalida, resp. kočík, a v prípade nepriaznivého počasia je možné zatiahnuť bočné priehľadné plachty, aby boli cestujúci chránení pred dažďom či vetrom. Vláčik bude k dispozícii na objednávky pre skupiny či ako doprava na vybrané podujatia, pričom suma bežného lístka bude štyri eurá a dôchodcovia, deti, darcovia krvi a ZŤP zaplatia dve eurá.

Prevádzku turistického vláčika odštartujeme v júni tohto roka, a to prostredníctvom okruhu po historickom centre. Budúci rok ho chceme presunúť aj do iných lokalít ako Špania Dolina či Hronsek. Zároveň by sme ho radi využili aj na rôzne produkty cestovného ruchu – tzv. tematické jazdy, napríklad pivnú tour po banskobystrických pivovaroch,“ objasňuje Jiří Pěč, výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Stredné Slovensko.

Okrem Banskej Bystrice bude vláčik tento rok premávať aj do Zvolena, konkrétne do sedla pod Pustým hradom. Harmonogram a všetky informácie o prevádzkovom poriadku, prípadne aktuálnych výlukách, budú zverejnené na webových stránkach www.centralslovakia.eu alebo www.visitbanskabystrica.sk.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: KOCR Banskobystrický kraj Turizmus

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa