ŽELEZNICE Bezkontaktné čipové preukazy

2008-09-26 10:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Železničná spoločnosť ponúka už od polovice septembra cestujúcim produkty vo forme bezkontaktných čipových kariet ktoré nahradili preukazy a sieťové cestovné lístky v papierovej forme.



Cestujúci si tak môžu kúpiť bezkontaktné čipové karty (BČK), ako preukazy Klasik Railplus, Senior Railplus a cestovné doklady Maxi Klasik prenosný a Maxi Klasik neprenosný. Prvé vydanie BČK je bezplatné, platí sa len za zvolenú zákaznícku ponuku podľa cenníka.

O vydanie BČK môžete požiadať vyplnením tlačiva, ktoré je k dispozícii v osobných pokladniciach. O vydanie preukazov Klasik Railplus a Senior Railplus vo forme BČK môžete požiadať v ktorejkoľvek pokladnici ZSSK (okrem zmluvných predajcov) a o vydanie zákazníckej ponuky Maxi Klasik - prenosný a Maxi Klasik - neprenosný vo forme BČK vo vybraných pokladniciach.

Vyplnený a podpísaný formulár treba odovzdať spolu s farebnou fotografiou (3 x 3,5 cm) v osobnej pokladnici. BČK si vyzdvihne v ním zvolenej osobnej pokladnici do 1 mesiaca po predložení žiadosti. Do vydania BČK cestujúci používa na priznanie zľavy vo vnútroštátnej preprave písaný cestovný lístok.

V prípade poškodenia BČK môžete požiadať Železnice o jej výmenu. V prípade straty, či odcudzenia BČK môže požiadať o zablokovanie a vystavenie náhradnej BČK. O zablokovanie BČK môže cestujúci požiadať na telefónnom čísle Kontaktného centra ZSSK 18 188.

Údaje na BČK sú nemenné, zmeniť sa dajú len v jej čipe. O zmenu údajov môžu cestujúci požiadať v ktorejkoľvek pokladnici, ktorá je oprávnená na prijatie objednávky na vydanie BČK.

 

 

Zdroj/autor: zssk,drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa