DOMA Tatry budú v lete lacnejšie a ústretovejšie

2009-05-14 08:35:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Nižšími cenami, balíčkami služieb a ústretovejšími zamestnancami chcú prilákať Vysoké Tatry návštevníkov počas letnej turistickej sezóny.



Až 50 percent všetkých príjmov v cestovnom ruchu vo Vysokých Tatrách sa tvoria počas letnej sezóny. Zvyšok pripadá na jarnú a jesennú medzisezónu a zimnú sezónu. Počas zimy zaznamenali poskytovatelia ubytovania vo Vysokých Tatrách o 24 percent menej návštevníkov.

Jednodenných návštevníkov bolo 40 percent menej v porovnaní s predchádzajúcou zimnou sezónou. „Robíme všetky kroky pre to, aby letná turistická sezóna dopadla čo najlepšie a prípadne aj vykompenzovala prepad zo zimnej sezóny,“ uviedol riaditeľ Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry (ZCR) Peter Chudý.

Pracovníci Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry absolvovali počas zimy 16 veľtrhov a výstav cestovného ruchu. „Avíza z veľtrhov hovoria jednoznačne o tom, že si treba dať pozor na cenovú úroveň, na čo sme v zime doplatili,“ dodal P. Chudý.

Vedenie ZCR už dalo odporúčania podnikateľom v cestovnom ruchu, aby ceny pobytov prispôsobili návštevníkom, ktorí budú do Vysokých Tatier v lete prichádzať. Ide najmä o turistov z Českej republiky, Maďarska, Poľska a Slovenska. Motiváciou pre návštevníkov majú byť balíčky služieb, ktoré môžu pomôcť viacerým podnikateľom.

Tretím dôležitým opatrením, na ktoré by nemali podnikatelia v cestovnom ruchu zabudnúť, je výchova vlastných zamestnancov k väčšej ústretovosti a ochote. „Kvalita služieb v cestovnom ruchu je založená na ľuďoch a v personálnej oblasti máme stále veľké rezervy,“ uviedol P. Chudý. Výchova zamestnancov je podľa Chudého oblasť, ktorá prevádzkovateľov stojí ekonomicky najmenej, ale „prínos môže byť podstatný.“

 

Turistické informačné kancelárie Vysoké Tatry

TIK STARÝ SMOKOVEC

Oblastné stredisko HZS Vysoké Tatry, Starý Smokovec 23, 062 01 Vysoké Tatry
telefón: +421 (0)52 442 34 40
e-mail: smokovec@tatryinfo

TIK TATRANSKÁ LOMNICA
 TIK TATRANSKÁ LOMNICA, 059 60 Tatranská Lomnica, Vysoké Tatry
telefón: +421 (0)52 446 81 19
e-mail:
lomnica@tatryinfo.eu

TIK ŠTRBSKÉ PLESO
 TIK ŠTRBSKÉ PLESO, 059 85 Štrbské Pleso, Vysoké Tatry
telefón: +421 (0)52 449 23 91
e-mail:
strbskepleso@tatryinfo.eu

 

Zdroj/autor: zcr,sita,drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa