Zima v Malej Fatre: pravá zimná dovolenka s tradíciou

2013-01-17 14:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Predstavte si prostredie, kde sa počas zimnej dovolenky budete od rána do večera cítiť naozaj skvele. S priateľmi, rodinou, deťmi alebo len tak vo dvojici. V rozprávkovej prírode, na kvalitných svahoch päťhviezdičkového lyžiarskeho strediska, v ubytovacích zariadeniach s priateľskou atmosférou, v kolibách s praskotom dreva a vôňou regionálnej kuchyne, s podhorskými tradíciami a zvykmi, ktoré sa vám zaručene postarajú o nezabudnuteľný zážitok... Vitajte v turistickom regióne Malá Fatra.



Lyžiarske stredisko najvyššej kategórie

Lyžiarske stredisko Vrátna Free Time Zone v národnom parku Malej Fatry sa opäť stáva centrom zimného dovolenkového diania v turistickej destinácii Malá Fatra. Vo Vrátnej doline - stredisku hodnotenom piatimi hviezdičkami medzi slovenskými lyžiarskymi strediskami - si na svoje prídu začiatočníci, rekreační lyžiari, snowboardisti, aktívni športovci, vyznávači extrémnych športov aj rodiny s deťmi.

Na 14 km modrých, červených aj čiernych zjazdoviek si tu nájde každý svoje „naj“. Zjazdovka  Paseky patrí vďaka svojmu pestrému profilu medzi najobľúbenejšie zjazdovky na Slovensku, lokalita Chlebu je vyhľadávanou free-rideovou zónou a zároveň sa radí aj medzi najnáročnejšie slovenské zjazdovky.

Pri dostatku prírodného snehu tu zlyžujete najdlhšiu čiernu zjazdovku na Slovensku, ktorá na 2 000 m prekonáva až 750 m prevýšenie. Nočné lyžovanie, bezplatné parkovisko a skibus premávajúci medzi hlavnými nástupišťami na lanovky a vleky sú len niektoré z ďalších výhod tejto lyžiarskej lokality.

 

Novinky na svahoch

V zimnej sezóne 2013 pridá zjazdovke Paseky, popri jej samotnej obľúbenosti, ešte väčší komfort nový vlek. Dlhší, s väčšou prepravnou kapacitou a možnosťou výstupu na obe strany lyžiarskeho terénu. Potešení budú hlavne rodičia s deťmi a začiatočníci.

Podmienky pre „výcvik kvalitných budúcich lyžiarov“ sa  popri doterajšom vlastnom vleku a dopravnom páse v detskom parku rozšírili o viac zariadení, voľný prístup verejnosti aj bez lyžiarskeho inštruktora, o nové zóny pre snowtubing a vyhľadávaný babysitting priamo pod svahom má vylepšené priestory. Kvalitu zvýšil aj snowpark na Pasekách, naviac na Pasekách pribudol nový aprés-ski bar.

 

Kultúra v UNESCO lokalite

Malá Fatra, okolie Terchovej, Vrátnej doliny, Zázrivej, Kysuckej vrchoviny sa spája s legendárnym slovenským zbojníkom Jurajom Jánošíkom. Hoci je tento kraj vyhľadávaným dovolenkovým rajom najmä v lete, rovnako v zimnom období môžete v čarovnej prírode malofatranskej prírody objavovať zbojnícke chodníčky v rámci turistiky.

Odporúčame nevynechať napríklad rozprávkový skalný útes s rebríkmi - Jánošíkove diery. Tí, ktorí ho už navštívili, zostávajú očarení jeho nádherou. Ďalším pokladom Terchovcov sú ich stále zachovávané a živé tradície. Legendárnemu zbojníckemu hrdinovi Jurajovi Jánošíkovi je priamo v Terchovej venovaná expozícia - Jánošíkovo múzeum.

 

Zdroj/autor: regionmalafatra.sk, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
2.2/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa