Zimná dovolenka v Nemecku: Spoznajte najlepšie lyžiarske rezorty

2017-01-12 12:00:01 |   |    | 

Zimné strediská v Nemecku sa môžu pochváliť dlhoročnou tradíciou. Ponúkajú nielen skvelé možnosti na lyžovanie, ale aj bohatý aprés ski. Oceníte to hlavne vo voľnom čase po lyžovačke alebo keď sa chystáte na dovolenku s rodinou či väčšou partiou a nie všetci patria medzi fanúšikov lyžovania.



 

Garmisch-Partenkirchen

Dve rozdielne mestá na nemecko-rakúskych hraniciach spojilo práve vybudovanie veľkého zimného strediska. Najväčšiu popularitu získali v roku 1936, keď sa stali dejiskom olympiády. Vtedy sa do Garmisch-Partenkirchenu nahrnuli prvé davy turistov a definitívne ich dostali na mapu najlepších európskych zimných stredísk. Napriek tomu pravidelne pracujú na modernizácii svahov, keď postupne pridali aj možnosť zjazdu freerideových zón. Najlacnejší denný lístok stojí 42 eur. Pri dlhšej dovolenke je vhodnejšie zakúpiť si Top Snow Card, ktorá umožňuje neobmedzenú lyžovačku v celom okolí. Dvojdenný lístok pre dospelých stojí 86 eur, k dispozícii sú aj viacdenné alternatívy.

 

Spitzingsee - Tegernsee

I v tomto prípade ide o spojenie dvoch vedľa seba sídliacich lyžiarskych stredísk. Tie ponúkajú trate všetkých troch kategórií, pričom najviac z nich má strednú obtiažnosť. Najdlhší zjazd meria takmer desať kilometrov. Okolo Tegernsee nájdete aj vynikajúcu sieť tratí pre bežkárov. Nedávno otvorili v tomto zimnom rezorte navyše park venovaný snowboardistom a adrenalínovým lyžiarom. Rodiny s deťmi zas vyhľadávajú štyri kilometre dlhú neustále udržiavanú sánkarskú dráhu. Špeciálna časť je venovaná najmenším, keďže nie je až natoľko strmá. Obe dráhy sú bezplatné. Celodenný lístok na lyžovačku stojí 33 eur.

 

Balderschwang

Pri hraniciach s Lichtenštajnskom nájdete síce menšie, no o to milšie a obľúbenejšie stredisko. Vyhľadávajú ho najmä rodiny s deťmi a menej zdatní lyžiari, ktorí si potrpia na stredne ťažké, no kvalitné trasy. Celkovo sa tam nachádza až 30 kilometrov zjazdoviek. V Balderschwangu sa môžete tešiť tiež na bohaté využitie voľnočasových aktivít. Tie sú zamerané najmä na zimnú turistiku, keď sa môžete vybrať po niektorých turistických chodníčkoch buď na vlastnú päsť, alebo si spolu so sprievodcom obujete snežné topánky a zájdete aj do okolitých lesov. K dispozícii je tiež malé klzisko pre deti a časť pre sánkovanie. Na svoje si prídu aj milovníci snowboardingu. Počas hlavnej sezóny ponúkajú každý deň nejaký zaujímavý večerný program. Celodenný lístok stojí 31 eur.

 

Nebelhorn

Vďaka unikátnej polohe sa môže Nebelhorn pochváliť najkrajším výhľadom na región Allgäu. Sneh sa tam udrží obvykle až do neskorej jari. Lyžiari sa môžu spoľahnúť na vysokú kvalitu čerstvého horského snehu. Najdlhšia a zároveň najkrajšia zjazdovka meria 7,5 kilometra a prechádza postupne celým údolím. Rezort je známy vďaka náročným trasám, ktoré slúžia ako tréningové zjazdovky aj pre súťažných lyžiarov. Väčšina tratí má čierne označenie. V Nebelhorne je k dispozícii aj nočné lyžovanie. Zaujímavou atrakciou je vyhliadka z tunajšieho skokanského mostíka. Celoročne je spustená aj horská dráha, ktorá prechádza priamo zasneženou krajinou a dodáva tak vášmu zážitku osobitú atmosféru. K dispozícii je tiež možnosť zimnej turistiky s jednoduchými trasami do jednej hodiny, ale aj s náročnejšími trojhodinovými výstupmi. Cena celodenného lístka je 43,50 eur.

 

Lenggries-Wegscheid

Vynikajúci zimný rezort, ktorý ponúka možnosti pre lyžiarov všetkých kvalít. Lenggries má dokonalý systém pre začiatočníkov, keď majú výborne zastrešené nielen lyžiarske školy pre najmenších, ale aj pre dospelých, ktorí chcú začať s týmto športom. Potom si svoje schopnosti môžu vyskúšať na jednej z ľahších tratí. Stredisko však zároveň ponúka aj časť čiernych zjazdoviek, ktoré dokonca spĺňajú aj kritériá Svetového pohára v lyžovaní. Denný lístok stojí 35 eur.

 

Oberjoch Bad Hindelang

Rodinné stredisko ponúka 32 kilometrov zjazdoviek, z ktorých väčšina má strednú obtiažnosť. Za 16 eur si môžete zakúpiť možnosť večerného lyžovania. Súčasťou strediska je tiež malý zábavný park s rôznymi zimnými atrakciami ako napríklad vozenie sa na obrovským pneumatikách. V Oberjochu sa nachádza alpské tréningové stredisko, ktoré len dosvedčuje vysokú kvalitu tunajšieho snehu. Špecialitou je tu ubytovanie v malých dreveničkách, ktoré predstavujú tradičné obydlie tohto kraja a dominujú nad veľkými hotelovými reťazcami.

 

Autor: David

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Thinkstock

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa