Na skok od nás: 4 tipy na skvelú lyžovačku 3 hodiny od Bratislavy

2017-01-20 08:00:00 |   |    | 

Upravené svahy, zasnežená krajina s nádherným výhľadom, horský vzduch a útulné chaty – to všetko sú ingrediencie na nezabudnuteľnú zimnú dovolenku. Zažiť ju môžete aj na skok od nás. Sadnete do auta a o tri hodiny ste tam - v centre vzrušujúcej zimnej zábavy.



 

Hochkar

Hochkar je najvyššie položeným lyžiarskym strediskom Dolného Rakúska, známe svojou legendárnou zárukou dobrých snehových podmienok vďaka svojej výške a severnej polohe. Vo vzdialenosti len 260 km od Bratislavy sa prezentuje svojimi 9 modernými vlekmi a lanovkami, 19 km zjazdoviek, snowparkom a nádhernou krajinou s panorámou, ktorá je pre Dolné Rakúsko naozaj jedinečná. Hochkar funguje ako freeride centrum a tréningové miesto rakúskych lyžiarov – účastníkov svetových pohárov, v ktorom sa zrodili hviezdy ako Thomas Sykora, Andreas Buder a Kathrin Zettel.

 

Lackenhof am Ötscher

Lyžiarske stredisko Lackenhof am Ötscher, vzdialené len 240 km od Bratislavy, je stredisko so širokým spektrom ponúk pre celú rodinu. Pre najmenších je tu Sunny Kids Park s čarovným pohyblivým pásom, pre väčších je k dispozícii snowpark pre lyžiarskych a snowboardových freestylerov. Vďaka 9 lanovkám a 19 kilometrom zjazdoviek so všetkými úrovňami náročnosti si tu vhodný svah nájde každý lyžiar. V starobylých apré ski chatách môžu nechať hostia svoju peknú lyžovačku doznieť v príjemnej atmosfére pri kulinárskej ochutnávke miestnych špecialít.

 

Hinterstoder

V stredisku Hinterstoder (330 km od Bratislavy) nájdete jedinú hornorakúsku lyžiarsku oblasť, ktorá hostila svetový pohár. Siaha do výšky 2000 metrov nad morom, a tak zimným športovcom ponúka zvlášť vysokú záruku dobrých snehových podmienok na svahoch s celkovou dĺžkou až 40 km. Na svoje si tu prídu tak športoví lyžiari hľadajúci výzvy – napr. na pretekárskej trati Hannesa Trinkla, ako aj rodiny, ktoré túžia po zábave a rozmanitosti na mnohých „modrých“ trasách.

 

Wurzeralm

Wurzeralm (320 km od Bratislavy) ponúka na 22 kilometroch zjazdoviek pohodovú lyžovačku s nádherným výhľadom na okolité hory. Najrýchlejšia pozemná lanovka na svete vyvezie hostí k vrcholnej stanici Wurzeralm za rekordný čas. Tam na nich čaká Sunny Kids Park pre deti, nádherné svahy a tradičné chaty.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa