Vyskúšajte netradičné zimné športy: Najviac aktivít ponúka Štajersko

2017-11-23 12:00:01 |   |    | 

Skialpinizmus, freeriding, snowbiking, bežkovanie, biatlon, joga či kurzy pečenia. Ak chcete po dobrej lyžovačke vyskúšať aj nové aktivity, zamierte do Rakúska. Štajerská zima viac ako kedykoľvek predtým pozýva, aby návštevníci spoznali zaujímavé športy alebo oprášili zabudnuté zručnosti.



 

Zima v Štajersku začína festivalom 2. FamilienSkiFest Steiermark, ktorým sa v nedeľu 17. decembra otvára sezóna v 38 lyžiarskych a bežkárskych oblastiach. Všetky zapojené strediská počas neho ponúkajú zľavu 50 % na skipasy, lyžiarske kurzy a požičiavanie výstroja a tiež pestrý program od súťaže Kids Trophy až po Après-Ski. Dve oblasti, Ramsau a Kreischberg, začínajú s niekoľkými bodmi programu dokonca už v sobotu. Avšak vzrušujúcu a určite nie nudnú dovolenku zaručujú aj spojené lístky v lyžiarskych oblastiach a špeciálne ponuky kúpeľov a na horách, ako napr. 11 zjazdoviek funslope, horské sánkárske a lyžiarske dráhy a nočné túry.

V Štajersku tvoria rodinní dovolenkári 32 % návštevníkov, rodiny so starými rodičmi, rodičmi a deťmi predstavujú veľmi dôležitú cieľovú skupinu, pre ktorú je ponuka zimných športov v dovolenkovej destinácii rozhodujúca. Zvýšené zaangažovanie štajerských odborníkov na turizmus je preto v tejto oblasti investíciou do budúcnosti,“ zdôrazňuje Erich Neuhold, konateľ krajinskej turistickej organizácie Steiermark Tourismus.

Štajerská zima viac ako kedykoľvek predtým pozýva, aby si návštevníci vyskúšali nové športy alebo oprášili zabudnuté zručnosti. Pod heslom „celoživotné vzdelávanie“ sa ešte nikdy neskrývala taká pestrá ponuka na pestovanie rôznych druhov športov, môžete si vyskúšať všetko od 4-hodinového kurzu lyžiarskej turistiky, cez školu chodenia v snežniciach, bežkovania, biatlonu, cyklistiky na snehu alebo jogy až po meditačné kurzy či kreatívne dielne a kurzy pečenia.

 „Čo znie ako škola a prísny tréningový plán, sa počas dovolenky premení na úplný opak. Ide o pohodové vyskúšanie, jednoduché oboznámenie sa v krátkom čas, samozrejme, pri zohľadnení bezpečnostných opatrení. Ktovie, možno sa z toho časom stane nová obľúbená aktivita, keď človek zvládne prvý krok,“ hovorí povzbudivo o novom zimnom programe Erich Neuhold, konateľ spoločnosti Steiermark Tourismus.

 

4-hodinový kurz skialpinizmu v stredisku Präbichl

Či už skialpinisti alebo freerideri, svoje remeslo musí ovládať každý. A Andy Puswald z Horskej a lyžiarskej školy Alpfox ovláda to svoje ako málokto. V jeho škole Snow & Safety Camp si túto zimu môžete vybrať z množstva aktivít a bezpečnostných kurzov, počas ktorých budú môcť tieto dva športy objavovať tak začiatočníci, ako aj experti. Všetky ponuky sú vo forme 4-hodinových balíčkov prispôsobených kategóriám od začiatočníkov po expertov, ktoré si je možné kedykoľvek rezervovať už od jednej osoby. Optimálny bezpečnostný výstroj s návodom na obsluhu k zariadeniu na vyhľadávanie ľudí zasypaných lavínou, lopata, sonda a lavínový airbag. Skúsení sprievodcovia sa postarajú o bezpečný úvod do alternatívnych zážitkov pre skialpinistov a freeriderov. Vrátane extra širokých freeridových lyží.

 

1-hodinový kurz snowbikingu v stredisku Präbichl

Kto dokáže jazdiť na bicykli, do hodiny zvládne aj snowbiking. Podobné ovládanie ako na skibobe – ale jednoduchšie. Vhodné aj pre deti, ktoré nevedia lyžovať a chcú si tiež užiť sneh.

 

4-hodinový kurz bežkovania v stredisku Joglland

Nie je to ťažké, ale určite namáhavé, pretože pri žiadnom športe sa neaktivuje toľko svalov ako pri bežeckom lyžovaní. S profesionálnou pomocou budú účastníci kurzu na osvetlenej dráhe v stredisku Joglland za štyri hodiny uvedení do praktík bežkovania. Za 2 noci s plnou penziou, relax v hotelovej wellness oáze, 4-hodinový kurz bežkovania s odborným trénerom, 3-dňový prenájom celého lyžiarskeho výstroja a 3-dňový skipas zaplatíte za osobu od 245 eur.

 

Kurz bežkovania a biatlonu v stredisku Ramsau am Dachstein

Stredisko Ramsau am Dachstein nadchne vďaka 220-kilometrovej sieti bežkárskych dráh v nadmorskej výške 2 700 m tak bežkárov, ako aj biatlonistov. V biatlonovom štadióne si môžete originálnymi zbraňami otestovať svoju presnosť a nájsť optimálny pulz alebo rytmus na strieľanie v ľahu a v stoji. Degustačný biatlonový balíček zahŕňa 4 noci v dvojlôžkovej izbe, vrát. raňajok, lyžiarsky lístok Ramsauer Loipenticket, 2-dňový VIP bežkársky kurz pre začiatočníkov alebo pokročilých, zapožičanie výstroja na 1 deň, kurz laserového biatlonu (1 hodina), vrát. streleckého tréningu (50 výstrelov). Zaplaútíte zaň od 420 eur na osobu.

 

Dámske dni bežkovania a jogy v dovolenkovom regióne Murtal

Bežecké lyžovanie stimuluje zmysly. V bežkárskom regióne Murau-Kreischberg a prírodnej rezervácii Zirbitzkogel-Grebenzen sa v dňoch 17. až 21. januára 2018 po prvýkrát konajú Dámske dni bežkovania a jogy. Kombinácia bežkovania, jogy a wellnessu premení dovolenku na uvoľňujúci zážitok, ktorý počas zimného odpočinku sľubuje naozaj čistú radosť zo života. Za 4 noci v dvojlôžkovej izbe s luxusnou polpenziou v 4-hviezdičkovom hoteli Rosenhof Murau s programom zaplatíte od 474 eur.

 

Snežnicová turistika pri splne mesiaca

Vyberte sa so štajerskými odborníkmi na snežnicovú turistiku na úžasnú cestu horským svetom. Zabudnite na povinnosti, zažite prírodu a načerpajte silu pri prechádzkach v snežniciach pohorím Frauenalpen v regióne Murau-Kreischberg.  Sprevádzaná túra pri splne mesiaca (so snežnicami alebo bez nich) sa koná 2. januára, 8. februára 2018 a 29. marca 2018. Poplatok je 20 eur, nutná je však rezervácia vopred.

 

BaseCampy pre začiatočníkov a pokročilých v Národnom parku Gesäuse

Základné tábory pre začiatočníkov lyžiarskej a snežnicovej turistiky vyvinuté pred dvoma rokmi boli pre veľký záujem výrazne rozšírené. Okrem toho bol pre skialpinistov vyvinutý BaseCamp II. V tejto fáze výučby sa pokročilí budú školiť v plánovaní a realizácii náročných lyžiarskych túr s horolezeckými prvkami.
 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Steiermark Tourismus

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa