Sviatky na horách: Toto sú tie najlepšie rezorty na vianočnú lyžovačku

2018-12-06 00:00:01 |   |    | 

Stále viac ľudí opúšťa na Vianoce svoje domovy a radšej sa vyberú spolu s rodinou alebo priateľmi na dovolenku, kde tieto sviatky oslávia spoločne. Takýmto spôsobom dokonca niekedy prekvapia svojich blízkych a venujú im dovolenku ako predčasný darček. Pochopiteľne najviac ich priťahujú lyžiarske strediská, kde môžu zažiť dva v jednom.



 

Ischgl, Rakúsko

Pri voľbe lyžovačky v cudzine je pre Slovákov často prvou voľbou Rakúsko. Je blízko našich hraníc, ponúka vynikajúce služby a množstvo zjazdoviek. Vašou vianočnou voľbou môže byť stredisko Ischgl. To je totiž známe aj pestrým nočným životom, takže počas sviatkov sa výborne zabavíte. V tomto čase sa vám nechce len tak vysedávať na izbe a ich podujatia alebo večierky v okolitých podnikoch patria vždy k tomu najlepšiemu v regióne. Vyše 200 kilometrov lyžiarskych tratí sprístupňujú vždy od konca novembra. V tomto čase sa ako jeden z mála rezortov môže pochváliť vynikajúcimi podmienkami a perfektne pripravenými zjazdovkami. Nechýbajú ani freerideové zóny a široká ponuka iných zimných aktivít.

Cena denného skipasu počas Vianoc: 50,50 eur

 

Wengen a Grindelwald, Švajčiarsko

Švajčiarsko je obľúbeným favoritom viacerých lyžiarov. I keď je od Slovenska vzdialenejšie, mnohí tam neváhajú zájsť, pretože ako odmenu dostanú vynikajúce služby a lyžovačku v nádhernej prírode. Fanúšikom lyžovania je dobre známy najmä Wengen a okolie. Jedna z tunajších zjazdoviek sa využíva počas zjazdárskych pretekov svetového pohára. Tento región spája dokopy štyri dôležité strediská, ktoré ponúkajú systém vzájomného prepojenia pomocou lanoviek a miestnej dopravy. Obľubujú ho tiež rodiny s deťmi, pretože kvôli širokému spektru zjazdoviek tam každý nájde také miesto, ktoré vyhovuje jeho lyžiarskym schopnostiam.

Cena denného skipasu do 4 stredísk: 33 frankov (približne 29 eur)

 

Beitostolen, Nórsko

Aj v tomto prípade ide o známe stredisko, kde sa pravidelne uskutočňujú lyžiarske preteky. Beitostolen vyhľadávajú hlavne bežkári, ktorí si chcú vyskúšať trate pre profesionálnych lyžiarov. V okolí sa nachádza niekoľko kilometrov trás, ktoré môžete striedať každý deň a vždy spoznáte inú časť regiónu. Tento rezort združuje aj dve menšie strediská, spojené pomocou bezplatného skibusu. Dokopy ponúkajú 21 rôznych zjazdoviek, viaceré z nich sú vhodné aj pre začiatočníkov. Priamo pri zjazdovkách sa nachádza viacero hotelov, ktoré tak umožňujú lyžiarom jednoduchý presun priamo k vlekom.

Cena denného skipasu do oboch stredísk: 415 nórskych korún (približne 44 eur)

 

Courchevel, Francúzsko

Pokiaľ si chcete dopriať niečo špeciálne, naplánujte si vianočnú lyžovačku v Courchevel. Stačí spomenúť meno celého rezortu Trois Vallées a hneď viete, aký lyžiarsky raj vás tam bude čakať. Celé údolie poskytuje dokopy 600 kilometrov lanoviek. Courchevel je najobľúbenejšie medzi lyžiarmi, ktorí si potrpia aj na dobré aprés ski služby a kvalitné hotely. Prvé zjazdovky tam vytvorili už na konci 19. storočia. Toto noblesné miesto preto so sebou nesie aj veľký kus histórie, ktorá láka zvedavých turistov. Navyše v tejto oblasti sa môžete tešiť aj na množstvo skvelých podujatí a s blížiacim sa Silvestrom aj na veľké party s vynikajúcou hudbou.

Cena celodenného skipasu iba pre Courchevel: 38,20 eur

Cena kombinovaného skipasu do troch rezortov: 55,80 eur

 

Monte Rosa, Taliansko

Aj v tomto prípade sú združené tri menšie rezorty, ktoré však vybudovali v skromnejších pomeroch ako Trois Vallées a svoje služby zamerali najmä na rodiny s deťmi. Monte Rosa sa môže pochváliť aj množstvom kvalitných freerideových zjazdoviek, ktoré sú lákadlom pre odvážnejších lyžiarov. Nechýbajú ani kvalitné hotely, ktoré sa prezentujú výbornou talianskou gastronómiou. Rezort susedí so Švajčiarskom a pre nelyžiarov má k dispozícii niekoľko zaujímavých výletov v okolí. Alebo sa len vyvezte ku zjazdovkám a pokochajte sa nádherným výhľadom na okolité končiare.

Cena celodenného skipasu: 50 eur

 

Obergurgl, Rakúsko

Jedno z najvyššie položených stredísk v Európe umožňuje lyžiarom veľmi skorý začiatok sezóny. Vďaka tomu majú už na Vianoce fantastické podmienky, ktoré môžete využívať bez akýchkoľvek obmedzení. Pre turistov pravidelne pripravujú vyše 100 kilometrov zjazdoviek, ktoré pomáhajú upravovať aj umelým zasnežovaním. Časť areálu má podobu voľnej free rideovej zóny. Dovolenkárom vyhovuje aj blízkosť mesta Innsbruck, kde si nájdu množstvo kultúrnych a voľnočasových aktivít, pri ktorých si oddýchnu od športovania.

Celodenný skipas v období Vianoc: 53 eur

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa