Na Štrbskom Plese sa už lyžuje, prípravy na štart zimnej sezóny vrcholia aj v iných strediskách

2018-12-11 08:00:00 |   |    | 

V lyžiarskom stredisku na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách spustili v piatok prevádzku na troch zjazdovkách. „Na svahoch Interski, Turistická i Junior sú snehové podmienky veľmi dobré, snehová pokrývka je vo výške 45 centimetrov. Lyžovačka by to mala byť naozaj dobrá,“ zhodnotil vedúci strediska Peter Tomko. Ako dodal, na zasnežení zjazdovky Esíčko sa stále intenzívne pracuje.



 

V Tatranskej Lomnici sa lyžovačka spustí o týždeň neskôr. V sobotu 15. decembra je pripravené aj veľkolepé otvorenie sezóny, ktoré návštevníkov strediska prenesie do obdobia 30. až 40. rokov 20. storočia. „K dispozícií im budú osobní poddaní, ktorí s úsmevom pomôžu s prenosom lyžiarskej výbavy, oprášia ich od snehu, pomôžu s navoskovaním lyží či s naleštením lyžiarok,“ vymenoval manažér obchodu a marketingu pre Vysoké Tatry spoločnosti Tatry Mountain Resorts Lukáš Brodanský a dodal, že poddaní návštevníkov dokonca zahrejú čajom či dekou, vyprevadia na lanovku či von z nej. „Samozrejmosťou bude aj kráľovská starostlivosť počas cesty lanovkou, kedy služobníctvo pripraví jedinečnú atmosféru v podobe rozdávania slnečných okuliarov, aktuálnych novín, alebo pre tých viac bojazlivých aj pohárik na spríjemnenie cesty,“ dodáva Brodanský.

Začiatok programu je naplánované na 8.20 h. v podobe animácií, tanečného vystúpenia a slávnostného otvorenia lanovky. Tento rok je pripravená aj špeciálna edícia bankovky s nulovou hodnotou a motívom Lomnického štítu pre zberateľov. „V predaji bude počas celého dňa na Skalnatom plese. V rámci predaja bankovky s nulovou hodnotou bude počas celého dňa pripravený program 75 Tajomstiev lanovky na Skalnatom plese,“ uzavrel Brodanský.

Prípravy na štart novej zimnej sezóny vrcholia aj v lyžiarskom stredisku Bachledka Ski&Sun. „Tento mesiac by mala prebiehať kolaudácia novej kabínkovej lanovky, záťažové a iné testy už máme za sebou. Stredisko sa zasnežuje, potrebujeme v podstate ešte dosnežiť všetky zjazdovky, otvorenie sezóny predpokladáme okolo Vianoc,“ uviedla marketingová manažérka strediska Martina Múdra.

Marián Bekeš zo ždiarskeho strediska Strednica potvrdil, že na ich svahoch by sezónu chceli odštartovať približne za týždeň, ak sa rapídne nezmení počasie. Na sezónu sa pripravujú aj menšie strediská na podhorí, na Studničkách vo Vernári už majú dve malé zjazdovky zasnežené a momentálne pracujú na tej najväčšej. „Robíme všetko preto, aby sme otvorili víkend pred Vianocami, všetko však záleží od počasia,“ uviedol prevádzkovateľ strediska Radoslav Žemba.

Minulý týždeň začali zasnežovať aj v Lopušnej doline pri Svite, tam plánujú spustiť prevádzku taktiež pred Vianocami. O čosi menšie stredisko v neďalekej Lučivnej už taktiež zasnežujú. „Bolo ale ešte málo dní na vysneženie celého kopca, prírodný sneh neprišiel, takže skôr ako pred Vianocami určite stredisko neotvoríme,“ priblížil pre TASR šéf Snowpark Lučivná Miroslav Šukola.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: TASR - Oliver Ondráš
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa