Vyskúšali sme za vás: Lyžovačka na rakúskom Stuhlecku autobusom má mnohé výhody

2019-01-23 12:00:00 |   |    | 

Lyžovačku v Rakúsku si môžete vychutnať bez starostí s autom či hľadaním ubytovania. Slovak Lines ponúka jednodňové lyžovanie v Alpách, ktoré sa dá jednoducho zakúpiť online. Autobusy premávajú každý víkend aj počas sviatkov a prázdnin a my sme ich vyskúšali za vás.



 

Najväčšie lyžiarske stredisko na východe Rakúska

Stuhleck v obci Spital am Semmering je so svojimi 1 783 metrami najvyšším vrchom na východnom okraji Álp a zároveň najväčším lyžiarskym strediskom na východe Rakúska. V roku 1891 bol prvým vrcholom, na ktorý sa vystúpilo na lyžiach.

Tento čin urobil z regiónu okolo Semmeringu jedno z popredných stredísk zimných športov v Rakúsku a dnes si tam môžu lyžiari užívať až 24 kilometrov skvelo upravených širokých zjazdoviek.

 

Semmering za jedeň deň

Najjednoduchší spôsob, ako si lyžovačku na Stuhlecku vychutnať za málo peňazí a bez starostí, ponúka Slovak Lines. V sobotu, nedeľu alebo cez sviatok či prázdniny nasadnete o 7:00 hod. na Autobusovej stanici v Bratislave (nástupište č. 4) do autobusu a o dve hodiny už môžete lyžovať. Naspäť autobus odchádza o 16.30 hod. s príchodom do Bratislavy okolo 18.30 hod.

 

Parkovanie zdarma

Na Nivy sa pokojne dovezte vlastným autom. Počas lyžovačky ho môžete bezplatne nechať na parkovisku pri Autobusovej stanici. Pre príchod aj odchod cez rampu stačí priložiť QR kód na cestovnom lístku k čítačke.

 

Výhodou je zázemie

Odvoz spoločnosťou Slovak Lines ponúka aj výhodu navyše: zázemie v autobuse zaparkovanom priamo pod svahom, ktorý je v čase medzi 12.00 a 13.00 hod. k dispozícii na oddych. Môžete sa prísť najesť, napiť, zohriať, oddýchnuť a potom sa opäť vrátiť na svah za zimnými radovánkami.

 

Lístky len vopred

Pozor si však treba dať na to, že lístok sa dá zakúpiť len vopred cez web alebo mobilnú aplikáciu. V cene je zahrnutý celodenný skipas. Dospelých (od 19 rokov) vyjde lístok so skipasom na 59 eur, mladých (od 15 rokov) na 55 eur a za dieťa zaplatíte 41 eur.

 

Výstroj sa dá aj požičať

V autobuse je dostatočný priestor na uloženie lyží, v prípade záujmu je však možné zapožičať si výstroj aj priamo na svahu. Poplatok za prenájom lyží, obuvi a palíc je 27 eur za deň. Ako zábezpeku treba použiť svoj občiansky preukaz. Záujem o zapožičanie je veľký, rátajte preto s tým, že po príchode autobusu (teda okolo 9:00) strávite istý čas čakaním.

 

Zabavia sa aj nelyžiari

Ak nelyžujete a chcete si urobiť výlet, prípadne ísť na Stuhleck len ako sprievod vašich známych, môžete si spiatočný lístok na autobus kúpiť aj samostatne za 25 eur. Nelyžiari si môžu vyskúšať napríklad snow tubing, pri ktorom sa zo zasneženého kopca spustia na nafukovacom kolese. Deti sa dosýta vyšantia aj na svahu s nafukovacími atrakciami.

 

Občerstvenie

Drobné občerstvenie ponúka Slovak Lines počas cesty priamo v autobuse. Gastro prevádzky nájdu návštevníci aj na viacerých miestach lyžiarskeho strediska. V reštaurácii pri dolnej lanovke vleku zaplatíte za burger s hranolkami 7,50 eur, rovnakú cenu má aj denné menu s polievkou a hlavným jedlom.

Obľúbenou sa však v posledných rokoch stala najmä W11-Panoramarestaurant v nadmorskej výške 1774 metrov (stanica lanovky Bergstation). Krásny výhľad sa ale premieta vo vyšších cenách a za obed zaplatíte od 15 eur. Za ten zážitok to však rozhodne stojí.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Dromedar.sk
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa