Najkrajšie romantické prechádzky v Európe

2014-02-09 12:00:00 |   |    | 

Starý kontinent disponuje mnohými miestami označovanými prívlastkom romantické. V pomyslenom rebríčku síce vedú mestá ako Paríž či Benátky, ale poďme si pripomenúť ďalších päť miest, ktoré stoja za našu “romantickú” pozornosť, a to nielen na Valentína.



 

  • Lisabon: mesto na siedmich vŕškoch

Portugalská metropola ponúka romantické vyžitie v starobylých štvrtiach so šikmými uličkami a farebnými domčekmi. Svoje čaro majú jazdy typickou električkou či posedenia v útulných kaviarničkách, ktoré vás naladia na tú pravú vlnu. Popri bezcieľnom blúdení vo dvojici si ale nenechajte ujsť monumenty mesta, ako je hrad Castelo de São Jorge, z ktorého je nádherný výhľad na mesto a rieku Tejo, výťah Elevador de Santa Just či štvrť Belém a kláštor Mosteiro dos Jerónimos s náhrobkom svetoznámeho portugalského moreplavca Vasca de Gamu.

 

  • Florencia: hlavné mesto umenia

Toskánske mesto ležiace na brehoch rieky Arno je plné šarmu a čarovnej umeleckej atmosféry. Romantické chvíle môžete stráviť v záhradach Boboli paláca Pitti s terasami a barokovými sochami, z katedrály Basilica di Santa Maria del Fiore s jedinečnou kupolou sa dá s dobrým výhľadom obdivovať mesto a večerná prechádzka po moste Ponte Vecchio, ktorý je považovaný za jeden z najkrajších na svete, vás dokonale naladí na intímnu večeru v typickej toskánskej reštaurácii.

 

  • Istanbul: brána Orientu

Metropola krajiny Tisíc a jednej noci, ležiaca medzi Orientom a Západom, je na romantiku ako stvorená. Zdobia ju paláce, mešity, trhy a štvrte sú plné jazzových klubov a kaviarní s vodnými fajkami. Potulky Veľkým bazárom či Egyptským trhom s korením, plavba z Európy do Ázie cez Bospor alebo na Princeznine ostrovy, aj to sú tipy na príjemné trávenie chvíľ vo dvojici.

 

  • Amsterdam: Benátky severu

Mesto na rieke Amstel je plné kozmopolitnej atmosféry, zelene a bicyklov. Jeho neodmysliteľnou súčasťou sú kanály a plavba po nich je veľkým romantickým zážitkom. Počas nej máte možnosť vidieť historické budovy, aleje stromov a pôvabné mosty. Amsterdam je známy aj ako mesto diamantov a v brúsiarni Coster Diamonds sa môžete zúčastniť procesu ich spracovania či obdivovať diamantové šperky. Kto uprednostňuje živú krásu, typický kvet Holandska tulipány nájde v najväčšej svetovej záhrade kvetov, v Keukenhof Gardens.

 

  • Krakov: kolíska poľskej kultúry

Najnavštevovanejšie mesto Poľska je bohaté na historické pamiatky a je právom označované aj za jedno z najkrajších v krajine. Patria k nemu malebné uličky, ktoré sú ako stvorené na romantické potulky s pauzou v malých kaviarniach, či zelené parky. Schôdzku si môžete dať na Wavelskom návrší v Dračej jaskyni, prehliadku historického centra absolvovať na koči alebo sa len tak prejdite po nábreží rieky Visla.

 

Zdroj/autor: wikipedia, viajar.elperiodico.com, Alena Sumilasová, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.4/5 (12 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa