Bangkok, Londýn, Marakéš. Sedem miest, kam ísť na veľmi výhodné nákupy

2014-02-25 15:00:00 |   |    | 

Minúť za kabelku stovky eur? To môžete, ale prečo to robiť, keď existujú miesta, kde nakúpite lacno a pritom štýlovo? Zabudnite na veľké mená ako Dubaj alebo Moskva a na tie najvýhodnejšie nákupy vyrazte do exotiky. Čakajú vás farebné trhy Maroka, čínske obchodíky i indonézske butiky.



Aby sme vás hneď nevhodili do pažeráka rýdzej exotiky, začneme s extra výhodnými nákupmi pozvoľna, v Európe. V európskom meradle je jednotkou na lacnej móde jednoznačne Londýn. V meste červených autobusov a telefónnych búdok radíme navštíviť Oxford Street, ulicu, kde nájdete niekoľko obrovských obchodov najlepších anglických módnych reťazcov. Začnite v Primarku, pokračujte do velikánskeho New Look a rozhodne navštívte Debenhams a Gap.

 

Nákupy v New Yorku. Je tu celá štvrť s lacnou módou

Ale čo si budeme hovoriť, za naozaj výhodnými nákupmi musíte ísť ďalej. Pokiaľ sa bojíte exotických trhov, osmeľte sa najskôr v New Yorku. Táto nákupná džungľa vás síce neoslní zjednávaním a rikšami v úzkych uličkách, ale rozhodne nečakajte len sterilné obchodné centrá. Okrem slávnych obchodných domov ako je Macy’s, Bloomingdales, Barneys a Saks je tu tiež celá štvrť plná obchodov s oblečením medzi piatou a ôsmou Avenue. Vyraziť za výhodnými nákupmi musíte tiež na Fordham Road v Bronxe alebo do Century 21 na Cortlandt Street.

 

  • Najväčšie nákupné centrum Ameriky

V americkej Minnesote nájdete najväčšie nákupné centrum Ameriky. Volá sa príznačne Mall of America a môžete v ňom obísť 520 obchodov. Celková rozloha tohto niekoľkopodlažného monštra je 390 tisíc m².

Ozajstná exotika a s ňou i extrémne lacné oblečenie a doplnky na vás však čakajú v Ázii. V Bangkoku, meste, ktoré žije vlastným životom, sa vydajte na víkendový trh Chatuchak. Každý víkend sa tu rozprestrie asi 15 tisíc stánkov a prejde tadiaľto 200 tisíc ľudí. Jeden z najväčších trhov sveta vám ponúkne úplne všetko - miestne výrobky, platne, hipster módu i suveníry. Jediná podmienka? Zjednávajte ako o život. Potom zoženiete aj nie úplne legálny software za babku.

 

Nízke ceny v Šanghaji a oblečenie na mieru vo Vietname

Super lacné oblečenie, topánky, doplnky i umelecké predmety nakúpite v čínskom Šanghaji. Zjednávanie je i tu neoddeliteľnou súčasťou nákupov, ale odmenou vám budú trebárs značkové dioptrické okuliare za dvadsať eur. Pre oblečenie bežte do podzemných centier „The Hong Kong Famous Shops Street“ a „Dimei Shopping Center“ alebo do „Huaihai Lu“ a „Shanxi Lu“. Ak chcete topánky, vydajte sa na North Shaanxi Road. Smiešne lacné okuliare nakúpite v Sanye Wholesale Market.

Niečo úplne iné na všetkých milovníkov módy číha vo Vietname. Do hlavného nákupného centra Vietnamu mesta Hoi An si so sebou rozhodne vezmite fotky svojho vysneného oblečenia a topánok. Tu vám ho totiž počas niekoľkých dní vyrobia - postará sa o to vyše tisíc krajčírskych dielní a trhov s látkami, kašmírom a hodvábom. Dvorného krajčíra nájdete pravdepodobne na Nha Trung Street a Cha Dai Street, obuvníka, ktorý vám ušije topánky na mieru (za dvadsať eur), zase okolo Central (Riverside) Market a Japanese Bridge.

 

Smiešne ceny: vrhnite sa na butiky na Bali a do Maroka

Nízke ceny vás rozosmejú i na Bali. Okrem klasických batikovaných oblečkov tu zoženiete i módne kúsky v miestnych butikoch alebo nádherné šperky a topánky. Najlepším miestom, kde začať, je Seminyak. Nájdete tu desiatky fashion butikov a trebárs i kožené sandále za desať eur alebo plavky za osem eur. A čo je na tom najlepšie? Na kúpalisku v nich nikoho iného nestretnete.

To isté platí aj o tovare, ktorý si doveziete z Maroka. V Marakéši sa ponorte do spletitých uličiek trhoviska na námestí Jemma al Fna a pokiaľ nájdete cestu späť, donesiete si nádherné látky, tradičné marocké odevy, kožené topánky, kabelky, koberce, šperky, lampy, vodné fajky a množstvo ďalších, orientálnych výrobkov. Takže než pôjdete cez víkend do supermarketu, zamyslite sa, či radšej nevyraziť na exotickú dovolenku. Argument pre manžela? Neuveriteľne ušetríte!

 

Reklamný odkaz

Vyrazte na najvýhodnejšie nákupy!

Cestovná kancelária ESO travel, špecialista na Áziu, Severnú, Južnú a strednú Ameriku, Tichomorie a Afriku, vyberá z ponuky pobytových zájazdov:

 

  • Bali - objavte exotické butiky!: Na ostrove bohov a démonov sa vykúpete v priezračnom mori, omámi vás hinduistická kultúra a určite i viac než príjemné ceny v exotických butikoch s originálnou módou.
  • Maroko - zjednávajte v Marakéši!: Zažite na vlastné oči atmosféru orientálneho trhu so všetkým, čo k tomu patrí! Doveziete si kopu jedinečného tovaru a pritom neminiete skoro nič. Objavte čaro Maroka!
  • Vietnam - získajte šaty na mieru: Chcete šaty, ktoré nosia vaše obľúbené filmové postavy? Choďte do Vietnamu - tam vám ich ušijú na mieru za minimálne ceny. A navyše sú tu nádherné pláže, pralesy a pamiatky!

 

Zdroj/autor: Viola Kratochvílová, Tomáš Cikán, ESO travel, reklamný článok, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.4/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa