Ostrov lásky i ostrov plodnosti: Máme pre vás tipy na najromantickejšie miesta sveta

2014-05-20 14:00:00 |   |    | 

Drevený bungalov ukrytý v háji kokosových paliem, večere na pláži, raňajky na terase… Romantika, ktorú ponúkajú niektoré miesta planéty, je mnohokrát až gýčovitá. Poďte sa pozrieť na rebríček tých najromantickejších miest planéty - na ostrov srdca Tahiti, na romantickú Svätú Luciu, na ostrov plodnosti Cozumel a na ďalšie miesta zadané pre zamilovaných.



Sú miesta, ktoré majú pre zamilované páry zvláštne čaro. V Európe prvú priečku jasne okupuje Paríž, ale útočiská zamilovaných párov nájdete i za hranicami starého kontinentu. A mnohé z nich pridávajú k puncu romantiky ešte poriadnu dávku súkromia v luxusnom zázemí.

 

  • Na Tahiti, ostrov lásky

Hovorí sa mu ostrov lásky, niekedy tiež ostrov srdca a snáď každému sa vybaví kolísavý tanec miestnych žien. Veľavravné pohyby bokov majú nielen erotický podtón, ale pre Polynézanov ide zároveň o rozprávanie príbehov z ich histórie. I preto ťažko niesli, keď im Európania - kolonizátori tradičné tance na viac než storočie zakázali. Tancovali preto tajne, v ústraní. Dnes by si však bez tanca Tahiti dokázal predstaviť len málokto.

Tahiti je vulkanického pôvodu, preto sa tu turisti dočkajú okrem tradičných „bielych“ pláží i množstva pláží, ktoré pokrýva čierny piesok. Priamo na niektorých z nich ležia romantické bungalovy. Stačí ich vidieť na fotke a človek chápe, prečo je Tahiti jedným z najromantickejších miest sveta.

Mimochodom svoj význam tu majú i tradičné kvetiny, ktorými sa miestni obyvatelia zdobia. Tejto kvetinovej ozdobe sa hovorí „tiara“ a pokiaľ sa na vás v bare usmieva žena s kvetinou za pravým uchom, hovorí vám tým, že je voľná. Ozdoba za ľavým uchom naopak symbolizuje zadaný stav. Kvetina vpletená do vrkoča zas vysiela jasný odkaz - Nasleduj ma!

 

  • Ostrov plodnosti - mexický Cozumel

Cozumel je najväčší mexický ostrov, jedna z najlepších potápačských lokalít planéty i miesto, kam chodia mexické ženy, ktoré majú problémy s počatím. Cozumel totiž býval považovaný za centrum kultu bohyne Ixchel, ktorá mala patronát práve nad plodnosťou a tehotenstvom. Svoju úlohu tu však pravdepodobne zohrávajú i ďalšie faktory - pokoj, nádherné počasie, unikátna príroda a súkromie, ktoré sa párom v tunajších rezortoch poskytuje.

Zároveň je pravdou, že turistov na Cozumele pribúda. Čiastočne i vďaka výstavbe dvoch veľkých mól pre zaoceánske lode. Dokončené boli na prelome tisícročia a Cozumel sa krátko potom stal pravidelnou zastávkou v itinerári plavieb po Karibiku. Väčšinu týchto jednodňových návštevníkov, ktorí sa vylodia, pojme hlavné mesto San Miguel s nákupnou bezcolnou zónou a na väčšine tunajších krásnych pláží je stále - keď si uvedomíme, že ide o Karibik - až neuveriteľný pokoj.

 

  • Svätá Lucia vládne romantickým rebríčkom

O ostrov Svätá Lucia sa kedysi bojovalo podobne ako o Helenu Trójsku - i preto si vyslúžila označenie „Helena západu“. Navyše je tento ostrovček i neuveriteľne krásny. A so žiadnym iným si ho nespletiete - týčia sa totiž nad ním Malý a Veľký Pitón, vulkány a zároveň dôkazy toho, že i Svätá Lucia je sopečného pôvodu.

Väčšina turistického zázemia je na Svätej Lucii sústredená na severozápadnom pobreží. Tu leží väčšina luxusných stredísk a práve tu môžete v niektorej z reštaurácií kúsok od pláže povečerať morské plody, mimochodom vraj silné afrodiziakum. Romantická večera spolu s vôňou kokosového oleja a kakaa - produktov, ktoré Svätá Lucia vo veľkom množstve vyváža - navodí mámivú atmosféru a človek sa nediví tomu, že v jednom z rebríčkov najromantickejších miest obsadila práve Svätá Lucia prvé miesto.

Historický trh v Castries, kde vám miestni obyvatelia dajú ochutnať i niečo zo zásob tu vyrábaného rumu, prípadne sopečné kúpele Sulphur Springs, ukryté uprostred bujnej tropickej vegetácie, sú už len príjemnými bonusmi navyše.

 

  • Od lovcov lebiek k romantike - Mindoro

Býval peklom, teraz je rajom. Na ostrove Mindoro kedysi úradovali lovci lebiek, príslušníci kmeňa Ifugao. Ich obľúbenou kratochvíľou bolo napichovanie hláv mŕtvych nepriateľov na koly okolo ich príbytkov. Dnes už to títo domorodci nerobia, ale trebárs krvnú pomstu praktikujú dodnes. Turisti však môžu byť bez obáv.

Mindoro je piatym najväčším ostrovom Filipín a v súčasnosti i častým cieľom zamilovaných párov. Najväčšia koncentrácia ich je v letovisku Coco Beach - logicky, práve tu je totiž pás luxusných rezortov, vrátane jedného s prívlastkom „eko“. Ten využíva prírodné zdroje a jeho bungalovy sú postavené z dreva a z ďalších recyklovateľných materiálov. Mindoro zatiaľ nepatrí medzi príliš známe destinácie, turistov je tu minimum, a prezývka „kokosový raj“ je tak úplne na mieste.

 

  • Maurícius - klasika v Indickom oceáne

I Maurícius patrí k top romantickým destináciám. Tunajšia romantika však nie je pre každého. Je totiž poriadne drahá. Maurícius je malý ostrov a stavil na exkluzivitu. Rezortov tu preto nie je mnoho a tie, ktoré tu sú, majú veľmi často štyri alebo päť hviezdičiek.

Maurícius si rovnako ako Svätú Luciu nespletiete. Týči sa nad ním totiž masív hory Morne - svetovo preslávený, krásny a tajomný. Ako z iného sveta zas pôsobí Charamel, zvrásnená rôznofarebná zem, ktorú takto vyfarbila nerovnomerne tuhnúca láva. Svetovú slávu si vyslúžili i tunajšie obrovské lekná, ktoré unesú malé dieťa, i ideálne podmienky pre potápanie. Označenie „perla Indického oceánu“ je tak vcelku na mieste.

 

Reklamný odkaz

Cestovná kancelária ESO travel, špecialista na Áziu, Severnú, Južnú a strednú Ameriku, Tichomorie a Afriku, vyberá z ponuky poznávacích zájazdov:

 

  • Bora Bora + Tahiti: Vydajte sa na najkrajšie miesta planéty! Desaťdňový zájazd, ktorý kombinuje pobyt na najkrajšom ostrove sveta - Bora Bora, s pobytom na ostrove lásky Tahiti. Takto vyzerá raj!
  • Luxusný Maurícius: Užite si sedem dní na ostrove Maurícius, ktorý je označovaný za perlu Indického oceánu. Minimum turistov, maximálne súkromie a perfektné služby. Môžete mať i vlastného komorníka!
  • Romantická Sv. Lucia: Podľa mnohých ide o najromantickejšie miesto sveta. Svätá Lucia je miesto, kde sa o vás kráľovsky postarajú. Je rajom potápačov, športovcov i zamilovaných dvojíc. A vynechať nesmiete unikátne prírodné kúpele!

 

Zdroj/autor: Lucie Štěrbová, Tomáš Cikán, ESO travel, reklamný článok, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa