Zamilujte sa vo Florencii

2012-04-16 14:00:00 |   |    | 

TALIANSKO - Florencia - to je umenie, literatúra, vynikajúca talianska kuchyňa, najlepšie talianske vína a... láska. Vo Florencii je veľmi ľahké sa zamilovať a to nielen do osôb opačného pohlavia, ale dokonca aj do jedla, nápojov, obrazov či stavieb. Každý si tu nájde nejakú tú lásku...



  • Láska č.1 Raňajky a hotel Globus

Ak sa vo Florencii ubytujete v Hoteli Globus, určite si ho zamilujete. Má vynikajúcu polohu, menej ako desať minút chôdze od železničnej stanice, pár krokov od San Lorenzo trhu (ak dostanete chuť nakupovať), a nie ďaleko od mnohých slávnych kostolov a múzeí.

Hotel Globus je malý klenot, ktorý prešiel rekonštrukciou. Izby s kúpeľňou sú veľmi funkčné a štýlové. Všetky potreby vám s láskou vyplnia.

Navyše raňajky sú ako stvorené práve pre ženy. Môžete si vybrať z croassantov, rôzneho druhu pečiva, toastov, jogurtov s nízkym obsahom tuku, čerstvého aj sušeného ovocia, syrov, nátierok, crackerov a pochutíte si aj na cappuccine.

 

  • Láska č.2 S Mozartom v hoteli Goldoni

Ďalším v poradí z rozkošných a veľmi príjemných hotelíkov je Hotel Goldoni nachádzajúci sa v elegantnom prostredí v historickom centre mesta, čo by kameňom dohodil od Arno a asi dva bloky od známeho Ponte Vecchio.

Izbičky so sprchou sú síce malé, ale veľmi pohodlné, pýšiace sa obvyklým vybavením a ideálne pre jednu osobu. A ak by vám to predsa len nestačilo, pomyslite na to, že v roku 1770 možno práve vo vašej posteli ležal sám veľký Wolfgang Amadeus Mozart.

Navyše, hotel Goldoni je umiestnený na nádhernej ulici s množstvom kníhkupectiev, obchodov a reštaurácií, kde sa môžete hodiny a hodiny túlať.

 

  • Láska č.3 Obed v Rose

V meste obľúbená reštaurácia najmä u nežného pohlavia, pomenovaná po majiteľovej babičke.

Výber je veľký - od dlhého zoznamu šalátov a omeliet (odporúčame k poháru vína), cez enchiladas, hamburgery a plnené pitas. Ak ste vegetariánka, môžete ochutnať obrovský tanier grilovanej zeleniny a čerstvej mozzarely a k tomu podávaný ešte teplý tmavý chlieb.

Aj ponuka dezertov je pestrá - závin s medom, čerstvý ovocný šalát, dolky. Tak dobrú chuť!

 

  • Láska č. 4  Kožené rukavice z Roberty

Ak máte chuť nakupovať a chceli by ste niečo kožené (keďže kožená móda vo Florencii len tak kvitne), vyberte sa do Roberty, malej koženej predajne, ktorá sa nachádza v Borgo S. Jacapo 78r (krátka ulica, ktorá je paralelne s Arno medzi Ponte Vecchio a Ponte S. Trinita).

Tovar v Roberte je totiž naozaj pôsobivý a za výhodnejšie ceny ako v turisticky najviac navštevovaných častiach mesta. Môžete si vybrať napríklad rukavice bez podšívky alebo s podšívkou (hodváb alebo kašmír) a majú ich aj v každej farbe dúhy.

Tieto rukavice sú vhodné aj ako darček alebo suvenír pre vašich blízkych či priateľov. Keďže sú veľmi originálne, budú vás za to milovať a vy sa aj tak zmestíte do vášho finančného rozpočtu (www.robertafirenze.com).

 

 

Zdroj/autor: journeywoman.com, Jana Rujáková, drom

Foto: sxc.hu, terio, pinzino, prootman, ozerozbey, mds2k01

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa