Na výlet do Washingtonu

2011-08-08 17:30:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY - Milé cestovateľky, vyberte sa do Washingtonu, D.C. za múzeami, pamiatkami a nákupmi. Je len na vás, či si zvolíte za svoj sprievod kamarátku alebo si urobíte rodinnú dovolenku.



Ženy v umení

Ženy v umení je váš prvý tip, kam sa vybrať vo Washingtone. Nádherné Národné múzeum "Ženy v umení" (National Museum of Women in the Arts) je jediným múzeom na svete, ktoré je venované výhradne ženám umelkyňám.

Múzeum bolo založené v roku 1987 Wilhelminou Holladay a ponúka skvelú prehliadku umenia žien z celého sveta. Stále zbierky sa skladajú z viac než 3 tisíc diel. Múzeum poskytuje komplexný prehľad o umení žien od 16. storočia po súčasnosť.

 

Architektúra, záhrady a jedlo

Fanúšičky všetkého, čo súvisí s architektúrou, iste poteší the National Building Museum. Objavíte tam nielen inovatívne stavebné technológie, ale aj históriu stavebníctva a ďalšie skvelé nápady. Mierne odlišný kultúrny smer má U.S. Holocaust Memorial Museum. Načerpáte tam inšpiráciu a poučné skúsenosti.

Vynechať by ste nemali prechádzku po záhrade the Hirshhorn Museum, ktorá je zaujímavá sochami, ktoré sa v nej nachádzajú. A ak ste pripravené na nejaký chutný obed, zájdite na Dupont Circle. Určite vás osloví minimálne jedna zo širokej škály reštaurácií a kaviarní.

 

Slávne červené topánky

Ak ste videli svetoznámy muzikál Čarodejník z krajiny Oz z roku 1939, iste si pamätáte aj nádherné červené topánky, ktoré mala obuté Judy Garland ako postava Dorotky. V súčasnoti sa topánky nachádzajú v The National Museum of American History a sú stále čarovné.

 

Skvelý výhľad

Doprajte si nádherný výhľad na panorámu Washingtonu a k tomu lahodné nápoje na terase W Hotela. Najlepšie v noci, kedy sú všetky pamiatky osvetlené a môžete vidieť aj Arlingtonský cintorín (Arlington Cemetery).


 

Kde sa dobre vyspíte a najete

Do ružova sa vyspíte v reťazci hotelov Kimpton. Vo Washingtone je ich hneď niekoľko, v okolí aj v meste, vrátane Dupont Circle, a jeden sa nachádza cez most smerom od Georgetownu v Arlingtone. Pekný pobyt si iste užijete aj v Swann House B&B a Kalorama Guest House.

Ak dostanete chuť na niečo delikátne, odporúčame niektorú zo zaujímavých etnických reštaurácií v susedstve Adams Morgan. A nezabudnite zájsť do Marvelous Marketu, kde je vynikajúca pekáreň. Nič totiž nepoteší viac, než čerstvý bochník chleba z čiernych olív na raňajky.

 

Ak milujete hudbu a kokteily

V nedeľu a v pondelok by ste si nemali nechať ujsť návštevu O Street Mansion. Tento malý privátny klub je plný umenia, hudby a zábavy. Nedeľný obed je tam skvelý, tak ako aj ich ponuka čajov a kokteilov (v pondelok si pýtajte Martini).
 

Nakupovanie a knihy

Pre shopoholičky je najlepšie zavítať do Georgetownu, na Adams Morgan a U Street. Nájdete tam všetko, od módnych butikov až po vintage obchody.

Ale tie z vás, ktoré nedajú dopustiť na literatúru, by mali navštíviť unikátne malé kníhkupectvo pod názvom Kramerbooks & Afterwords. Vo vnútri sa nachádza aj kaviareň. Je to skvelý spôsob, ako stráviť nejaký čas medzi výbornými knihami a k tomu si navyše dopriať šálku kávy a lahodného jedla.

 

Zdroj/autor: journeywoman, Jana Rujáková, drom

Foto: sxc.hu

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa