V duty free obchodoch na letisku môžete nakupovať bez limitov

2012-03-29 17:00:00 |   |    | 

Cestujúci môžu na letisku v travel value a duty free obchodoch nakupovať neobmedzene. Avšak je potrebné si dať pozor na množstvové limity na batožinu, colné predpisy cieľovej destinácie či vývozné kvóty z odletovej krajiny.



V prípade letov uskutočňovaných v rámci Európskej únie môžu cestujúci prevážať ľubovoľné množstvo alkoholu a tabaku. Podmienkou je, že tovar je určený na vlastnú spotrebu a cestujúci vie tento zámer v prípade potreby obhájiť pred colným úradom.

Niektoré krajiny Európskeho hospodárskeho priestoru, ktoré nie sú členmi Európskej únie, uplatňujú podobné pravidlá. Pri letoch do štátov mimo únie je cestujúci povinný sa vopred oboznámiť s podmienkami prípadne obmedzeniami dovozu, ktoré sa uplatňujú v krajine príletu.

Je potrebné upozorniť aj na množstvové a hodnotové obmedzenia pri leteckej preprave tovarov neobchodného charakteru z tretích krajín, ktoré si cestujúci dovážajú pre osobnú spotrebu. Najčastejšie ide o výrobky z chránených živočíchov, rôzne druhy rastlín, mäsové či mliečne výrobky, tabakové výrobky, alkohol a alkoholické nápoje.

 

Zdroj/autor: tasr, drom

Foto: profimedia

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
2.0/5 (8 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa