Cestovanie za babku – top triky, vďaka ktorým ušetríte

2015-04-21 12:00:00 |   |    | 

Keby som mal slušný obnos peňazí nazvyš – investoval by som ich do cestovania. Podobne zrejme reaguje väčšina tých, ktorých síce poháňa zvedavosť a túžba spoznávať svet za hranicami, no namiesto hľadania alternatív ako vycestovať za lacnejší peniaz, mávnu radšej rukou a zavrhnú akýkoľvek variant.



 

Prinášame vám niekoľko tipov a trikov, ako sa dá aj s nie príliš lichotivým finančným rozpočtom, prísť k cestovateľským zážitkom.

 

Využívajte „pešibus“

 

Áno, v niektorých mestách nie je príliš výhodné investovať do miestnej hromadnej dopravy (pokiaľ nie je raritou) či taxíkov, aby ste sa dostali z bodu A do bodu B.

Priateľskejšou možnosťou je zabookovať si ubytovanie v centre (hoci za mierne vyššiu cenu), čím môžete paradoxne v konečnom dôsledku ušetriť. Inde zasa bude stačiť pár kvalitných topánok, trošku fyzickej kondície a bedeker v ruke. Ak nepatríte k fajnšmekrom, zaiste vás nenapadne platiť si sprievodcu... Tí šikovnejší zasa vedia, že sa dajú niekde využiť aj „guiders for free“...

 

Plánujte a letenky kupujte v predstihu

 

Dostali ste peniaze k okrúhlemu sviatku či mimoriadnu odmenu v práci? Investujte ich do výhodnej letenky! Urobte si osobný rešerš webových stránok (prípadne aj zahraničných – s odletom z Viedne, Krakova či Budapešti), ktoré sa špecializujú na monitorovanie lacných leteniek (charterové lety) a nechajte sa informovať o akciách a zľavách. Sociálne siete dokážu divy. Je overené, že dobrým a premysleným plánovaním iba získate.

Spravte si plán, čo by ste za každú cenu chceli vidieť, snažte sa napasovať si jednotlivé cieľové méty tak, aby ste sa na jednej strane „nezničili“ a na druhej si ich aj užili.

Prečítajte si na diskusných fórach, kde je výhodné nakupovať, kde stravovať a kde možno ušetriť (voľné vstupy do múzeí či galérií). Hoci vám takýto plán ukrojí z času pomerne slušnú časť, v konečnom dôsledku to neoľutujete.

Chcete si prenajať auto? Skúste vložiť do vyhľadávača „rent a car free codes“+ lokalitu, do ktorej cestujete a možno si on-line v predstihu rezervujete auto veľmi výhodne.

 

Batožina – baľte iba najnutnejšie

 

Je jasné, že medzi cestovanie a predvádzacie mólo nemožno dať znamienko rovná sa. Do batožiny neberte všetky nové veci, aby ste potom na fotkách, ktoré zavesíte na sociálne siete, vyzerali chic.

Správny cestovateľ vie, že najdôležitejšie sú kvalitné spodné prádlo, ponožky a tie veci, v ktorých sa predovšetkým cítite dobre. Niektorí dokonca na cestovanie využívajú veci, ktoré už „idú zo zotrvačnosti“ a vyhodia ich do smetí v navštívenej lokalite. V kufri či ruksaku tak vznikne miesto na nový kúsok do šatníka – práve z miest, ktoré navštívite.

Mohlo by vás zaujímať: Viete načo máte nárok pri cestovaní lietadlom? Rady ako riešiť meškanie aj stratenú batožinu

 

Utorok a streda sú viac ako víkend!

 

Samozrejme, platí to iba v prípade cestovania. Skúsený a ostrieľaný cestovateľ vie, že letenky bývajú obvykle lacnejšie počas týždňa než cez víkend a i v tomto bode platí, o čom sme sa zmienili vyššie.

Dobrý rešerš a naštudované znalosti sa odrazia na každom vašom kroku v cudzine. Ak máte pár dní dovolenky k dobru, nemáte nad čím premýšľať.

 

Zdroj: Zahr., Huffington Post, Vincent

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: Vincent

Hodnotenie článku:
3.1/5 (12 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa