Romantika ako z filmu: Prežite dovolenku v konskom sedle a v lone prírody

2015-11-21 07:00:00 |   |    | 

Niekedy stačí len kúsok fantázie na to, aby sme si pripravili dovolenku snov. Nemusí ísť vždy len o klasické hotelové alebo poznávacie ponuky. Keď máte nejaké obľúbené činnosti alebo záľuby, i tomu môžete prispôsobiť svoju dovolenku. Napríklad lyžiari sa vyberú do niektorej z alpských krajín, gurmáni pôjdu do Talianska, rybári do Nórska a na svoje si môžete prísť i vtedy, keď máte radi pohľad z konského chrbta a najväčší relax pre vás predstavuje jazda na koni. Ak vaše srdce túži po takomto zájazde, mali by ste sa vybrať práve sem.



 

Andalúzske pobrežie, Španielsko

 

Táto destinácia sa odporúča aj pre začiatočníkov v jazdení na koňoch. V Andalúzii nájdete niekoľko fantastických ciest, kde sa môžete venovať svojej záľube. Navyše chov koní tam má veľkú tradíciu a nájdete tam niekoľko stajní špecializujúcich sa práve na takúto dovolenkársku klientelu. Môžete si vybrať z niekoľkých zaujímavých alternatív a ísť sa takto prejsť cez tunajšie lesíky, popri pobreží, ale aj na vidiecke časti, kde vám navyše ponúknu aj zaujímavý sprievodný program s večerou a tradičnou hudbou.

 

Škótsko

 

Krajina priam stvorená na tento druh dovolenky. Jazdu na koni si vychutnáte najmä vtedy, ak sa nachádzate v obklopení úžasnej prírody a môžete sa vybrať aj na pokojnejšie lesné cestičky, kde si zároveň vyskúšate i svoje jazdecké zručnosti. Škótsko vám ponúka unikátnu príležitosť preniesť sa tak aj na cestu do minulosti a vychutnať si túto záľubu v pravej romantickej atmosfére. Najkrajšie je pochopiteľne v oblasti Škótskej vysočiny. Myslite však na to, že v redšie osídlených oblastiach si kone požičiate ťažšie. Dobre si preto vopred zistite informácie o tunajších stajniach a podľa toho si presne naplánujte, ako sa budete presúvať cez jednotlivé lokality.

 

Nové Mexiko, USA

 

Ak vás zlákali na chrbty koní vaše detské sny a napínavé westernové filmy, tak vás to v tom prípade istotne potiahne do Ameriky. Jednou z najobľúbenejších lokalít je v tomto prípade Nové Mexiko. Nádherná príroda ponúka i dlhú púštnu krajinu s pár skalami v úzadí, presne tak ako to vidíte vo svojich obľúbených filmoch, no stačí zájsť trošku ďalej a môžete sa prejsť aj vidiekom a malými lesmi s romantickým piknikom pri rieke. V Amerike nájdete niekoľko rančov, ktoré sa špecializujú na túto turistiku a k požičiavaniu koní ponúkajú aj bohatý program, ktorý vás prevedie zákutiami kovbojského života.

 

Masai Mara, Keňa

 

Táto voľba bude asi pre mnohých prekvapením, no jedinečné odporúčanie tomuto regiónu udelili i novinári v National Geographic. Podľa ich tvrdenia si túto nádhernú divokú prírodu nemôžete nikdy vychutnať z pohodlia auta tak, ako sa vám to podarí jazdou na koni. Tento terén nie je jednoduchý a odporúča sa už skúseným jazdcom. Zároveň by ste túto trasu mali absolvovať vždy len so sprievodcom. I keď je krajina nádherná, môže vám pripraviť aj zopár nemilých prekvapení a vtedy budete potrebovať po svojom boku niekoho skúsenejšieho. Skúste si preto nájsť konkrétne zájazdy, ktoré ponúkajú v tomto adrenalínovom duchu. Väčšinou ide o malé skupinky, takže sa nemusíte obávať masových akcií a sami si môžete upraviť, ako dlho tam zostanete, či chcete v divočine aj prespať, alebo vám bude stačiť len kratší jednodňový výlet.

 

Toskánsko, Taliansko

 

Taliansko je skutočne rozmanitá krajina, kde si každý turista príde na svoje. Rovnako sa môže pochváliť rôznymi nádhernými lokalitami, ktoré vás chytia za srdce. Ak si však chcete zamerať svoju dovolenku práve na jazdu na koni, mali by ste sa vybrať do Toskánska. To ponúka mnoho pokojných oblastí a k tomu i nádhernú prírodu, kde si môžete dokonale vychutnať krásu tejto záľuby. Ideálne je to najmä počas skorej jari alebo neskoršej jesene, keď tam nie je tak horúco a zvládnete tak aj dlhšie výlety.

 

Algarve, Portugalsko

 

Portugalsko je ďalšou cestovateľskou perlou. Viacero krásnych regiónov sa môže pochváliť úžasnou prírodou a najmä pokojnou vidieckou atmosférou. Jednou z najkrajších lokalít je však juh krajiny a jeho Algarve. Úžasné pobrežie si môžete vychutnať z chrbta koňa kedykoľvek počas roka, pretože tam prevláda príjemné mierne počasie. Ak sa chcete vyhnúť veľkému návalu turistov, nechoďte tam počas letnej sezóny, pretože táto časť Portugalska je najobľúbenejšou pre dovolenkárov z Anglicka i Nemecka. Vyhraďte si potom čas i na pár peších túr, aby ste sa mohli dostať i do odľahlejších kútov Algarve.

 

Devone, Anglicko

 

Ak ste milovníkmi anglického vidieka, tak sa jednoducho musíte vrátiť k pôvodným tradíciám a tiež si vychutnať túto krajinu tak, ako to robili aj bývalí obyvatelia. Najlepšou voľbou bude v tomto prípade Devone. Nádherný kraj s úžasnou divokou prírodou ponúka mnoho možností na požičanie koní, ale aj zaobstaranie sprievodcu. Ten vás vezme do všetkých krásnych kútov a ukáže vám túto krajinu z toho najkrajšieho pohľadu. Devone si môžete vychutnať i počas zimy, keď ma taktiež svoje čaro.

 

Zdroj/autor: theguardian.com, telegraph.co.uk, farnadride.com, travel.nationalgeographic.com, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
5.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa