Priateľ na telefóne: 9 aplikácií, ktoré vám uľahčia letné cestovanie

2016-06-29 08:00:00 |   |    | 

Pokiaľ ešte nemáte plány na leto a chcete si užiť lacné cestovanie po Európe, roadtrip môže byť pre vás tou správnou voľbou, ktorá vám prinesie jedinečné zážitky. Prinášame vám tipy na 9 aplikácií, ktoré vám nesmú chýbať v mobile, ak sa vydáte na cestu.



 

Aj keď je neodmysliteľnou súčasťou dobrodružného cestovania a roadtripov určitá spontánnosť, vďaka moderným aplikáciám budete mať prehľad, čo vás na ceste čaká. Nechajte sa inšpirovať námetmi a dojmami ľudí, ktorí už podobnú cestu absolvovali pred vami a predchádzajte niektorým problémom. Tu je 9 aplikácií, ktoré sa vám budú hodiť na cestu.

 

Na plánovanie cesty:

 

TripAdvisor

Predtým, ako vyrazíte, získajte odpoveď na všetky vaše otázky. Vyhľadá lety, skontroluje tisíce možných plánovaných ciest a nájde aj tie najnižšie ceny leteniek. Vyhľadajte a zarezervujte si pohodlný hotel alebo prenájom. Stiahnite si zadarmo farebného sprievodcu s úprimnými radami cestovateľov o tom, kde sa máte ubytovať, jesť a zabaviť sa.

 

AirBnB

Pokiaľ neradi bývate v hoteli a uprednostňujete zážitok z lokálnej skúsenosti vrátane ubytovania, najlepšie je nájsť súkromný prenájom izby alebo bytu. Na AirBnB si môžete vybrať z množstva krajín a miest, rovnako ako typov na ubytovanie – od malých chalúpok až po hrady. Iba v Prahe nájdete ponuku viac než 300 možností, kde si môžete zložiť hlavu.

 

Couchsurfing

Couchsurfing je pre silnejšie povahy. Pokiaľ však chcete spoznať pravú tvár každej krajiny, nie je nič lepšieho. Miestni ľudia vás ubytujú u seba doma na pohovke. Budete s nimi zdieľať jeden byt a prípadne s nimi tráviť aj spoločný čas. Ako inak spoznáte skutočný život danej krajiny?

 

BlaBlaCar

Táto vychytená aplikácia vám pomôže dopraviť sa do vysnívanej destinácie lacno a efektívne. Táto cestovateľská aplikácia prepája vodičov s voľnými miestami v aute a cestujúcich, ktorí idú rovnakým smerom. Spoločne tak šetria životné prostredie i vlastné peňaženky tým, že zdieľajú náklady na cestu. Vďaka spolujazde vám dovolenka začne už cestou – stretnete skvelých ľudí a zažijete kopu zábavy.  Cez aplikáciu s overenými profilmi totiž dopredu viete, s kým v aute pocestujete.

 

Skvelá správa pre cestovateľov: Na roamingu teraz všetci ušetríme

 

Weather.com

Chcete sa spoľahnúť na presnú predpoveď počasia? The Weather Channel je ideálny. Zistíte informácie o aktuálnej teplote, pravdepodobnosti zrážok, rýchlosti a sile vetra a ďalšie užitočné údaje. Vďaka tomu môžete s predstihom naplánovať oblečenie, ktoré si na cestu nabalíte. Táto aplikácia je schopná zistiť predpoveď počasia až na desať dní dopredu.

 

Za jazdy:

 

Google Maps

Sú lepšie ako ktorékoľvek navigácie. Jednoducho a spoľahlivo vám pomôžu dostať sa do cieľovej destinácie. Okrem toho si môžete zvoliť, či sa chcete vyhnúť diaľniciam a získať presný plán vašej cesty, predpokladanú dobu trvania a dokonca aktuálne informácie o doprave.

 

Spotify

Hudba je nevyhnutná pre každý výlet. Práve preto sa hodí pribaliť si na výlet hudobnú aplikáciu. A Spotify je rozhodne tou najlepšou na trhu. Vyberte si zoznam skladieb na cestovanie, alebo si vytvorte vlastný zoznam obľúbenej hudby.

 

 

Po príchode do cieľovej destinácie:

 

 

Foursquare

Plánovanie i cestu máte úspešne za sebou. Pokiaľ dorazíte do cieľa hladní a neviete, kde sa dobre najesť, pomôže vám aplikácia Foursquare. Ponúka široký výber hodnotených reštaurácií alebo obchodov, ktoré stoja za návštevu. Na mape si zobrazíte presnú lokalitu miesta i adresu.

 

Instagram

To najdôležitejšie na koniec – pretože tie najcennejšie sú vždy vaše spomienky. Nezabudnite celý roadtrip zdokumentovať. Perfektne vám k tomu poslúži Instagram. Fotky môžete okamžite zdieľať s priateľmi alebo rodinou. Okrem toho i v tejto aplikácii nájdete pod jednotlivými hashtagmi veľa tipov na výlet v okolí destinácie alebo nevšedný výhľad. Zdieľajte a objavujte tipy s ostatnými cestovateľmi.

 

Šťastnú cestu!

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: pexels.com
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa