Plavba loďou: 6 vecí, ktoré na palube rozhodne NEROBTE

2018-06-02 00:00:01 |   |    | 

Plavba loďou ponúka nekonečné množstvo zážitkov, no aj dlhé hodiny na vode. Ak si chcete každú minútu vašej dovolenky vychutnať čo najlepšie, sú veci, ktorým by ste sa radšej mali vyhnúť.



 

1. Neignorujete denného spravodajcu

Získať ho môžete na začiatku plavby v online forme, overiť ho môžete dokonca prostredníctvom špeciálnej aplikácie. Vždy však bude denne visieť na niekoľkých miestach na lodi. Tento denný harmonogram je rýchlou a prehľadnou alfou a omegou života na lodi. Nielenže vďaka nemu zistíte, kedy a kde sa podáva jedlo a nápoje, ale dočítate sa o aktuálnych akciách, kurzoch, večernej zábave alebo „happy hours“, počas ktorých získate vybrané nápoje za zvýhodnenú cenu.

 

2. Nepreceňujte  program dňa

Chcete toho veľa stihnúť a tak si naplánujete kúpanie, slnenie, občerstvenie, kurzy, návštevu atrakcií i barov počas „happy hours“ a aby toho nebolo málo – večer budete zaspávať pri hlavnom programe. Navyše budete počas celého dňa poletovať z jednej paluby na druhú a ľudovo povedané sa uštvete. Namiesto toho, aby ste odpočívali, relaxovali a vychutnávali si všetko, čo vám môže plavbu spríjemniť, sa budete zbytočne naháňať. Preto je potrebné nájsť optimálny program, ktorý vás počas dní na mori zabaví, ale zároveň vás nebude zbytočne stresovať.

 

3. Nevynechávajte špeciálne udalosti

A vôbec nemusí byť reč len o spomínaných „happy hours“ alebo večernom programe. Počas dňa je pre vás pripravených kvantum aktivít a predstavení.  Pokiaľ teda máte problém s nastavením optimálneho programu na deň, zúčastňujte sa hlavne špeciálnych akcií a udalostí, ktoré vo vás zanechajú nezmazateľné spomienky.

 

4. Nerezervujete si lehátka, keď na nich nechcete odpočívať

Tradičný problém - vstávate skoro ráno, aby ste si obsadili tie najlepšie miesta pri bazéne alebo vo wellness centre? Obsadíte vybrané miesto ručníkom a potom si idete pokojne do baru alebo na raňajky? Zadržte a skúste to nabudúce trochu inak! Pokiaľ sa vypravíte na obed alebo k baru, uterák si vezmite so sebou. „Vaše“ miesto pravdepodobne po návrate voľné nebude, na lodiach je ich však nepreberné množstvo a stáť pri bazéne určite nebudete.

 

5. Nenavštevujete kúpele alebo posilňovňu „v špičke“

Nikto pochopiteľne nechce zmeškať príchod do prístavu, a tak plánuje návštevu fitness centier alebo kúpeľov na dni plavby po mori. V takom prípade počítajte s tým, že tieto miesta budú plné každé ráno a popoludní a vám budú pri cvičení prekážať davy cestovateľov. Preto sa vydávajte do kúpeľov alebo fitness centier pred obedom. V prípade, že tento čas vám nevyhovuje, zájdite tam neskôr - pred večerou alebo po nej.

 

6. Netrávte celý deň vnútri

Ani pobyt vo vnútri kajuty alebo vo vnútorných priestoroch lode vás počas dní na mori príliš nepoteší. Môžete síce nakupovať, sedieť v kasíne alebo čítať v kajute, ale v takom prípade zmeškáte atraktívny denný program, ktorý sa odohráva na otvorených palubách lode a býva nezabudnuteľný.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Eso Travel / Bigstock, archív
Zdroj: ESO travel

Hodnotenie článku:
2.8/5 (16 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa