Pikantné varovanie turistického strediska: V horúčavách sa stráňte sexu

2018-08-19 12:00:00 |   |    | 

Obyvatelia a návštevníci kolumbijského prímorského mesta Santa Marta, ktoré je nesmierne obľúbenou turistickou destináciou, by sa mali v súčasných veľkých horúčavách zo zdravotných dôvodov počas celého dňa strániť sexu.



Uvádza sa to v odporúčaniach, ktoré vydala miestna radnica, a v ktorých ľuďom radí, ako v tomto počasí predísť infarktu či úpalu. Odporúčanie, ktoré vzbudilo rozporuplné reakcie, sa nachádza medzi ďalšími - zväčša už tradičnejšími - radami, ako je dostatočný príjem tekutín či voľnejšie oblečenie. Teploty v Santa Marta sa v týchto dňoch viackrát vyšplhali aj nad 40 stupňov Celzia a miestne nemocnice sú preplnené ľuďmi so zdravotnými problémami, ktoré môžu súvisieť s horúčavami.

Vysoké teploty sú pritom v tejto metropole oblasti Magdalena úplne bežné, okolo tridsiatky sa pohybujú celoročne. Aj preto patrí mesto k obľúbeným prímorským destináciám a príjmy z turizmu sú jedným z pilierov tunajšej ekonomiky.

Mesto sa však okrem klimatických podmienok môže pochváliť aj niekoľkými historickými prvenstvami. Santa Martu založil 29. júla 1525 španielsky conquistador Rodrigo de Bastidas ako prvé španielske sídlo na území dnešnej Kolumbie a je tiež druhým najstarším mestom v Južnej Amerike.

Teraz sa však o prístavnom meste hovorí najmä v súvislosti s aktuálnym vyhlásením radnice. Agentúra Associated Press však v súvislosti s odporúčaním strániť sa počas nadmerne teplých dní sexu pripomína, že podľa prevládajúceho názoru zdravotníkov, je sex len ľahšou fyzickou aktivitou a zaťažuje srdce približne v rovnakej miere, ako keď človek vyšliape po schodoch dve poschodia.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images
Zdroj: SITA

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa