Päť najlepších kníh pre cestovateľov: Inšpirujte sa a vyhrajte v našej vianočnej súťaži

2019-12-12 08:00:01 |   |    | 

Knihy patria k najobľúbenejším vianočným darčekom a určite pod stromčekom potešia väčšinu z nás. Zorientovať sa v širokej ponuke kníhkupectiev však nebýva jednoduché, preto sme sa spojili s najväčším slovenským vydavateľstvom IKAR a vybrali päť najlepších cestovateľských titulov. Exkluzívny balíček kníh dokonca môžete vyhrať v našej súťaži.



 

 

Ján Lacika: 707 slovenských hradov, zámkov, kaštieľov, panských sídel a pevností

Slovensko je krajina s pestrou históriou, ktorá zanechala nezmazateľné stopy v podobe množstva pamätihodností. V druhom, doplnenom a aktualizovanom vydaní vám úspešný knižný sprievodca predstaví jedinečný súbor 700 historických stavieb. Sú medzi nimi hrady, zámky, kaštiele, kúrie, hradiská, pevnosti, mestské šľachtické a patricijské paláce, mestské hradby, bašty a brány, opevnené kostoly a kláštory. Obdivuhodné sú architektonické skvosty zachované v celistvej podobe, starobylé stavby, ktorým po úspešnej rekonštrukcii vrátili ich niekdajšiu krásu, ale aj romantické ruiny, ešte len čakajúce na obnovu. Každú z vybratých pamiatok dokumentuje aspoň jedna fotografia a stručný text. Vyše šesťdesiat stavieb, ktoré autori považujú za najhodnotnejšie a turisticky najatraktívnejšie, dostalo viac priestoru na dvojstrane s viacerými fotografiami. Nové vydanie má oproti pôvodnej verzii z roku 2010 približne o sto fotografií viac, väčšina záberov bola vymenená za nové, vo viacerých pamiatkach autori vstúpili do ich interiéru a zachytili ich krásu. Kniha osloví všetkých, čo chcú objavovať mnohotvárne Slovensko.

 

Kolektív: Najväčšie záhady a mystériá Slovenska

Ľudí na celom svete odnepamäti vzrušovali podivuhodné prírodné úkazy či udalosti, ktoré si nedokázali vysvetliť. Vzbudzovali v nich zvedavosť i strach a často im pripisovali nadprirodzený pôvod a vlastnosti. Niektoré z nich pokrok vedy dokázal objasniť, mnohé však stále zostávajú zahalené tajomstvom. Neobjasnené záhady rôzneho druhu neobišli ani našu krajinu. Na území Slovenska sa našlo množstvo tajomných nálezov, staré kroniky vydávajú svedectvá o zjaveniach, nevysvetliteľných javoch a tajuplných postavách našej histórie. Koľko pravdy je na legendách, ktorými sú opradené viaceré lokality na Slovensku? Odkiaľ sa vzali odtlačky ľudských chodidiel staré milióny rokov, tajomné skalné nápisy či záhadné kruhy v obilí? Kde je miesto posledného odpočinku svätého Metoda či legendárneho hunského kráľa Atilu? S knihou Najväčšie záhady a mystériá Slovenska sa vydáte po stopách týchto starých i novších záhad a možno práve vám sa podarí odhaliť ich tajomstvo...

 

 

Kolektív: Najväčšie záhady a mystériá Slovenska II

Veci medzi nebom a zemou zahalené tajomstvom lákajú ľudí aj dnes, v časoch rýchlo napredujúcej vedy a informačných technológií. Ozveny dávnych výkrikov, tajuplné kultové miesta, stretnutia s duchmi či záhadné pozdravy z vesmíru stále čakajú na vysvetlenie. Podarí sa nám niekedy vyriešiť Sambucovu šifru, objasniť mystérium košickej katedrály, záhadné pohrebné rituály či tajomstvo mimozemského života? Vydajte sa po stopách tajuplných postáv našej histórie a nevysvetlených úkazov a pokúste sa odhaliť ich tajomstvá.

 

 

 

 

Peter Popluhár: Kde všade som (ne)zomrel

Kde všade som (ne)zomrel je séria autobiografických tragikomických poviedok cynického hypochondra Petra Popluhára, ktorý sa na svojich cestách po Afrike, Ázii a Amerike dostal počas piatich rokov do katastrofálnych situácií, stretol protivných ľudí a bojoval s kadejakými pliagami vrátane extrémnych črevných infekcií či ťažkej malárie. Napriek tomu, že sa niekoľkokrát lúčil so životom, príbehom nechýba nadhľad a humor. Však ho to prejde, keď tam raz naozaj zomrie.

 

 

 

 

Tomáš Vilček: Tomas World Expedition

„Najradšej by som si zbalil veci a vypadol niekam ďaleko, ďaleko od všetkých povinností. Precestoval by som celý svet. Zabudol by som na problémy a žil si svoj cestovateľský sen.“ Poznáte ten pocit? Vynára sa, keď máme plné zuby monotónneho života, keď nás opakovanie všedných dní náramne nudí. Tomáš si túto túžbu splnil. Hneď po vysokej škole sa rozhodol uskutočniť to, nad čím väčšina z nás doživotne iba premýšľa. Cestovateľská vášeň ho prinútila zbaliť si caky-paky a vyraziť na vandrovku. Irán, Afganistan, India, Bolívia, Pobrežie Slonoviny a oveľa viac. Na ceste okolo sveta zažíva nevídané dobrodružstvá a stretáva mnoho inšpiratívnych ľudí. Ocitá sa zoči-voči občianskym vojnám, teplotným extrémom, pozerá sa do tváre tej najstrašidelnejšej chudobe... Popritom stopuje tisíce kilometrov a kempuje v divočine pod miliónmi jagavých hviezd. Cestuje v čase, aby sa nadýchol čarovnej histórie a dotkol fascinujúcich kultúr. V knihe odhaľuje aj citlivé rozhovory s miestnymi, ktoré odzrkadľujú obraz jednotlivých krajín. Tento skutočný príbeh vás vtiahne do silných exotík tak autenticky, až zabudnete, že sedíte doma a čítate knihu. Pridajte sa k Tomášovi, bude to vzrušujúca jazda svetom!

 

 

VIANOČNÁ SÚŤAŽ: Vyhrajte balíček kníh!

 

Zapojte sa do súťaže na našej facebookovej stránke Dromedar.sk a trojica kníh možno pod stromčekom poteší práve vás. Držíme palce.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: IKAR
Zdroj: Ikar

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa