Najlepšie ostrovy v roku 2014. Známe aj neznáme ostrovy sú dokonalým rajom

2015-01-02 08:00:00 |   |    | 

Pozrite sa s nami na najobľúbenejšie ostrovy za rok 2014. Každý ostrov na našej planéte má svoju vlastnú ostrovnú „politiku“. Jedno majú spoločné – sú obklopené vodou a prístup k nim je obmedzený na lodné či letecké spojenie. No a všetkým ostatným sa od seba odlišujú – každý ostrov má vlastnú klímu, kuchyňu, prírodu, pamiatky, zvyky a tradície. Množstvo z ostrovov má aj vlastný jazyk a kultúru odlišnú od tej na pevnine. O nasledujúcich ostrovoch ste možno ani nepočuli.



 

Ambra Caye- Belize

 

Už druhý rok v rade, Ambra Caye berie najvyššie ocenenie. Krásny ostrov Belize ponúka dokonalú zmes moderného vývoja a pokoja. Mangrovníkové močiare sú neodmysliteľnou črtou ostrova s bielymi plážami. Golfové vozíky sú hlavnou formou dopravy na piesočnatých cestách. Potápači tu najradšej preskúmavajú útesovú bariéru Belize a Veľkú modrú dieru.

 

Providenciales – Turks a Caicos

 

Providenciales je jeden z najľudnatejších ostrovov súostrovia Turks a Caicos a je jednou z najlepších svetových plážových destinácií. Potápanie a šnorchlovanie je úžasné a vyhovujúce vďaka kilometrom koralových útesov, ktoré sú ľahko dostupné od brehu.Luxusné strediská a podmanivé pláže Grace Bay sú populárnou voľbou na útek od všetkého. Útesy Chalk Sound vytvárajú skvelé podmienky pre kajakovanie vo vodách tyrkysovej farby.

 

Bora Bora – Spoločenské ostrovy

 

Tyrkysové lagúny, jemný biely piesok a oranžové západy slnka vytvárajú tak peknú romantiku až musel byť ostrov pomenovaný dva krát. Zaplávajte si s tropickými rybkami v koralových útesoch Coral Gardens či Tupitipiti Point alebo si spravte výlet a kochajte sa výhľadmi na kedysi aktívnu vulkanickú horu Otemanu. Môžete si zaplávať s korytnačkami a pozorovať kŕmenie žralokov v Lagoonarium. Všetko to zajedzte šťavnatým jedlom v jednej z kvalitných francúzskych reštaurácií a popíjajte tropický koktejl pod hviezdami.

 

Ostrov Marco – Florida

 

Marco Island je ideálnou destináciou pre tých, ktorí túžia po pokojnejšej dovolenke napriek polohe pri Floride. Klenotom desať tisíc ostrovov Floridy sú mäkké biele pláže ostrova Marcos s výhľadom na šumivé vody Mexického zálivu. Zbierajte mušle, zahrajte si golf alebo sa vyberte na prechádzku do rezervácie Rookery Bay.

 

Lewis a Harris – Vonkajšie Hebridy

 

Návštíviť Lewis a Harris je ako vstúpiť do stránok škótskej rozprávky. V severnej časti ostrova Lewis vytŕčajú zo zeme legendárne Callanish Standing Stones ako podivné mohutné skalné mesto. Príbytky Blackhouse, Shawbost Norse Mill a Kiln ponúkajú turistom možnosť nahliadnuť do minulosti. V južnej časti Harris sa nachádzajú pláže, ktoré sa môžu pochváliť jednými z najstarších skál na svete, majú niekoľko miliónov rokov. Preplavte sa na vulkanický ostrov St. Kildaa a preskúmajte ruiny stredovekej dediny.

 

Naxos - Kyklady

 

Biela škvrna v tyrkysovej vode Egejského mora, ostrov Naxos je unikátna zmes starovekých ruín a nádherných pláží. Naxos je najväčší z Kykladských ostrovov a je domovom Zeusa- kráľa Bohov. Po príchode na Naxos prejdite cez hrádzu Palatia ku kamennej bráne Portara, ktorá bola bránou do starobylého chrámu, ktorý už dnes neexistuje. Pri západe slnka sú tu úchvatné výhľady na ostrov a more.

 

Aitutaki – Južné Cookove ostrovy

 

Tento malý ostrov uzavretý v trojuholníkovom bariérovom útese sa môže pochváliť neuveriteľnými lagúnami. Zrelaxujte sa na intímnom pikniku sediac na alabastrovej pláži jedného z malých neobývaných ostrovčekov Aitutaki, ktoré lemujú hojdajúce sa palmy. Napriek krásam ostrova, Aitutaki nie je zatiaľ zaplavený turistami a to vzhľadom k jeho relatívne ťažkej dostupnosti. Tento ostrov je pre tých, ktorí hľadajú nespútanú romantickú atmosféru.

 

Nosy Be – Antsiranana Province

 

„Nosy be“ znamená veľký ostrov, a to aj je, je to veľký ostrov pri severozápadnom pobreží Madagaskaru. Nájdete tu sopečné jazerá, lenivé lemury, pálenice rumu, plantáže stromov ylang-ylang a korálové útesy, ktoré lákajú na ich prebádanie.Milovníci rastlín a živočíchov budú v siedmom nebi v krásnej prírodnej rezervácii Lokobe. Navštívte ostrov v máji a zažijete tu štvordňový hudobný festival Donia.

 

Veľkonočný ostrov – Čile

 

Nachádza sa v južnom Pacifiku približne 3 200 km od čilského pobrežia. Veľkonočný ostrov nie je najjednoduchšie miesto na dosah, no práve izolácia pomohla uchovať 1500 rokov staré tajomné zhromaždenia vulkanických sôch (maoi). Po prehliadke unikátnej krajiny sa zrelaxujte na poloprázdnej pláži a premýšľajte o jednom z najtajomnejších miest na Zemi – Veľkonočnom ostrove.

 

Koh Tao (Korytnačí ostrov) –provincia SuratThani

 

Pokojne oddychujte v Thajskom zálive na palmami lemovanom ostrove Koh Tao, ktorého názov je odvodený od morských korytnačiek. Nachádzajú sa tu biele piesočné pláže, ktoré sú chránené strmými kopcami. Ostrov má 300 slnečných dní za rok a pozýva vás na dlhé popoludňajšie leňošenie.

 

Zdroj/autor: tripadvisor.com, Zuzana Fialová

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: Zuzana Fialová

Hodnotenie článku:
4.8/5 (9 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa