8 netradičných letných destinácií. Vyskúšajte niečo nové a objavujte svet

2015-03-12 08:00:00 |   |    | 

Ak práve premýšľate o tom, kde sa vyberiete v lete na dovolenku, trošku vám pomôžeme. Miesto si totiž nemusíte zvoliť len podľa služieb, danej krajiny a kvality pláží. Do niektorej z destinácií vás môže prilákať aj netradičná zaujímavosť, ktorá bude hlavným bodom vašich voľných dní. Nebojte sa preto zariskovať a naplánujte si návštevu aj týchto úžasných miest.



 

Hasankeyf, Turecko

 

Turecko je veľmi dobre známe kvalitou služieb. I preto sa neustále teší veľkej popularite a ťažko nachádza konkurenciu. Keď sa tam navyše vyberiete v predsezónnom období, dostanete toto všetko za veľmi prijateľné ceny. Trošku kreatívni však buďte pri výbere fakultatívnych zájazdov. V Istanbule, Pamukkale alebo Kappadokii bol už naozaj každý. Vy sa vyberte radšej do historického mesta Hasankeyf a už od príchodu do neho uvidíte, že tento krok nebudete ľutovať. Najstaršie stavby v ňom pochádzajú už z 12. storočia. I vďaka tomu si uchovalo nádherný kolorit, ktorý je oproti iným mestám neopakovateľný. Navštíviť môžete Citadelu, jaskyňu, historicky cenné mešity, mauzóleum a bývalé pohrebiská. Vysoké skaly popri rieke vytvorili navyše nádherné pobrežie a ďalšie miesto, ktoré by nemalo ujsť vašej pozornosti.

 

Sibiu, Rumunsko

 

Pokiaľ hľadáte nejakú pokojnejšiu destináciu, kde si chcete oddýchnuť a vychutnať si netradičnú atmosféru, vyberte sa do Rumunska. Sibiu je stredoveké mesto s typickými úzkymi uličkami, v ktorom je však v tej správnej miere skombinovaná aj dávka modernej kultúry. Nachádza sa tam veľká historická knižnica, galéria a niekoľko múzeí. Po večeroch si môžete oddýchnuť pri pohári dobrého vína a pochutnať si na výbornom jedle. Nezabudnite si naplánovať aj prechádzky v mestskom parku, ktorý ponúka príjemnú oddychovú zónu.

 

Vanuatu

 

Za touto exotikou si budete musieť trošku pocestovať, no isto vám za to bude stáť. Je súčasťou Austrálie a Oceánie a skombinovať ju môžete aj s dovolenkou na tomto kontinente. Vanuatu pozostáva z niekoľkých menších ostrovov. Je presne tým typickým stále nedotknutým rajom, ktorý hľadáte. Hlavným tromfom je predovšetkým úžasná príroda. Denne sa môžete kúpať v nádhernom priezračnom mori, oddychovať na pláži a potom sa ísť prejsť po krásnych zabudnutých cestičkách. Jeho výhodou je i fakt, že tam stále neputujú tisíce turistov, a tak si pokojne vychutnáte svoju dávku súkromia.

 

Antarktída

 

Je bežné, ak sa počas zimných mesiacov vyberieme zohriať do niektorej z exotických krajín. Prečo by ste si to teda nemohli vyskúšať v opačnom garde? Navyše teraz prichádza práve ten správny čas, aby ste Antarktídu navštívili aj na jednom z výletov, ktorý ponúkajú prevažne zahraničné cestovné kancelárie. V lete je totiž relatívne príjemné teplo do siedmych stupňov, takže si môžete tento výlet lepšie vychutnať. Spoznáte tak fascinujúcu prírodu a na vlastné oči uvidíte to, čo vám iné kontinenty nemôžu ponúknuť.

 

Quito, Ekvádor

 

Magnetom je predovšetkým stará historická časť, ktorá ponúka pre nás exotickú kultúru. Ak však radi skĺbite takéto učenie nových poznatkov s kúskom adrenalínu, Quito je pre to ako stvorené. V jeho blízkosti sa nachádzajú miesta, kde môžete skúšať kajakovanie i rafting. Vybehnúť môžete aj na menšie túry. A skvelým zážitkom je i jazda lanovkou priamo z centra mesta, ktorá vás dovedie až na vrchol Cruz Loma, odkiaľ si môžete vychutnať nádherné výhľady.

 

Mjanmarsko

 

V súvislosti s touto krajinou by ste o dovolenke asi tak skoro nepremýšľali. No keď chcete zažiť niečo, čo vaši kolegovia cestovatelia ešte nestihli okúsiť, vyberte sa práve tam. Cenovo sa táto dovolenka vyrovná pobytom v exotických krajinách. Ibaže tu dostanete od domácich obyvateľov omnoho viac a navyše si môžete prezrieť i fantastické miesta. Mjanmarsko je plné pagod, kde nájdete rôzne stavby od tých najskromnejších, až po zlatom bohato zdobené chrámy. Určite si naplánujte aj návštevu jazera Inle. Tunajší obyvatelia sa totiž po ňom nečlnkujú klasickým spôsobom, ale pádlujú pomocou nôh.

 

San Sebastian, Španielsko

 

Na počudovanie i v Španielsku môžete nájsť pokojnejšiu oblasť, kde si môžete v pokoji užiť dovolenku. Má nádherné pobrežie, večer tam panuje príjemná živá atmosféra a môžete si tam vychutnať aj pravú španielsku zábavu. Vyberte sa na výlet popri plážach a zastavte sa autom na všetkých príjemných miestach. Obzrite si aj historické centrum s budovou radnice a nádhernou katedrálou.

 

Čile

 

Úžasnou výhodou tejto krajiny je, že sa tam nachádza široké spektrum dovolenkových možností. Zatiaľ čo si niekde oddychujete príjemne v teplúčku, inde zdobí končiare kopcov sneh. V Čile sa pripravte najmä na exkluzívnu dávku možností na výlety do prírody. Vezmite si so sebou kvalitné turistické topánky a choďte smelo do toho. Sprievodcov a ochotnú pomoc nájdete vždy medzi milými obyvateľmi, takže sa môžete tešiť na fantastickú dovolenku.

 

Zdroj/autor: womanitely.com, David

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
4.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa