Lyžovanie v Japonsku? Európsku kvalitu nájdete aj na ostrove vychádzajúceho slnka

2016-01-02 07:00:00 |   |    | 

Dá sa v Japonsku lyžovať? Niektorí by o tom mohli pochybovať, no v skutočnosti tu nájdete viacero veľmi kvalitných lyžiarskych stredísk, ktoré sa veľmi neodlišujú od tých našich.



 

Na ostrove Hokkaidó nájdete mesto Niseko, známe je svojou príjemnou architektúrou a spomínanou kvalitnou lyžovačkou. Okolité pohorie a hora Yote ponúka krásne prostredie a podmienky na zimné športy. Často býva označované aj  ako „hora Fuji Hokkaido“. Samotné mesto má zaujímavý názov, ktorý v preklade znamená „skala vyčnievajúca nad brehom rieky hlboko v horách“. Lyžiarsky komplex sa skladá až zo 6 lyžiarskych areálov, na ktorých môžete lyžovať s jediným skipasom. Niseko Hirafu je najväčší, za ním nasledujú Niseko Village, Niseko Annupuri, Niseko Hanazono, Niseko Moiwa a Niseko Weiss. Na jednom kopci nájdete pri sebe až štyri strediská (N. Hanazono Ski Resort, N. Hirafu Ski Resort, N. Village Ski Resort a N. Annupuri Ski Area). Nájdete ich približne 100 kilometrov južne od Sappora a vďaka sezónnym vetrom z euroázijského kontinentu sa dostáva vlhkosť z Japonského mora práve sem. Zo snehových mrakov vzniká veľmi kvalitný a ľahký „prašan“ vhodný na lyžovanie. Ďalej tu nájdete až 38 kabínkových lanoviek a vlekov spájajúcich až 61 zjazdoviek. Vďaka tomu je Niseko prirovnávané k švajčiarskemu stredisku St. Moritz. Svedčí o tom aj tá skutočnosť, že v roku 2008 bolo Niseko zaradené do svetovej TOP 10 najlepších lyžiarskych stredísk. Obsadilo pri tom pekné 6. miesto. V blízkosti dolnej polovice strediska Hanozono je lesná cesta s názvom Strawbery Fields, ktorá je pravdepodobne najslávnejším behom v Niseku. Horolezci a skialpinisti si priam „vychutnajú“ horu Yote a zjazd z jej vrcholu.

 

 

Lyžiarska sezóna tu má tiež svoje vrcholy, jej začiatok je od novembra a pokračuje až do apríla, prípadne mája. Zaujímavé sú aj ceny lyžiarskych lístkov, celodenný skipass pre dospelú osobu vyjde na 6900 japonských jenov (približne 52 eur) a detský na 4100. Ceny sú uvedené počas hlavnej sezóny. Vhodné sa je ubytovať v hoteloch priamo v meste, ale využiť môžete i tie ktoré sa nachádzajú neďaleko lyžiarskych stredísk. Do lyžiarskych stredísk sa dostanete tzv. Chuo Busom. Zaujímavé sú aj možnosti stravovania, každé stredisko má svoje reštaurácie, kde môžete ochutnať tradičnú a zdravú japonskú kuchyňu. Okrem nej tu nájdete v letných mesiacoch širokú škálu aktivít, ako sú golf, tenis, rybárčenie, jazda na koni, jazda na kajaku, rafting na divokej vode, trekking či cykloturistika.

 

Nielen počas letných mesiacov si môžete vychutnať nezabudnuteľné japonské kúpele. Vhodné sú na celkovú relaxáciu v prírodne vyhrievanej termálnej vode. Preslávené sú priaznivé účinky na celkové zdravie a regeneráciu tela. Onsen Hilton Niseko Village ponúka kryté kúpele, ale aj priestranný vonkajší kúpeľ. Vyskúšať môžete i 100% japonský prírodný horúci prameň. Zdroj jeho vody pochádza z prírodného minerálneho prameňa vyvierajúceho z hĺbky zeme. Ľudia z blízka i ďaleka veria, že tento prameň ma liečivé účinky, práve preto je tak vyhľadávaný. Ak teda hľadáte okrem dobrej lyžovačky aj miesto na relax, tak ste našli to pravé miesto. Wakka Spa alebo Greeen Leaf Spa ponúkajú uzdravujúce zázraky pre všetky vekové kategórie, relaxáciu, omladenie a pokoj.

Zdroje/autor: niseko.ne, niseko-village.com, en.wikipedia.org/Mária Janková

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: Mária Janková

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa