Šesť hviezdičiek a vlastný komorník: Nazrite do piatich najluxusnejších stredísk na Maldivách

2016-02-21 07:00:00 |   |    | 

Sen. Rozprávka. Raj. To sú najčastejšie slová, ktoré človeku napadnú, keď vystúpi z hydroplánu a papuče sa mu zaboria do hebkého bieleho piesku. Oceán je tu vraj najmodrejší na planéte. A dovolenkové strediská zas tie najluxusnejšie. Chceli by ste terasu s výhľadom na šíry oceán, komorníka, privátnu vírivku alebo snáď večeru v podvodnej reštaurácii? Na rozprávkových Maldivách nič z toho nie je problém!



 

Číňania im hovorili Kokosové ostrovy, námorníci zas Pohrebisko lodí – to pre plytké lagúny, kde stroskotali desiatky a desiatky plavidiel. Zatiaľ čo kedysi bolo stroskotanie pohromou, dnes by si ho človek vychutnal – pokiaľ by teda mohol využívať zázemie tunajších luxusných dovolenkových komplexov.

Vybrali sme pre vás päticu tých najluxusnejších. A už vopred varujeme – po prečítaní tohto článku budete mať chuť zbaliť kufre, vybieliť konto a na niekoľko mesiacov zmiznúť na Maldivy.

 

Anantara – navštívte prvú podvodnú vínnu pivnicu

 

Najväčšia z vodných víl, v ktorých sa tu môže človek ubytovať, má rozlohu 2730 metrov štvorcových (pre porovnanie: to zodpovedá rozlohe zhruba 14 tenisových kurtov), tá „najmenšia“ má „len“ 260 metrov štvorcových. Pridajte k tomu fakt, že každý bungalov má vlastnú terasu s privátnym bazénom, a vlastne nie je div, že má stredisko Anantara Kihavah za názvom hneď šesť hviezdičiek.

Okrem podvodnej reštaurácie (druhej svojho druhu na Maldivách) tu majú i podvodnú vínnu pivnicu. Jedinú na planéte. Návšteva podvodnej reštaurácie však nie je žiadny lacný špás, pretože 4-chodová večera tu človeka stojí asi 370 dolárov, raňajky začínajúce šampanským rovných 200. Čo je to však v porovnaní s cenou celého pobytu – ktorá sa na prelome roka môže vyšplhať až na 700 tisíc za osobu.

 

Lily Beach – vychutnajte si výhľad na šíry oceán

 

V jednoduchosti je krása. Tým sa riadili tvorcovia strediska Lily Beach, ktoré leží v južnej časti atolu Ari. Drevený interiér bungalovov nie je nijako prehnane opulentný a práve tým je pôsobivý. Hovoriť však tak ako majitelia komplexu o „cenovo dostupnom luxuse“, keď tu silvestrovský pobyt stojí takmer 10-tisíc eur, je dosť neprimerané.

Komplex Lily Beach si zakladá na intimite a súkromí. Napokon práve preto sú všetky vodné vily postavené tak, aby z nich bol perfektný výhľad na šíry oceán a nikam inam. Hoci tu susedí jeden bungalov s druhým, ich obyvatelia si na súkromné terasy navzájom nevidia. Koncept „Nevidieť a nebyť videný“ sem láka i mnohé celebrity.

 

Adaaran – prežite dovolenku v srdci raja

 

Ešte v 90. rokoch 20. storočia bol atol Adaaran nepobozkaný turistickým ruchom. Potom však investori dostali zelenú a celkovo 88 ostrovčekov, ktoré k atolu patria, zažíva v posledných rokoch veľký boom. Jeho výsledkom je i päťhviezdičkový komplex Adaaran, ktorý tvorí len 20 víl na ostrovčeku Meedhupparu. K jednotlivým vilkám sa človek dostane po dlhom móle z pláže alebo po vode, záleží na vkuse.

Ideálne miesto pre strávenie medových týždňov – s pohľadom upreným na nekonečný oceán sa spoločná budúcnosť plánuje skvele!

 

Conrad – na večeru pod vodu

 

Patrí medzi stovku najlepších hotelov planéty. A medzi desiatku najlepších plážových dovolenkových stredísk. Dvakrát ho zvolili za najlepšiu destináciu pre dovolenku. Zoznámte sa, šesťhviezdičkový (!) komplex Conrad Maldives Rangali Island v južnej časti atolu Ari.

Práve tu vznikla prvá podvodná reštaurácia na planéte, ktorá dodnes zostáva jedinou celosklenenou podvodnou reštauráciou sveta. Podnik Ithaa, ktorý v roku 2014 získal titul „najkrajšia reštaurácia planéty“, leží zhruba 5 metrov pod hladinou a okrem 180-stupňového panoramatického výhľadu ponúka i vybrané pokrmy. Čo by ste povedali trebárs na krabie carpacio, foie gras, prepeličie vajíčka alebo risotto so šafranom a šampanským?

Len pozor na to, že rezerváciu je potrebné dohodnúť značne vopred. I napriek skutočne vysokým cenám je záujem o večeru v tejto perle Maldív enormný.

 

Diamonds – pospite si v posteliach s nebesami

 

Úslovie „spať ako na vode“ dostáva na Maldivách vo vodných bungalovoch úplne nový význam. V stredisku Diamonds na ostrovčeku Athuruga sú kráľovské postele navyše vybavené i nebesami. A keby to bolo stále málo, môže sa človek cez presklené panely v podlahe zahľadieť do modrej lagúny, v ktorej bungalov stojí.

V komplexe Athuruga si zakladajú na neformálnej atmosfére a tiež na bielej farbe interiérov, ktorá je poznávacím znamením. Okrem toho má každá vila priestrannú privátnu terasu a dve najväčšie vodné vily na konci móla disponujú i veľkými vírivkami so zaujímavým dizajnom. Tak povedzte, neláka vás vyraziť do rozprávky?

 

 

Čo ste možno nevedeli o Maldivách…

 

  • Maldivy sú nielen luxusným, ale i ekologickým rajom. Miestni obyvatelia úzkostlivo dbajú na čistotu, odpadky sa odtiaľto odvážajú do Indie a vo veľkom sa využívajú alternatívne zdroje energie.
  • Väčšina územia Maldív leží len meter nad hladinou mora. Hrozba globálneho otepľovania a zvyšovania hladiny svetového oceánu má pre tunajších obyvateľov životný význam.
  • Maldivy tvorí celkovo 26 atolov, ich súčasťou je asi 1200 ostrovčekov. Veľká časť z nich je neobývaná.
  • Číňania Maldivám hovorili Kokosové ostrovy, neskôr sa pre ne medzi námorníkmi vžilo označenie Pohrebisko lodí.
  • Ako luxusná turistická destinácia sa Maldivy začali profilovať v 70. rokoch, maximálny boom potom prišiel v 90. rokoch 20. storočia.
  • Hlavné mesto Malé na rovnomennom atole má prezývku „maldivský Manhattan“ – keď už nemôže rásť do šírky, rastie do výšky – vzniká tu veľké množstvo vyšších budov.

 

Autor: Lucie Štěrbová& Tomáš Cikán

 

 

Inzertné oznámenie:

Cestovná kancelária ESO travel, špecialista na Áziu, Severnú, Južnú a strednú Ameriku, Tichomorie a Afriku, vyberá z ponuky zájazdov na Maldivy:

 

  • Užite si dovolenku v raji!: Päť hviezdičiek. Práve toľko ich má luxusný komplex Vivanta Coral Reef, ktorý leží v severnej časti atolu Malé. Vydajte sa do krásneho strediska, kde vám budú k dispozícii okrem iného Ajurvédske kúpele, masáže, sauna, vírivka, potápačské centrum… K tomu všetkému perfektné stravovanie all-inclusive. A predovšetkým – rozprávkové prostredie ostrovčeka, na ktorom je len 30 plážových a 32 vodných víl. Takto vyzerá raj!
  • Pripravte sa na miestne divy!: Informujte sa vopred o maldivských zvyklostiach a zákonoch! Pred cestou do akejkoľvek exotickej destinácie je viac než vhodné sa najskôr nechať poučiť o tom, čo sa smie a čo je nevhodné, alebo dokonca priamo zakázané – predídete tým možnému „faux pas“či problémom so zákonom. Začítajte sa do článku o Maldivách na portáli Cestovinky.cz, kde nájdete rozprávanie i o ďalších destináciách, do ktorých organizuje zájazdy cestovná kancelária ESO travel.
  • Navštívte jedinú podvodnú reštauráciu na planéte!: Chcete si splniť jedno zo životných „naj“? V tom prípade si pre dovolenku vyberte jeden z najlepších plážových komplexov planéty s prvou a jedinou celosklenenou podvodnou reštauráciou na planéte. Tú totiž zatiaľ naozaj inde nenájdete! Okrem tejto atrakcie však stredisko Conrad Maldives Rangali Island ponúka mnoho ďalších naj: na Maldivách nájdete len minimum komplexov, ktoré ponúknu lepšie služby. Vychutnajte si luxus, ktorý je ohodnotený dokonca šiestimi hviezdičkami!

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: Lucie Štěrbová& Tomáš Cikán

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa