Superloď na ceste okolo sveta: Týchto 5 pláží patrí k TOP zastávkam

2016-07-24 00:00:01 |   |    | 

Zapadá slnko, čas sa spomaľuje, slastne usrkávate lahodný dúšok z pestrofarebného vychladeného kokteilu a jemný šum modrých vĺn dolaďuje tú neuveriteľnú atmosféru. Vieme o piatich miestach na našej planéte, kde sa môže ľahko odohrávať nasledujúci úchvatný scenár. Všetky sa dajú navštíviť počas jednej 99-dňovej plavby na zaoceánskej superlodi.



 

Zdá sa taký popis až nereálne románovo pritiahnutý za vlasy? Návšteva týchto piatich pláží presvedčí aj tých najväčších skeptikov plážovej pohody a pokoja. Obzvlášť v prípade, keď ich možno všetky navštíviť počas jednej plavby na luxusnej lodi Costa Luminosa.

 

Kailua Beach, USA, Oahu

Ani nie 30 minút od Honolulu sa na ostrove Oahu nachádzajú až neuveriteľne žiarivé tyrkysové vody nádhernej pláže Kailua. Na rozdiel od aktívnej surfistickej „Mekky“ pláže Waikiki, je atmosféra na Kailua uvoľnenejšia alebo viac v naozajstnom „havajskom“ duchu.

Ale i tak je pláž obľúbeným miestom a vhodnou lokalitou pre rôznorodé vodné športy. Niekoľko neďaleko ležiacich malých zelenajúcich sa ostrovov napríklad prirodzene vyzýva návštevníkov, aby ich preskúmali a absolvovali dobrodružnú jazdu na kajaku.

TIP: Trávnaté plochy a lavice pri pláži sa dajú využiť na nezabudnuteľné piknikové popoludnie. Mimochodom, takto tu svojho času kedysi dávno so svojou rodinou jedol i súčasný americký prezident Barrack Obama.

 

Newport Beach, USA, Kalifornia

Len o niečo viac než hodina cestovania z centra LA vás v slnečnej Kalifornii delí od príjemných chvíľ na newportských plážach (Newport Beach je samotný názov tohto prímorského mesta). Čaká vás tu rovnaký plážový luxus ako v „Meste anjelov“, ale navyše s tou extra výhodou, že tu nebudete s ostatnými ľuďmi natlačení tak tesne vedľa seba.

TIP: Túžite po naozajstnom gurmánskom zážitku? Zamierte pred východom slnka na miestny rybí trh (v blízkosti móla – Dory Fleet Fish Market), kde zoženiete tie najlepšie kraby, homáre, mušle či krevety v širokom i ďalekom okolí.

 

Superloď na 99-dňovej ceste po svete

Plavbu medzi Stredomorím, Havajom, Los Angeles a ďalšími miestami spomenutými v článku vykonáva najmenej tristometrová loď Costa Luminosa. Na jej palube (pre cestujúcich má k dispozícii celkovo 12 palúb) nájdeme kasíno, 4D kino, niekoľko bazénov, kúpele alebo simulátory golfu a formule 1.

Vyráža z talianskeho prístavu Savona. Savona je jedným z miest severotalianskeho regiónu Ligúria. Dnešné moderné obchodné a turistické centrum známe i svojím prístavom ponúka okrem iného aj savonskú Sixtínsku kaplnku. Ide o jedinú ďalšiu sixtínsku kaplnku po tej v Ríme, ktorú nechal postaviť pápež Sixtus IV. (pochádzal zo Savony).

Mimochodom, keby vás zajímalo, kde sa dajú nájsť tie najkrajšie pláže podľa organizácie UNESCO, pozrite sa na Cestovinky.cz.

 

 

Maya Beach, Ko Phi Phi

Túto len 200 metrovú pláž preslávil známy film „Pláž“ s mladým Leonardom Di Capriom. Ale od tej doby stojí v hľadáčiku každého opaľovanie vyhľadávajúceho návštevníka Thajska.

A ak máme byť úprimní, nie je sa ani čomu diviť. Krištáľovo čistá voda, biely mäkký piesok a okolité skalné reliéfy fascinujú už dlhé roky. Pláž Maya leží v chránenej zátoke exotického ostrova Ko Phi Phi, ktorý nájdete južne od populárneho turistického letoviska Phuket.

TIP: Baví vás okrem „chytania bronzu“ šnorchlovanie? O vodách na ostrove Ko Phi Phi sa hovorí, že sú pre to ako stvorené. Okrem toho vrele možno odporučiť i návštevu miestnych jaskýň so sprievodcom.

 

Sunset Beach, Dubaj

Širšiu a pokojnejšiu pláž pri pobreží Perzského zálivu v modernej arabskej metropole Dubaji len tak ľahko nenájdete. Navyše výhodná poloha pláže ponúka úžasne fotogenickú panorámu i vďaka pestro architektonicky vybudovanej okolitej mrakodrapovej hradbe. Parádne miesto pre fotenie.

TIP: Ako často môžete vidieť také čarovné západy slnka pri meste s najvyšším mrakodrapom na celom svete? Prechádzka je tu vskutku zážitkom snov.

 

Manly Beach, Sydney

Hrejivý a na dotyk mäkký piesočný poklad nájdete na severe austrálskeho mesta Sydney. O výnimočnosti tejto pláže s nádhernou stromovou promenádou vypovedá i to, že v roku 1964 sa tu konali vôbec prvé majstrovstvá sveta v surfovaní.

TIP: Grilovanie na pláži je niečo, čo sa rozhodne neodmieta. Vaše chuťové poháriky budú ešte dlho potom žasnúť nad obratnosťou grilujúcich kúzelníkov z Manly.

 

Autor: Pavel Jartym & Tomáš Cikán

 

Inzertné oznámenie

 

Vydajte sa na ojedinelú plavbu vášho života!

 

Cestovná kancelária ESO travel vás pozýva na nezabudnuteľnú cestu okolo sveta:

 

Plavba okolo pol zemegule: Ôsmy div sveta!


Magické! Za 99 dní objavíte neuveriteľné čaro 24 svetových krajín. Pripravte sa na to, že uvidíte všetko od renesančného ducha Stredomoria, rozpálených pieskov kovbojskej Kalifornie, skrytých karibských ostrovov až po exotickú romantiku prednej Ázie. Celý svet naraz budete mať ako na dlani!
A vaším novým domovom počas plavby bude luxusná zaoceánska loď Costa Luminosa z plavebnej spoločnosti Costa Cruises s 12 palubami a kapacitou viac než dvetisíc osôb.

Plavba okolo celého sveta je tým najfantastickejším darčekom, ktorý si vo svojom živote môžete dať.

 

Siahnite si na nebesá!

Odpočiňte si od luxusu zámorskej lode a od lenivého vyvaľovania na pláži. Keď sa doplavíte do Dubaja, máte možnosť navštíviť svetového rekordéra. Nenechajte si ujsť návštevu Burdž Chalífa, najvyššej budovy sveta, z ktorej dosiahnete do nebies. Aká je jej presná výška a koľko stojí vstupenka na jej vrchol, to sa dozviete z článku na portáli Cestovinky.cz, kde nájdete rozprávanie i o ďalších destináciách, do ktorých organizuje zájazdy cestovná kancelária ESO travel.

 

Za lamami pod Huascarán

Pozrite si lamy pod legendárnym Huascaránom a spoznajte nádherné mestá a národné parky Peru a Ekvádoru. Záhadné kamenné pyramídy v Carale už na vás čakajú, tak poďte s nami objavovať atmosféru Južnej Ameriky!

 

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: eso travel / bigstock
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
3.2/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa