Leto v Dunajsko-moravskom regióne neďaleko Bratislavy

2012-06-06 15:30:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Leto sa blíži a s ním aj množstvo podujatí a letnej zábavy, ktorú môžete zažiť na výletných miestach v Dunajsko-moravskom regióne neďaleko Bratislavy: na zámku Schloss Hof, v Národnom parku Donau-Auen a v archeologickom parku Carnuntum.



Barokový svet na zámku Schloss Hof

Už v čase baroka si vedeli ľudia rôzne slávnosti poriadne užiť a vychutnať. Bujarosť a nádhera boli obľúbenou črtou tej doby. Nádherná je aj súčasnosť v barokovom zámku Schloss Hof. S nápaditými, kultivovanými a tematickými záhradami a originálnym interiérom z 18. storočia. Slávnosti, ktoré sa na zámku konajú v súčasnosti, sa úrovňou podobajú tým z minulosti.

 

Za Rimanmi do archeologického parku Carnuntum

Aj starí Rimania sa nechávali unášať okázalými slávnosťami. Archeologický park Carnuntum už začiatkom júna bol dejiskom Römerfestu (Rímska slávnosť), premenil sa na ozajstný tábor legionárov tak ako pred dve tisíc rokmi. Po tábore sa pohybovali legionárske oddiely, remeselníci a obchodníci, jedlo sa, pilo a hodovalo.

Rímski gladiátori sa zasa dajú na pochod v auguste. Predstavia sa v autentických súbojoch, ktorých princíp bol len nedávno objavený, a to sľubuje mimoriadny zážitok.

 

Relax v prírode ponúka Národný park Donau-Auen

Veselá atmosféra bude aj v Národnom parku Donau-Auen, ktorý je tento rok hostiteľom jedného dunajského regiónu z Bavorska. Počas zaujímavého programu sa zmieša bavorská a dolnorakúska pohostinnosť. Kto uprednostňuje pokoj v prírode, môže v rámci národného parku podniknúť výlet motorovým člnom alebo na kanoe po Dunaji či na  zámockom ostrove obdivovať mimoriadne bohatú flóru a faunu.

 

Zdroj/autor: bhpromotion, jr, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa