TOP miesta Rakúska. Krásu týchto miest by ste mali spoznať na vlastné oči

2016-01-27 08:00:00 |   |    | 

Naše návštevy Rakúska sa často končia vo Viedni a centrom nášho záujmu sú väčšinou nákupy, prípadne pracovné povinnosti. Bolo by však škoda pozerať sa na túto krajinu iba v tak úzkom merítku. Nájdete v nej okrem úžasnej prírody aj skvelé historické skvosty. Stačí ich už len objaviť a predstaviť turistickej verejnosti.



 

Grossglockner

 

Rakúske Alpy vedia potešiť oko turistu v mnohých lokalitách, no jednou z najkrajších oblastí je nepochybne Grossglockner. Veľmi obľúbený je najmä horský priechod, ktorý vedie touto úžasnou lokalitou. Krásne vyhliadky, počas ktorých si môžete urobiť niekoľko prestávok, aby ste sa mohli pokochať úžasnou prírodou, to je ten najlepší začiatok akejkoľvek dovolenky. Skúste sa tam niekedy vybrať len tak naslepo a ubytovať sa priamo tam, kde sa vám bude najviac páčiť. Potom môžete pokračovať aj v horskej turistike alebo si v zime užiť lyžovačku.

 

Historická zbrojnica, Graz

 

Táto zastávka nemusí nadchnúť iba mužov, potešiť môže aj romanticky založené ženy, ktoré stále snívajú aj o rytieroch a ich hrdinských činoch. V tejto zbrojnici nájdete najväčšiu zbierku brnení a zbraní v celom Rakúsku. Mnohé z nich majú nevyčísliteľnú hodnotu, pretože pochádzajú z dávnej éry a sú majstrovskými dielami remeselníkov, ktorí im venovali mnoho času a postarali sa o zveľadenie mnohých detailov. Prezrieť si tam môžete aj širokú zbierku mečov.


Mohlo by vás zaujímať:


 

Hallstatt

 

Nádherné mestečko pri jazere prezentuje presne tie idylické predstavy, ktoré máme o dovolenke v horách. Domy s typickou architektúrou sú doplnené pravou vidieckou atmosférou, kde sa k vám domáci nebudú správať ako k hosťom, ale ako k dobrým priateľom. Región je známy ťažbou soli, vďaka čomu získal popularitu v celom Rakúsku. V Hallstatte sa navyše našli i vzácne hrobky a pozostatky remeselníckych dielní ešte z doby železnej. V tomto mestečku objavíte všetko od skvelých turistických horských trás, až po znamenité reštaurácie s typickou gastronómiou.

 

Opátstvo Melk

 

Mohutné opátstvo bolo vybudované na veľkom návrší mesta Melk. Keď ho tam začali v 11. storočí budovať, bolo ešte osamotené a benediktínski mnísi tam žili vo svojom pokojnom svete plnom meditácie. V súčasnosti tento komplex hrdo stráži celé mesto a zároveň aj dozerá na blízky Dunaj. Väčšina budov bola nakoniec prerobená do gotického štýlu. Návštevníci si môžu prezrieť jednotlivé miestnosti ako knižnicu, kaplnku a oddychové miesta v tejto časti komplexu.

 

Salzburg

 

Po Viedni je istotne práve Salzburg najobľúbenejším turistickým cieľom v Rakúsku. Mozartovo mesto ponúka stále aj niekoľko odkazov na tohto hudobného velikána. V meste sa nachádza múzeum pripomínajúce jeho život a tvorbu. Istotne nevynechajte ani návštevu hrdo pýšiaceho sa hradu nad mestom, z ktorého budete mať úžasný výhľad na okolie. V Salzburgu ponúkajú aj možnosť výletnej plavby, počas ktorej vám toto mesto predstavia z inej perspektívy. Nezabudnite navštíviť aj niektorý z menších zámkov a najmä blízku soľnú jaskyňu plnú adrenalínových zábaviek. Na predmestí sa nachádza aj menšia kamenná jaskyňa, v ktorej občas usporadúvajú koncerty vážnej hudby.

 

Innsbruck

 

Bývalé olympijské mesto sa môže pochváliť viacerými skvostami a ponúknuť aj vynikajúcu alternatívu pre všetkých lyžiarov. To, čo však všetci na ňom milujú, je najmä jeho promenáda. Prechádzajúc sa po rieke, mať po jednej strane krásne historické budovy, na druhej úžasnú prírodu a pred sebou veľkolepé pohorie, to je zážitok na nezaplatenie. Rovnako úžasný výhľad budete mať aj z centra, odkiaľ chodí lanovka až priamo k svahom. Staré mesto je navyše nevyčerpateľným zdrojom historických atrakcií.

 

Vodopád Krimmler

 

Opäť sa vraciame do Álp, ktoré ponúkajú ďalšiu úžasnú rakúsku lokalitu. Tá priam volá po rôznych túrach, kde sa môžete pokochať nádhernou nedotknutou prírodou. Práve na jednej z takýchto vychádzok si môžete pozrieť najobľúbenejšiu časť regiónu. A tou je vodopád Krimmler, ktorý je zároveň najdlhším vodopádom v Rakúsku. Dokopy meria vyše 380 metrov a ponúka nádherné prírodné divadlo. Od vodopádu potom vedú ďalej ďalšie turistické trasy na jednotlivé končiare s úžasnými výhľadmi.

 

Kostol Maria Saal

 

Cestovateľské pohnútky sú rôzne. Zatiaľ čo niekoho láka história a iného úžasná príroda, časť turistov cestuje i kvôli posilneniu ich viery. Najznámejším pútnickým miestom v Rakúsku je kostol v Maria Saal. Prvou atrakciou toho mesta je teda samotný rímskokatolický kostol. Maria Saal je však aj významným obchodným miestom, kde sa pravidelne konajú i historické trhy


Prečítajte si aj:


Zdroj/autor: austria.info, planetware.com, touropia.com, tripadvisor.co.uk, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
3.8/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa