Rozkvitnuté lúky aj hlboký sneh: Kaprun láka turistov aj teraz

2016-05-06 08:00:00 |   |    | 

Počasie nás v posledných dňoch pekne potrápilo. Hoci je máj, mnohí z nás v chladnom počasí opäť zatúžili po snehu a lyžovaní. V rakúskom Kaprune je stále príjemnou realitou - dole si užijete rozkvitnuté lúky a hore si zajazdíte azda lepšie ako v zime.



 

Rakúska Obec v Salzburgsku sa preslávila predovšetkým ľadovcom Kitzsteinhhorn, ktorý je celoročným lákadlom lyžiarov.

Aj v týchto dňoch ponúka ideálne podmienky pre začínajúcich aj pokročilých lyžiarov pri teplote od plus 1 do mínus 7 stupňa.

Z Bratislavy je Kaprun vzdialený 500 kilometrov, cesta autom trvá približne 5 a pol hodiny.  Musíte si zakúpiť známku na rakúske diaľnice, ktorú ponúkajú aj čerpacie stanice v Bratislave.Vydajte sa diaľnicou na Viedeň, potom smerom na Graz – Linz a za Salzburgom namierte južne na Taliansko. O chvíľu dorazíte do cieľa. V niektorých hoteloch sa dohovoríte aj po slovensky, nemčina a angličtina je samozrejmosťou.

Už pri prvom kontakte s Kaprunom vás uchváti miestna príroda.  Nádherná alpská scenéria je vyhľadávaná domácimi aj našincami.

No a kým hore na Kitzsteinhorne na vás čaká sneh a superzjazdovky pre lyžiarov, trate pre bežkárov a aj pre freeride, dole si užijete rozkvitnuté kopce a lúky.

Večer sa môžete vybrať do nočných podnikov a cez deň na hrad Kaprun, ktorý je nádherným miestom na prechádzku.

Výhodou je, že neďaleko Kaprunu sa nachádza stredisko Zell Am See, ktoré ponúka ďalšie možnosti na oddych. Takže ak máte ešte chuť na radosti zimy, Kitzsteinhorn je stále výborným miestom na skvelú lyžovačku. 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: dromedar.sk
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa