Zážitok na celý život: 10 netradičných hotelov kúsok za hranicami

2018-06-01 12:00:00 |   |    | 

Dovolenka by mala byť predovšetkým o oddychu a nových zážitkoch. Pokiaľ vás už nebaví spať v bežnej posteli a chcete vyskúšať trochu exotiky v blízkosti svojho bydliska, mali by ste zavítať do Dolného Rakúska. Nájdete tam totiž rôzne neobvyklé možnosti ubytovania od noci strávenej v sude na víno cez spánok v korunách stromov a lôžko na samote v horách či v historickej izbe starého kláštora.



 

Vychutnajte si spánok pod holým nebom. Dovolenku si všetkými zmyslami určite nevychutnáte v klasickom päťhviezdičkovom hoteli. Milovníci prírody môžu namiesto toho vyskúšať spanie na čerstvom vzduchu so zvukmi zvierat doliehajúcimi z okolia. V prírode budete zaspávať s hviezdami nad hlavou, ráno vás budú budiť slnečné lúče a štebotanie vtákov.



1. Schlaffass

Jedinečný zážitok v podobe spania v obrovských ubytovacích sudoch ponúka prevádzka Dumba Park. Kombinácia dreva, prírody a čerstvého vzduchu je zárukou kvalitného oddychu. Takúto nekonvenčnú dovolenku si môžu doprať aj rodiny s deťmi. Do ubytovacích sudov sa totiž bez problémov zmestia dvaja dospelí a dve deti. Za zmienku akiste stojí, že v blízkosti sa nachádzajú zážitková gastronomická prevádzka Rahofer a lezecký park Tattendorf.


2. Wohnwagon Karl

Karl je obytný príves, za ktorým stojí viedenská start-upová firma. Ide o rozsiahly príves v okolí vinohradov, z ktorého je krásny výhľad na okolitú prírodu. V prívese môžete stráviť romantickú dovolenku, kúriť a variť si môžete pomocou slnečnej energie, nakúpiť si môžete v 10 minút vzdialených dedinských potravinách. V okolí je množstvo turistických chodníkov a cyklotrás, kde sa dajú stráviť nielen romantické chvíle vo dvojici.


3. Ochys Waldhütten

Lesné chatky sa nachádzajú na 4 000 rokov starom území Weinviertel, kde kedysi stáli múry prehistorického opevnenia. Chatky majú presklenú strechu, vďaka ktorej môžete počas zaspávania pozorovať hviezdy. V okolí je sedem tematických lezeckých dráh, ktoré vám umožnia spoznávať región z korún stromov.


4. Baumhaus Lodge Schrems

V regióne Waldviertel budete mať prírodu na dosah. V tajomných lesoch sa nachádzajú očarujúce stromové domčeky, v ktorých môžete načerpať novú energiu, vychutnať si súkromie uprostred prírody a oddychovať pri zvukoch lesných zvierat. V blízkosti sa nachádza centrum prírodného parku UnterWasserReich, ktoré vás prevedie močiarmi a rašeliniskami regiónu.


 

Luxus v lone prírody. Pre ľudí túžiacich po dobrodružstve, ale stále nie celkom odhodlaných vydať sa do hlbokých lesov Dolného Rakúska, je určené netradičné ubytovanie na horách a vo viniciach. Ponúka pohodlie a želaný oddych.

 

5. Weingut Küssler

Spánok v originálnom vínnom sude môžete zažiť v prevádzke Weingut Küssler. Deväťtisíclitrové sudy ponúkajú dostatok miesta pre unavených dovolenkárov hľadajúcich trochu oddychu. Ubytovanie sa nachádza v príjemnom prostredí rozsiahleho vinárstva. K dispozícii budete mať miestne vínne špeciality a výber vína z 300-ročnej pivnice. Môžete sa túlať blízkymi vínnymi uličkami či sa len jednoducho opaľovať v prírode.


6. Villa Antoinette

Secesný klenot Villa Antoinette poskytuje príjemné súkromie v horskom prostredí. Letné mesiace môžete v Semmeringu stráviť vo vynikajúcej kúpeľnej zóne s rôznymi vymoženosťami od voľne umiestnených kúpeľných vaní až po nádherný výhľad. V okolí vily sa nachádza množstvo turistických chodníkov a cyklotrás. Vo Ville Antoinette je šesť hotelových izieb, takmer výlučne sa však prenajímajú spolu ako celé sídlo.


7. Loisium Wine & Spa Resort Langenlois

Americký architekt Steven Holl vytvoril vo viniciach oblasti Langenlois Wine & Spa Resort. Uprostred viníc sa tak návštevníci môžu vykúpať, zájsť do miestnej domácej reštaurácie a ochutnať miestne víno. Jednotlivé izby do rozlohy 50 m2 sú venované jednému vinárovi alebo umelcovi. Každá z nich vyzerá ako malá galéria, to, komu je venovaná, môžete vidieť na stenách i na výrobkoch v chladničke. Do sveta vína vás zavedie blízky Loisium WeinErlebnisWelt, ktorý taktiež navrhol Steven Holl.


8. Wiener Alpen Bett

Prevádzka Wiener Alpen Bett je špecifická vďaka svojmu presklenému priečeliu, ktoré návštevníkom poskytuje nádherný výhľad na miestnu prírodu. Svetlý dizajn a teplé drevo poskytujú príjemné prostredie pre dvojice túžiace po oddychu. V pohorí Bucklige Welt je veľa turistických trás, v blízkom pohostinstve Triad na vás potom čaká vynikajúca päťhviezdičková kuchyňa.



 

Za starobylými múrmi. Spite ako princezné či králi na zámku alebo si vychutnajte pokojný oddych v historickom kláštore: staré múry rozprávajú dávne príbehy, vďaka ktorým spoznáte históriu a oddýchnete si.

 

9. Prandtauerhof

Pred 700 rokmi bol Prandtauerhof vybudovaný ako lisovňa vína opátstva Chorherrenstift mesta St. Pölten a neskôr v roku 1696 prestavaný staviteľom Jakobom Prandtauerom na súčasný barokový klenot. Dnes nadchýna tento štvorkrídlový komplex návštevníkov svojím dvojposchodovým arkádovým nádvorím a susediacou kaplnkou. Za posledné roky sa však do starých statkárskych izieb nasťahoval moderný dizajn. Chuťové poháriky poteší miestna vynikajúca kuchyňa, ako aj ponuka súkromného domáceho vína a pálenky.



10. Kláštor Göttweig

Monumentálna stavba kláštora Göttweig sa na vinicami obrastené údolia Dunaja pozerá z opátskeho vrchu. Pokoj, silu a dlhú históriu opátskeho komplexu si môžete mimoriadne intenzívne vychutnať od apríla do októbra ako hosť ubytovaný v benediktínskom apartmáne. V tomto apartmáne s rozlohou 120 m2, s vlastnou malou knižnicou a výhľadom na priľahlý les Dunkelsteinerwald si určite oddýchnete a prenesiete sa v čase.


 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.8/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa