Megaakvárium so žralokmi a Viedeň ako na dlani: Navštívili sme fascinujúci Dom mora

2021-10-19 08:00:00 |   |    | 

V centre Viedne, hneď vedľa známej ulice Mariahilfer Straße a trhu Naschmarkt sa nachádza akvarijno -zoologická výstava Haus des Meeres - Dom mora. Sídli v unikátnej jedenásťposchodovej budove, ktorá bola postavená počas II. svetovej vojny a mala slúžiť na protileteckú obranu. Aj vďaka tejto neobvyklej architektúre je možné, aby sa tu cez dve podlažia rozprestieralo 360-stupňové akvárium s objemom cez 300 000 litrov vody, ktoré je prístupné návštevníkom zo všetkých strán.



 

Je domovom žralokov útesových a bielych a medzi korálmi sa tu preháňa množstvo farebných tropických rýb. Jednotlivé poschodia sú tematicky rozdelené, uvidíte tu napríklad krokodílí park, tropickú sekciu, viacero akvárií a terárií, napodobeninu džungle a presklený tunel s morskými rybami.

Voľne tu poletujú exotické vtáky, či pobehujúce malé opice, ktoré sa ľudí neboja a bez problémov sa s vami odfotia. Terária obývajú hady, jaštery a rôzny cudzokrajný hmyz.

Sú tu nádrže s piraňami, korytnačkami a množstvom morských a sladkovodných rýb. Na prízemí sa môžete aj preskleným morským tunelom a sledovať nad vami sa plaviace menšie aj väčšie ryby. V novej prístavbe žijú aj napríklad varany komodské a lemury kata.

Na samotnom vrchu budovy sa nachádza panoramatická reštaurácia Ocean Sky s krásnymi 360° výhľadmi na celú Viedeň. Dostanete sa sem dvoma výťahmi, vnútorným, ktorým vás vyvezie k expozíciám zvierat, ako aj vonkajším panoramatickým, ktorý vedie priamo z prízemia na strešnú terasu.

Expozície si môžete prezrieť denne od 9 do 20:00 hod. Vstupné je pre deti od 3 – 5 rokov 6,20 eur od 6 -15 rokov 9,30 eur, pre dospelých 20,90 Eur, seniori a študenti zaplatia 15,60 eur. Fotenie je povolené, kvôli zvieratám však nie s bleskom. Expozícia sa dá prejsť približne za dve hodiny.

 

Viac tipov na návštevu Rakúska nájdete na stránke austria.info/sk.

 

Autor: © Zoznam/Pavol Urbánek

Zdieľať článok na Facebooku

Foto a
Video: Pavol Urbánek

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa