Najkrajšie pláže v Chorvátsku - týchto 7 je TOP

2014-06-20 09:00:00 |   |    | 

Napriek tomu, že nám cestovné kancelárie každoročne predstavujú zaujímavé cestovateľské novinky, väčšina Slovákov zostáva verná Chorvátsku. Krásne prostredie, kvalitné služby, ľahká dostupnosť a dobré ceny sú tým hlavným merítkom, pre ktoré povieme nášmu obľúbencovi jasné „áno“. S obľubou však zvykneme striedať jednotlivé dovolenkové strediská, aby sme spoznali čo najviac jeho krás. Tento rok sa môžete rozhodnúť napríklad aj podľa kvality pláže. Prinášame vám teda zoznam tých najkrajších a verte tomu, že opäť bude z čoho vyberať.



Zrće, Pag

Ak pre vás dovolenka znamená najmä nikdy nekončiacu zábavu, tak toto bude pre vás tá najlepšia voľba. Okrem nádhernej pláže, ktorá je kombinovaná z piesku a menších kamienkov, ponúka totiž aj jeden bonus navyše. Touto časťou ostrova sa totiž vždy nesie aj zvuk dobrej tanečnej hudby. Konajú sa tam večierky priamo na pláži, organizujú sa veľké a známe diskotéky. Tanec pri západe slnka práve na tomto mieste bude pre vás nezabudnuteľným zážitkom. I z tohto dôvodu vyhľadávajú Zŕce najmä mladí ľudia a nie je vhodné pre tých, ktorí chcú stráviť pokojnejšie dni voľna.

Zlatni Rat, Brač

Krištáľovo priezračné more v pozadí s úžasnými kopcami a nádhernou zeleňou. Zlatni Rat na juhu ostrova Brač považujú mnohí právom nielen za najkrajšiu pláž, ale zároveň aj za jeden z dôležitých symbolov Chorvátska. Príjemné more a zlatistá pláž ponúkajú tú najlepšiu možnosť na plávanie a relax. Jednou z kuriozít je, že kvôli špecifickému výbežku sa jej tvar vždy mení. Vplyv na to majú nielen príliv a odliv, ale aj intenzita vetra.

Stara Baška, Krk

Vďaka vysokým útesom a blízkemu pohoriu je od zvyšku ostrova viac izolovaná. Stara Baška tak ponúka dokonalé miesto pre oddych, ktoré sa navyše dá vynikajúco spojiť aj s rôznymi vodnými športmi. Mimoriadne obľúbený je najmä windsurfing, vďaka ktorému práve túto časť Chorvátska vyhľadáva mnoho Európanov. Ideálna je aj kombinácia s lacnejším ubytovaním v súkromných penziónoch, ktoré však privítajú veľmi priateľskou atmosférou.

Kamenjak, Istria

Pláž ideálna pre vyznávačov aktívnej dovolenky. Ponúka totiž hneď niekoľko možností na zaujímavé športové aktivity. Ako aj Stara Baška, i Kamenjak je skvelý pre vyznávačov windsurfingu. Okrem toho však popri mori vedie aj cyklistická trasa, ktorá ponúka skvelé scenérie a úžasné výhľady na pobrežie v kombinácii s krásnym morom. Vhodná je aj na plávanie a oddych a k dispozícii je tam aj zopár atrakcií pre deti. Dá sa teda vybrať aj na rodinnú dovolenku, keďže každý člen rodiny si nájde čosi pre seba.

Grebišće, Hvar

A teraz tu máme jeden tip pre menej zdatných plavcov. Pláž Grebišće má totiž plytký vstup do mora, ktorý sa len mierne vzažuje. Takže zaplávať si tam môžu tak deti, ako aj menej skúsení dospelí. V žiadnom prípade jej to však neuberá nič na kráse. Označovaná je za najkrajšiu pláž na tomto ostrove. V kombinácii s borovicovými lesmi vytvára ideálnu kombináciu pre relax a aktívny odpočinok. Okrem toho sa vyznačuje veľmi kvalitnými službami a v miestnych reštauráciách si zase môžete pochutnať na tých najlepších jedlách.

Punta Rata, Brela

Známa držiteľka modrej vlajky, ktorá milo prekvapí dokonalou čistotou pláží, ale aj mora. Je dostatočne dlhá na to, aby dokázala poskytnúť miesto na leňošenie pre väčšie množstvo turistov. Vyhľadávaná je aj turistami zo zvyšku Európy a putuje tam aj čoraz viac Slovákov. Zákulisie tejto krásnej scenérie tvoria tentoraz píniové stromy. Vôbec ideálnym riešením vo veľkej časti Chorvátska je fakt, že sa tam veľmi často nachádzajú takéto lesy priamo pri plážach a keď máte dosť opaľovania, môžete si zájsť oddýchnuť do príjemného chládku.

Šunj, Lopud

Ostrov a pláž ako stvorené pre romantiku. Oproti zvyšku Chorvátska tam nesmeruje toľko turistov, takže domáci stavili na ponuku pokojnejšej a nikým nerušenej dovolenky. No kvalita služieb tým v žiadnom prípade neutrpela. Skôr sa chcú zamerať na rodiny s deťmi, ktorým ponúknu na mieru šité atrakcie. Výhodou je aj nie príliš hlboké more a tichšie pokojnejšie lokality na pláži.

Autor: David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.0/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa