Dovolenka v Chorvátsku len tak na skok: Prinášame TOP pláže najbližšie k Slovensku!

2016-04-27 18:00:01 |   |    | 

Len 600 kilometrov a 6 hodín cesty. Približne toľko nás delí od nádherných pláží chorvátskeho polostrova Istria. Ulahodia každému – pozvoľný vstup do mora ocenia rodiny s deťmi, mladí si vyberú miesto, kde to „žije“ a milovníci nahoty uvítajú súkromie. Tak ktorú pláž si vyberiete vy?



 

KATORO a POLYNESIA

Umag je známe letovisko na severozápade Istrie s množstvom hotelov, apartmánov, kempingov a rôznych atrakcií. Je to ideálna destinácia pre tých, ktorí majú radi aktívny oddych. Asi 3 kilometre od mesta sa vedľa seba nachádzajú dve známe pláže – Katoro a Polynesia. Obe sú kombináciou kamienkov, skál a piesku a obklopuje ich borovicový les. Na plážach sú sprchy, prezliekacie kabínky aj detské ihrisko. Občerstviť sa môžete v jednom z barov a reštaurácií, v ktorých pokračuje zábava aj po zotmení. Vďaka miernemu vstupu do mora sú pláže ideálne aj pre rodiny s deťmi a osoby s fyzickými problémami, tí ocenia aj pripravené madlá. Pláž Polynesia má oddelenú časť pre nudistov.

LANTERNA

Krásna pláž medzi mestami Novigrad a Poreč vyhovie všetkým. Skalnaté pobrežie sa tu strieda so štrkovou plážou, ideálnou pre rodiny s deťmi a jedna časť je vyhradená aj pre domácich miláčikov. Na pláži nájdete sociálne zariadenia a sprchy, za poplatok si môžete prenajať vodné skútre, bicykle či surfy. O program sa na pláži zvyknú starať animátori.

KAMENJAK PREMANTURA

Ak si radi zaplávate v krištáľovo čistej vode, kde vás nikto neruší a sociálne zariadenia vám ku šťastiu nechýbajú, vyberte sa úplne na juh na polostrov Kamenjak. Dopraviť sa tam však musíte sami, autobusy ani vlaky sem nejazdia. Odmenou vám budú nádherné pláže a nedotknutá príroda. Pobrežie dlhé 30 km ukrýva mnohé malebné zátoky a ostrovčeky. Rodiny s deťmi si tu užijú piesočnaté pláže a opaľovať sa môžete aj na plochých skalách. Kamenjak je tiež vyhľadávanou destináciou potápačov a surfistov.

 

KOVERSADA

Najlepšie miesto pre milovníkov nahoty je jednoznačne Koversada Vrsar, najväčšia nudistická pláž v celej Európe. Pobrežie je skalnaté, ale nájdete tu mnoho zátok s krásnymi kamienkami a plytkým morom. Časť pláže je prispôsobená deťom a na svoje si prídu aj majitelia domácich miláčikov. Na pláži si môžete prenajať ležadlá a slnečníky, k dispozícii sú aj sprchy. Občerstviť sa môžete v jednom z barov či malých reštaurácií.

LONE

Najnavštevovanejšou plážou mesta Rovinj je Lone Bay, vzdialená približne 15 minút chôdzou.  Nádherná štrková pláž je ideálne pre rodiny s malými deťmi. Odvážnejší turisti si môžu prenajať surf či kanoe alebo navštíviť neďaleký lom, ktorý obľubujú milovníci voľného lozenia. Občerstviť sa môžete v kaviarni alebo reštaurácií a pred slnkom sa schováte v tieni parku Zlatni rt. Lone ponúka jedinečný výhľad na staré mesto Rovinj a ostrov Katarina.

HAVAJSKÁ PLÁŽ, VERUDELA

V zátoke na polostrove Verudela v Pule nájdete štrkovú havajskú pláž s pozvoľným vstupom do mora, ktorá je ideálne pre rodiny. Deti sa môžu bezpečne kúpať v plytkej vode, milovníci adrenalínu si zas zaskáču do mora zo skalnatého útesu. Mladí ľudia si tu tiež veľmi radi vychutnávajú veľké vlny a zrejme tam treba hľadať pôvod neobvyklého názvu.

MOŠCENIČKA DRAGA

Štrková pláž Sipar v dedine Moščenička Draga je zrejme najkrajšou pri meste Opatija, býva však veľmi plná. Hostí dvoch hotelov dopĺňa mnoho miestnych a cez víkendy sem autobusmi jazdia aj turisti zo Slovinska.

 

BIJECA

Bijeca pri Meduline je kilometer dlhá piesočnatá pláž s pozvoľným vstupom do mora. Je ideálna pre rodiny s deťmi aj seniorov. K dispozícii je prenájom lehátiek a slnečníkov, ihrisko pre plážový volejbal a detský tobogán. Nad plážou sú stromy, pod ktorými sa môžete skryť, keď slnko páli najsilnejšie.

RABAC

Na východe Istrie nájdete turistické stredisko Rabac s nádhernými štrkovými plážami Girandella a Maslinica. Ak vás už tieto omrzia, môžete pokračovať ďalej za Girandellu, kde nájdete nádhernú štrkovú  pláž Golubjera, obľúbené miesto kajakárov.

BRSEČ

Krásna štrková pláž na východnom pobreží Istrie 7 km od mestečka Brseč je maličká a vedie k nej len úzka cesta. Ak nie ste skúsený šofér, radšej auto odstavte a vydajte sa k nej pešo. Trochu námahy však stojí za to – pláž je obklopená strmými skalami a poskytuje jedinečný zážitok. Nenechajte si ho pokaziť úpalom či smädom a nezabudnite si priniesť jedlo, pitie a slnečník. Na pláži nenájdete bufet ani tieň.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: thinkstock, wikimedia
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
3.9/5 (15 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa