Silvester, na aký sa nezabúda: Oslávte koniec roka v exotike

2016-12-15 00:00:00 |   |    | 

Predstava ideálneho Silvestra sa u väčšiny z nás pohybuje okolo zasnežených hôr, priateľov, dobrej zábavy a ohňostrojov. Čo keby ste však jeden rok využili na úplne iný zážitok a zobrali svoju rodinu niekam do exotiky? Oneskorený vianočný darček poteší určite každého a vy môžete prvý január osláviť na pláži s miešaným drinkom v ruke.



 

Egypt

Napriek miernemu poklesu záujmu turistov, Egypt stále patrí k obľúbeným destináciám Slovákov. Nie každému však vyhovujú vysoké teploty, ktoré tam panujú počas letnej sezóny. Práve preto niektorí dovolenkári vyhľadávajú takéto zimné pobyty, kedy je pre nás počasie podstatne prijateľnejšie. Nenachádza sa tam ani toľko turistov, čo je výhodou najmä pri fakultatívnych výletoch po hlavných pamiatkach. Tieto dovolenky patria v zimnom období zároveň k lacnejším a ceny sú o niečo nižšie ako v hlavnej sezóne. Pri egyptských pobytoch máte navyše šancu kúpiť si last minute v slušnej kategórii hotelov.

 

Bali

Pred dvanástimi rokmi zachytilo práve v tomto období Bali ničivé tsunami. Príroda sa však odvtedy nad týmto krásnym krajom plným mierumilovných ľudí zľutovala a turizmus začal v týchto končinách opäť prekvitať. Dovolenku na Bali môžete spojiť s malou duchovnou očistou. Z turistického hľadiska sú najzaujímavejšie tri ciele - Les opíc, kde sa tieto zvieratá premenia na malých šéfov, ktorí kraľujú celej lokalite, výlety k terasovitým ryžovým poliam alebo známy posvätný chrám Pura Ulun Danu Bratan, ktorý bol postavený priamo na brehoch veľkého jazera.

 

Kuba

Finančne náročnejšia dovolenka, ktorá však splní vaše predstavy o dokonalom mieste na oddych. Odtrhnutí od reality v obkľúčení krásnej prímorskej atmosféry a k tomu dobré jedlo a kvalitné pitie. Na Kubu navyše prídete krátko po skončení obdobia dažďov, takže sa môžete tešiť na ničím nerušené slnečné dni. Oddych v rezorte určite prerušte výletom do Havany a vyskúšajte tam jedlo v typických domácich podnikoch. Ich ponuka je často úzka a mení sa každý deň, no prináša o to väčší zážitok z prostredia rodinných reštaurácií. Druhou najobľúbenejšou atrakciou je cesta po stopách Ernesta Hemingwaya a hneď za tým sa nachádzajú návštevy fariem, kde sa vyrábajú typické kubánske cigary.

 

Kanárske ostrovy

Exotiku si každý predstavuje po svojom a zatiaľ čo pre niekoho do tohto pomenovania spadajú len ďaleké krajiny a nepoznané kultúry, iní si vystačia s pobytom na peknej pláži pri mori. Presne to je aj prípad Kanárskych ostrovov, ktorých hlavným tromfom je malá vzdialenosť. Najbližšie priame lety sú z Poľska z Krakova, odkiaľ tam trvá cesta niečo vyše 5 hodín. Ostrovy vyhovujú najmä mladším klientom, keďže v tomto čase sa tam nachádza veľa zábavy chtivých ľudí a môžete sa tešiť aj na vynikajúci silvestrovský hudobný program.

 

Maroko

Hit tohtoročnej letnej sezóny osloví turistov aj počas silvestrovského obdobia. V tomto prípade ochutnáte pravú exotiku, akú očakávate. Dokonca vďaka niektorým špecializovaným portálom môžete párdennú dovolenku získať za veľmi nízku sumu aj do 500 eur. Odlety sú väčšinou zo susednej Viedne. Okrem novoročných osláv si ušetrite energiu aj na návštevu aspoň jednej z hlavných atrakcií ako mesto Casablanca, marakkéšsky trh alebo Oudaias Kasbah, známu oblasť s typickými belasými domčekmi.

 

Dubaj

Kde inde si užiť najväčšie oslavy roka ako v okázalom Dubaji. Kde peniaze nepredstavujú žiadne hranice, tam i zábava má iný štýl. Užiť si tu trochu luxusu na prelome rokov bude preto tou správnou voľbou. Dobrou správou je, že pokiaľ využijete služby lacnejších hotelov, všetku túto parádu už budete mať zadarmo. Stačí zájsť na niektoré z námestí alebo priamo na pláž a predvedie sa vám jedno z najkrajších ohňostrojových divadiel, aké ste kedy videli. Zároveň sa môžete pripraviť na príjemné horúce počasie a aj v týchto zimných mesiacoch si trošku oddýchnuť pri vodných radovánkach.

 

Výletná loď

Ak chcete osláviť Nový rok vo veľkom štýle, môžete sa vybrať na väčšiu cestovateľskú expedíciu. Pretože ako na Nový rok, tak po celý rok. Plavba výletnou loďou bude teda presne tou exkluzívnou rozprávkou, ktorá bude odmenou za náročné mesiace, ktoré máte za sebou. Cestovné kancelárie majú v ponuke viacero produktov, plaviť sa môžete po Stredozemnom mori, v Karibiku, popri africkom, ale aj americkom pobreží. Pri objednávaní zájazdu myslite na to, že v cene nie sú započítané výlety a väčšinou ani doprava do prvého prístavu.

 

Autor: David

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Thinkstock

Hodnotenie článku:
4.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa