Zážitok na celý život: 6 perfektných tipov na plavbu pre milovníkov zvierat

2017-10-05 00:00:00 |   |    | 

Pes, mačka alebo rybičky – nuž keď chcú milovníci zvierat popustiť uzdu svojej vášni, tak sa vydajú do ZOO. Ale ani to sa nedá porovnať s tým veľmi silným momentom, keď dostanete príležitosť fotiť zvieratá v ich prirodzenom prostredí. Zaujíma vás to? Čítajte ďalej.



 

Naša zemská planéta je okrem nás, ľudí, tiež domovom neuveriteľných živočíchov - krásnych a zároveň nebezpečných. Inšpirujte sa a uľahčite si rozhodovanie, kam sa vydať za mocne odfukujúcimi veľrybami alebo kde sa potápať s nádhernými morskými korytnačkami.

 

1. Francúzska Polynézia a tropické rybičky

Podmorský svet Francúzskej Polynézie je jedným z najživších miest na planéte. Tisíce ostrovov, atoly, útesy a úchvatné lagúny sú pozostatkami vyhasnutých sopiek, ktoré tu kedysi kraľovali.

Šnorchlujte v krištáľovo čistej vode a obzerajte si obrovské zelené a fialové lastúry, morské sasanky a kŕdle tropických rybičiek oslnivých farieb. Naozaj odvážni potápači budú nadšení z pomerne bežného spozorovania žraloka. Do oblasti sa dostanete napríklad počas plavby po Tichom oceáne.

 

2. Uškatce a leguány na súostroví Galapágy

Súostrovie Galapágy, ktoré sa nachádza asi 1000 kilometrov od pobrežia Ekvádoru, je známe pre svoju krotkú faunu i vedca Darwina, ktorý tu zbieral dôkazy pre svoju teóriu o vývoji druhov.

Ostrovy sú ideálnym miestom pre výlety medzi modronohé vtáky suly, leguány, ktoré svojím vzhľadom pripomínajú prehistorické plazy alebo trebárs uškatce, ktoré vám často dovolia priblížiť sa na vzdialenosť len pár centimetrov. V priebehu celého roka vás do lokality dopraví množstvo plavebných spoločností (množství plavebních společností).

 

3. Tulene a veľryby na Antarktíde

Pusté kráľovstvo snehu a ľadu, ktoré sa nachádza doslova na konci sveta, skrýva pomerne čulú divokú faunu. Narazíte tu na kolónie tučniakov krúžkových a tuleňov krabožravých, zatiaľ čo z mora si vás budú obzerať veľryby.

Medzi množstvom druhov vtákov zas určite neprehliadnete obrovského albatrosa alebo trebárs vtáky z rodu chaluhovitých, ktoré sú známe tým, že ostatným vtákom kradnú ich korisť.

 

4. Morské korytnačky a tučniaky – Austrália a Nový Zéland

Pri pobreží Austrálie v oblasti Veľkého bariérového útesu narazíte na obrovské škľabky, morské korytnačky, delfíny a veľryby, zatiaľčo ďalej pri Novom Zélande môžete pozorovať trebárs mávajúce tučniaky alebo leňošiace tulene.

Pokiaľ sa zastavíte i na pevnine, s najväčšou pravdepodobnosťou sa stretnete s väčším počtom pasúcich sa oviec než ľudí.

 

5. Vráskavce, medvede a orol bielohlavý na Aljaške

Vydajte sa na pozorovanie veľrýb do severnej Ameriky a kochajte sa pohľadom na vráskavce, ako plieskajú svojimi chvostovými plutvami o hladinu a odfukujú gejzíry vody.

Pri pobreží  zas celkom bežne uvidíte orly bielohlavé. Stávka na istotu v prípade, že túžite na vlastné oči vidieť medvede, je návšteva ľadovca Mendenhall alebo národného parku Tongass National Forest na Aljaške.

 

6. Zvieracia veľká päťka v Afrike

Mnoho plavebných spoločností ponúka plavby okolo pobrežia Afriky, odkiaľ sa môžete vydať na luxusné safari výlety do krajín ako Namíbia, Zimbabwe, Botswana alebo Južná Afrika, v ktorých možno vidieť kompletnú veľkú päťku zvierat – teda leva, slona afrického, byvola afrického, leoparda a nosorožca.

Samozrejmosťou je v Afrike veľký počet žiráf a zebier, vydať sa môžete i na výlety za gorilou horskou alebo ohrozeným nosorožcom dvojrohým (čiernym).

 

Zdroj: ESO travel

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa