Monte Carlo horelo

2008-01-28 11:15:00 |   |    | 

 

 

Napriek tomu, že väčšina strechy a horné poschodia boli v plameňoch, odviezli do nemocnice iba 17 ľahšie zranených osôb. Tisíce ľudí sa včas zachránilo, uviedla televízna stanica CNN.

     
Luxusný hotel s 32 poschodiami, ktorý sa nachádza na známej hlavnej triede Las Vegas Strip a je napodobeninou hotela Place du Casino v Monte Carle, má okolo 3000 izieb, vrátane 200 podkrovných bytov. V budove pracuje viac ako 3000 ľudí."Vzhľadom na skutočnosť, že v budove boli tisícky hostí a zamestnancov, je to pozoruhodne šťastný záver," napísali dnes noviny New York Times. Hotel museli úplne evakuovať, niekoľkých hostí dostali z izieb von hasiči. Zo strechy občas vystreľovali metrové plamene, objekt zahaľoval hustý dym, ktorý bolo vidieť až do vzdialenosti niekoľkých kilometrov.
     
Požiar vypukol v piatok o 11.00 h miestneho času (20.00 h SEČ), privolaní hasiči ho dostali pod kontrolu a následne uhasili v priebehu 90 minút. Príčina vzniku požiaru sa stále vyšetruje, ale pravdepodobne ho spôsobili zváracie práce na streche. Pri najhoršom požiari v meste kasín v novembri v roku 1980 prišlo o život 84 ľudí, keď horel MGM Grand hotel. Po tom sa "drasticky sprísnili bezpečnostné opatrenia", uviedla agentúra DPA.  Podľa názoru odborníkov však práve vďaka týmto bezpečnostným opatreniam v piatok všetko dobre dopadlo.
     
Las Vegas navštívilo minulý rok vyše 40 miliónov ľudí. Láka hlavne svojimi herňami, kasínami a zábavnými šou, hlavná trieda má 7,2 kilometra. Okrem toho je mesto v nevadskej púšti aj východiskovým miestom pre výlety do Národného parku Veľký kaňon (Grand Canyon) a do Údolia smrti.

Zdroj/autor: cnn,dpa,tasr,drom

VIDEO Hotel Monte Carlo horí





Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa